prosze o porade-tłumik r50

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

venomenon

Re: prosze o porade-tłumik r50

Post autor: venomenon »

RatinaZ pisze:no żeby rura tłumika nie była cienka jak w fiacie seicento(czy jak się to tam pisze)

chodzi Ci o rurę wydechową, czy tą która idzie do kolektora wydechowego? :P
RatinaZ

Post autor: RatinaZ »

wydechową....a zresztą jedna i drugą :mrgreen:
TomuŚ

Post autor: TomuŚ »

kup jakiegoś zwykłego mugena pseudo APEXI N1 (ojcu montowałem taki do eclipse) wydatek w granicach 200 zł, fajny dźwięk nie za głośny, można go ładnie wpasować by nie wystawał i będziesz zapewne zadowolony - sam nad tym sie zastanawiam pomału

ja montowałem ten: http://allegro.pl/tlumik-sportowy-rm-mo ... 15478.html
marcin.kraków
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: marcin.kraków »

końcówka wydechu jest demontowalna ( odkręca sie ją imbusem) więc można przełożyć ze starego.

RatinaZ jak masz już dość wydawania pieniedzy na to auto to po co biegasz do ASO? owszem, można tam znaleźć tańsze części ale akurat cena wydechu to jest akurat porażka.
RatinaZ

TomuŚ pisze:kup jakiegoś zwykłego mugena pseudo APEXI N1 (ojcu montowałem taki do eclipse) wydatek w granicach 200 zł, fajny dźwięk nie za głośny, można go ładnie wpasować by nie wystawał i będziesz zapewne zadowolony - sam nad tym sie zastanawiam pomału

ja montowałem ten: http://allegro.pl/tlumik-sportowy-rm-mo ... 15478.html

no właśnie na taka podpowiedz liczyłam..dziekuję bardzo..moze jeszcze jakies sugestie :)
A co do ASO to jak widzę za na allegro nic nie ma poza "cieńkimi rurkami" to załamuję ręcę i jezdze za oryginałem w jakiś masakrycznych cenach
Awatar użytkownika
gisioo
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: gisioo »

Tutaj masz kilka wydechow do mini !
Moze cos dopasujesz do swojego :wink:
Ja mam do sprzedania ale do R53 COOPER S wiec nie bedzie pasowal do twojego.
TomuŚ

patrzę i patrzę, hmmm... skoro te tłumiki takie drogie to mogę sprzedać mój ;) w całkiem niezłym stanie ewentualnie mogę zamienić na jakiś ładny sportowy nie jestem wymagający podróbka apexi może być nie są one głośne pyzatym jak reszta wydechu sprawna to będzie wszystko oki ;) i tak i tak będę sobie zmieniał na właśnie taki, a może ktoś będzie chętny na mój przy okazji
RatinaZ

no gisio dał nam bardzo przydatnego linka :) dziękuję
Awatar użytkownika
gisioo
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: gisioo »

RatinaZ pisze:no gisio dał nam bardzo przydatnego linka :) dziękuję

Prosze bardzo :wink:
TomuŚ

Pisałem wcześniej o tłumiku typu mugen hmmm... założyłem taki wczoraj i szybciej go zdejmowałem niż zakładałem ryk straszliwy jak bym z Jelcza tłumik ściągną, już na zdjętym tłumiku było ciszej niż na mugenie chyba jakieś dziadostwo kupiłem.

Po zdjęciu oryginalnego tłumika okazało sie że ma kilka dziurek które dało sie zaspawać jednakże są też takie których niestety sie nie da także chyba musze rozejrzeć sie za jakimś zamiennikiem puki nie wydmuchało mi tego i teraz pytanko czy montował ktoś coś takiego:

http://allegro.pl/tlumik-tuning-wydech- ... 67010.html

jeśli tak jaki jest efekt czy to ryczy jak w/w Jelcz??? czy jest zbliżony dźwięk do oryginału???
Awatar użytkownika
Yazek
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MC R55

Post autor: Yazek »

Nie jestem pewny bo nie przyglądałem się aż tak dokładnie, ale chyba mam taki tłumik - tzn na 85% ta końcówka. Teraz nie mam auta pod ręką ale mogę przy okazji sprawdzić końcówkę, bo trudno będzie sprawdzić czy poza końcówka reszta jest ta sama.

Jeśli chodzi o brzmienie. mnie odpowiada, jest basowy, ale bez przesady, słychać go gdy auto jest zimne lub gdy się mocniej/ energiczniej przyciśnie. Poza tym cisza i spokój;).

Mogę nagrać dźwięk jeśli reflektujesz:)?
Yazek
TomuŚ

Fajnie, nagraj...

Mnie teraz troszkę ciężko uchwycić na forum przeprowadziłem sie do Gdańska i jeszcze nie mam netu ale za to widzę tu na drogach sporo mini nie to co na mazurach ;)
ODPOWIEDZ