jestem zdecydowanie świeżakiem z miniakiem (mam go od kilku godzin), a juz zdazylem sobie zrobic kuku

nie chcialbym aby moj pierwszy sliczny czerwono-bialy miniak zaczal w tym miejscu rdzewiec
Moderator: flapjck1
Brennt pisze:... zahaczylem o zderzak...zrobilem na nim maly odprysk.
nie chcialbym aby moj pierwszy sliczny czerwono-bialy miniak zaczal w tym miejscu rdzewiec
A co z nimi jest nie tak?Brennt pisze:na razie ma dwie wady ukryteswiatlo cofania i tylna wycieraczka - pewnie pare stowek na to pojdzie - ktos wie, czy jest szansa, ze zrobia mi to od reki?
swiatlo nie swieci, wycieraczka nie kreci (pewnie silniczek - albo cos z zasilaniem spieprzyli jak poprzedni wlasciciel naprawial przycisk otwierania klapy)Hadzi pisze:A co z nimi jest nie tak?Brennt pisze:na razie ma dwie wady ukryteswiatlo cofania i tylna wycieraczka - pewnie pare stowek na to pojdzie - ktos wie, czy jest szansa, ze zrobia mi to od reki?
Zajumali?
Zniszczone?
A może nie działa?
![]()
Co do odprysku to jak kolega wcześniej wspomniał, byś kupił taki lakier - zaprawke (wyglada jak lakier do paznokci) w odpowiednim kolorze i tyle. No chyba że chcesz lakierowac zderzak i pozbyć sie kasy.
Sprawdź najpierw bezpieczniki. Jeśli będą ok, to zobacz czy żarówka jest ok.Brennt pisze: swiatlo nie swieci, wycieraczka nie kreci
(...)
swiatlo cofania pewnie zarowka poszla (?)
Jeśli to odprysk to znaczy ,że był malowany i klar położony był na zbyt suchą bazę i nie połączył się z nią prawidłowo (często widzimy na autach złuszczony klar) . Radzę szybko się tym zająć bo odprysk będzie się powiększał i zacznie schodzić większy płat.Brennt pisze: ... bo to nie rysa a odprysk
Brennt pisze:oj dziewczyny nie przesadzajcie, mialem emocjonujacy dzien, to o 23 mialem glowe do tego czy to plastik czy nie. w kazdym razie glupio to wyglada troche, bo to nie rysa a odprysk
w kazdym razie dzieki
Trzeba powołać CSI, aby zbadać jak okrągły kant mógł spowodować odprysk, tudzież rysę...Brennt pisze:poniewaz to byl kontakt z kantem (okraglym) rejestracji, moze to byc jednak RYSA wygladajaca jak odprysk ;D
ale dzieki za rade
widze, ze lubisz sobie nabijac bezsensowne postyVoyth pisze:Brennt pisze:oj dziewczyny nie przesadzajcie, mialem emocjonujacy dzien, to o 23 mialem glowe do tego czy to plastik czy nie. w kazdym razie glupio to wyglada troche, bo to nie rysa a odprysk
w kazdym razie dziekiTrzeba powołać CSI, aby zbadać jak okrągły kant mógł spowodować odprysk, tudzież rysę...Brennt pisze:poniewaz to byl kontakt z kantem (okraglym) rejestracji, moze to byc jednak RYSA wygladajaca jak odprysk ;D
ale dzieki za rade