Włącznik wentylatora
Moderator: flapjck1
- Twister
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper 1.0 (taki śmieszek!) 91' HIF44
Włącznik wentylatora
Kolejny dzień i kolejny problem Dalej bawię się z układem chłodzenia. Tym razem interesuje mnie czujnik przy termostacie - jest to czujnik uruchamiający wentylator. Ktoś wie może, jak można sprawdzić jego działanie? lub ewentualnie, gdzie taki zakupić w celu wymiany? Sprawdzałem go wkładając czujnik do wrzątku i podłączając omomierz - bez rezultatów.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Włącznik wentylatora
taki?
czy
moze taki?
generalnie zamiennikow w pl nie kupisz, nawet nie ma nic z takimi gwintami ( a przynajmniej ja nic ciekawego nie ukopalem )
pytaj: minicentrum, miniland, englishcars
jak nie oni pozostaja ci wyspy
ale masz cala zime
czy
moze taki?
generalnie zamiennikow w pl nie kupisz, nawet nie ma nic z takimi gwintami ( a przynajmniej ja nic ciekawego nie ukopalem )
pytaj: minicentrum, miniland, englishcars
jak nie oni pozostaja ci wyspy
ale masz cala zime
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
wrzątek nie zadziała bo jest za zimny, spróbuj zapalniczką... czujnik działa na zasadzie załączenia obwodu przy określonej temperaturze, prawdopodobnie 108 stopni Celcjusza (tak jest przynajmniej w SPI i MPI)
z zamiennikami jest padaka, swojego czasu nawet w Anglii nie było nic, może teraz się pozmieniało
z zamiennikami jest padaka, swojego czasu nawet w Anglii nie było nic, może teraz się pozmieniało
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
- Twister
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper 1.0 (taki śmieszek!) 91' HIF44
flapjck1 pisze:taki?
Dokładnie ten.
Sadam pisze:wrzątek nie zadziała bo jest za zimny, spróbuj zapalniczką... czujnik działa na zasadzie załączenia obwodu przy określonej temperaturze, prawdopodobnie 108 stopni Celcjusza (tak jest przynajmniej w SPI i MPI)
Świeczka pomogła obwód się zamknął i rezystancja spadła do zera. Dzięki za ten pomysł - muszę przyznać, że już straciłem nadzieję po chwili