Sprzęgło

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

zoy
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Re: Sprzęgło

Post autor: zoy »

No to Panowie pojechaliście! Na każdym forum co jakiś czas pojawiają się takie dyskusje i napisze tak. Zdajecie sobie sprawę ze potencjalni wasi klienci czytają te wypociny ? Chyba nie.

Podsumowując, jako klient wolę budować swoje silniki w firmie której właściciele/pracownicy nie siedzi na forach i nie walczy z konkurencją na oczach innych! Tak więc dziękuje za ofertę regeneracji koładwumasowego, raczej nie skorzystam (co nie oznacza że B18C+T nie zhamuje i wystroje w Promotorze) :twisted:.
FLUSHSTYLE PL- FORM OVER FUNCTION
HELLAFAIL, HELLAFLUSH, PADDIFLUSH, SLAMMED, STANCE
Awatar użytkownika
krzyss
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Accord 1980r.

Post autor: krzyss »

Przeczytalem calosc jeszcze przed "ocenzurowaniem" i nie uwazam ze dyskutowanie na forach jest zle. Wrecz przeciwnie jest bardzo dobre, bo czesto w trakcie dyskusji dowiadujemy sie roznych ciekawych informacji ktorych bysmy nie sprawdzili gdyby nie silny impuls dyskusji.

Jedno co jest zle to dogryzanie sobie i wyzywanie sie od "pajacy" czy w inny podobny sposob drwienie ze swojego rozmowcy.

Prawda zawsze lezy po srodku a nawet "wielcy specjalisci" czesto popelniaja bledy i mowia to co im akurat wygodnie. Ostatnio tez mialem przypadek ze skrzynia DSG (wiem ze nie na temat) i jeden "poważany tuner" w Wawie twierdzil ze te skrzynie znosza bardzo duzo i sa bez-awaryjne i wogole to lepiej nawet do tunningu miec DSG niz zwykla skrzynie z normalnym kolem 2-masowym.
Po 6 miesiacach w mojej skrzyni ulegla uszkodzeniu mechatronika... i przy okazji u tego samego tunera o tym wspomnialem i wtedy sie dowiedzialem ze skrzynie DSG tak maja, ze sa awaryjne i zebym sie przyzwyczail ze co 30-60kkm sie cos sypnie i ogolnie to nic dobrego takie DSG...

I badz tu madry czlowieku....

Co do pisania programow na przyslowiowym "kolanie" to mysle ze 50% wszystkich tunningow jest robionych wg szablonow postepowania, a nie jest "szyte na miare"
Owszem zawsze wprowadzi sie jakies tam poprawki, ale wystarczy ze w warsztacie zrobi sie "korek" stojacych aut i nagle wszystko przyspiesza i leca KM jak z karabinu.

Zeby nie bylo, ja nie jestem zadnym znawca, raptem mialem kilka aut ktorych poprawialem osiagi w roznych firmach. W wielu bylem na rozmowach, zadawalem pytania itp.

Pisze to jako czlowiek ktory stoi w roli klienta, i niestety zgadzam sie ze stwierdzeniem ze jak cos sie sypnie to i tak jest moja wina a gwarancja to jest wirtualna !
krzyss & Kasia
Awatar użytkownika
bob.dsk
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: A45 AMG

Post autor: bob.dsk »

Wg mnie nie nie ma co dyskutować że zaraz komuś się coś popsuje bo to jest wróżenie.

Jak robisz tuning i modyfikujesz to co fabryka zrobiła licz się z tym że coś moż ale też nie musi się popsuć. Są to tylko samochody i czasami te które wyjechały z fabryki się psują a te po modyfikacjach nie jak i odwrotnie.

BTW.
Dobrze że mam skrzynie od Wigry III :mrgreen:
R56 239km 342nm
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

dyskusja jest ok, nawet przytaczanie roznych danych jest ok, ale nie jest ok obrzucanie sie inwektywami tylko dlatego ze ktos ma inne zdanie

a w tym potoku info chyba nikt poza fabryka nie bylby w stanie sie ustosunkowac :P dlatego czyszczenie wyglada jak wyglada - nie mam czasu na wypikanie #%$^$%^&^# i kasowanie pojedynczych zdan
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
humin
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: humin »

flap nie tłumacz się
starzejesz się i miękki się robisz cycu hehe :P
SEB 11

sprzęgło

Post autor: SEB 11 »

witam
proszę o pomoc w wymianie sprzęgła a mianowicie jak wyciągnąć z auta czy trzeba z całym silnikem czy nie prosze o pomoc dziekuję
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

ztcw trzeba rozlozyc caly przod + wyjac silnik - roboty od cholery :)
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Lolo

Post autor: Lolo »

Czy może ktoś sprecyzować co do koła dwumasowego?

W MCS jest na pewno. Ale czy w R50 1.6 116KM nie ma czasem jednomasy?

Dzięki za pomoc.
alan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: alan »

Piekny jednomas :)
Lolo

Post autor: Lolo »