Problem z wycieraczkami

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

alan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: Problem z wycieraczkami

Post autor: alan »

numery nadwozia tez trzeba poprawic w bc1
darek93

Post autor: darek93 »

O tym mowil mi elektryk, ze to wlasnie numery trzeba zmienic bo kazdy kluczyk i BC1 przypisany jest do danego numeru nadwozia. Niestety nie wiedzial kto moze to zrobic.

Jak nalezy zmienic numery nadwozia w BC1? kto moze to zrobic? Jest ktos z okolic Warszawy?
alan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: alan »

ja to moge zrobic ale po 29,jak chcesz to mam kilka bc1 na zbyciu oprocz tego mozemy sprobowqac uratowac stary
Awatar użytkownika
hello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: '96 Sportspack
Kontakt:

Post autor: hello »

piszę tu żeby nie zakładać nowego tematu. odpaliłem dziś wycieraczki, nie wiedząc że jedna była przymarznięta do szyby, i chyba coś strzeliło. silniczek działa ale wycieraczka nie wraca na miejsce tylko opada (foto), a na szybie nie idzie aż do słupka tylko do 3/4 zakresu...

co muszę wymienić albo zrobić żeby działało?
Załączniki
photo.JPG
photo.JPG (105.38 KiB) Przejrzano 1466 razy
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

odkrec ramie, zdejmij je
wlacz wycieraczki na chwile, pozwol im sie ustawic automatycznie w pozycji spoczynkowej

potem ustaw odkrecone ramie w dobre pozycji przykrec mocno i gotowe
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
hello
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

tylko problem jest taki że jest chyba jakiś luz - bo ona nie jest na sztywno... jak wyłączyłem wycieraczki w pozycji pion i wyrównałem ją do pionu to po powrocie na dół znowu opadła jak na zdjęciu i wróciła już na 3/4 wysokości...
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

zrob tak jak mowie, jak nie bedzie dobrze to masz polamany mechanizm ( ew. przestawil sie mechanizm na silniku )
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
wanios
Nowy
Nowy
Posiadane auto: R53 MCS British Racing Green

Post autor: wanios »

Żona zgłasza mi (Miniak to jej auto), że nie działa tylna wycieraczka. Sprawdziłem i nie jest to takie banalne - wycieraczka się rusza o jakieś 5 cm i zostaje, ale słychać że silnik pracuje, tylko jakby nie miał mocy - jak popcham ręką to wycieraczka wykonuje pełny ruch, ale przy nastepnym znowu zatrzymuje się po 5 cm i tak w kółko. Czasami zatrzymuje się w innych miejsach, wystarczy że przytrzymasz na chwilę ręką. Wydaje sie, jakby ten silniczek nagle stracił połowę mocy :o
Żona mówi, że cos podobnego działo się juz kiedyś, ale zapomniała powiedzieć :) a później samo się naprawiło :)

Jak ktoś ma pomysł to ładnie proszę o info, wszelkie sugestie mile widziane :)
Awatar użytkownika
hello
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

flapjck1 pisze:zrob tak jak mowie, jak nie bedzie dobrze to masz polamany mechanizm ( ew. przestawil sie mechanizm na silniku )

okazało się że jak się zdejmie ramie i jest ten bolec na który się je zakłada to w nim zjechał się gwint. po mocnym dokręceniu śruby całość jakoś działa ale na przyszłość - jak nazywa się element, który powinienem w razie czego wymienić? (ten bolec na którym montuje się ramię)
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

pewnie ośka
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

jak znam zycie to dostepny jako kompletny mechanizm wycieraczek
wanios
Nowy
Nowy
Posiadane auto: R53 MCS British Racing Green

Post autor: wanios »

A na mój problem 4 posty wyżej zna ktoś lekarstwo?
Ostatnio przez dwa dni znowu działało ale teraz już nie.
Do tego na mrozach drzwi kierowcy nie otwierają się od środka, tylko od zewnątrz :)
Doradzcie coś - żona szaleje :)
Awatar użytkownika
kaktus08
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: kaktus08 »

Na szalejącą żonę nie ma rady - sorry :lol:
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
pajor
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: pajor »

wanios pisze:A na mój problem 4 posty wyżej zna ktoś lekarstwo?
Ostatnio przez dwa dni znowu działało ale teraz już nie.
Do tego na mrozach drzwi kierowcy nie otwierają się od środka, tylko od zewnątrz :)
Doradzcie coś - żona szaleje :)

Mialem identyczna sytuacje w mercedesie z przednia wycieraczka. Tam wycieraczka jest przymocowana na 4 śrubach 10mm.W moim przypadku było poluźnienie śruby poruszającej cały mechanizm. Okazalo sie ze po dokręceniu śruby okazało się że wszytko działa jak należy.
Mysle ze sprawdz to a pozniej pisz co wyszlo :wink:
Awatar użytkownika
Hubo84
Nowy
Nowy
Posiadane auto: R56

Post autor: Hubo84 »

Ja też mam problem z wycieraczkami, dość dziwny mówiąc prawdę, mianowicie "pióra" mam jeszcze nie starte, wycieraczki chodzą chyba prawidłowo, ale po przejściu wycieraczki mam dziwny efekt zamazanej szyby, tak jakby rozmazywało wodę, a jej nie zbierało :???:
czy docisk wycieraczek lub ich ustawienie można jakość regulować?- wcześniej w innych autach nie miałem takiego zjawiska!

p.s. nim zaobserwowałem to zjawisko, miałem dziwne zdarzenie, w centrum handlowym (Wolapark) w Warszawie, jak wsiadałem do auta i zamierzałem odjechać, podszedł do mnie jakiś koleś twierdząc, że mam mocno zdarte wycieraczki i że może sprzedać mi nowe dobre, moje autko ma dopiero 2 lata, wcześniej jeździło na Florydzie :D więc go spławiłem ale w garażu obejrzałem je dokładnie czy nic nie zepsuł, wyglądały ok . :cool:
ODPOWIEDZ