chromowane dekle jak wyczyscic
Moderator: flapjck1
chromowane dekle jak wyczyscic
Jak wyczyscic dekle z osadu, ktory kolorystycznie przypomina rdze, ale to nie rdza. Podpowiadali mi ze cif-em. Probowalem juz pasta do chromu, wiertarka z koncowka jako gabka i polerowanie. Ni nie dalo. Kurde, a chce zeby sie blyszcaly
P.S Na zdjeciu sa po polerowaniu a prawie wgl sie nie blyszcza. Wlasnie przez ten osad
P.S Na zdjeciu sa po polerowaniu a prawie wgl sie nie blyszcza. Wlasnie przez ten osad
- Załączniki
-
- dekle.jpg (3.84 KiB) Przejrzano 1738 razy
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: chromowane dekle jak wyczyscic
umyj benzyna, moze to cos tlustego?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
No właśnie nie tłuste. Jest to osad który po potarciu czymś ostrym ( np. nożem) to schodzi ale zostają rysy. Wiec jak to usunąć żeby nie było ry
- Beny
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi
oddaj do fachowca od polerowania
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Nie sądzę by dekle te kiedykolwiek błyszczały jak chrom. Są wykonane z cienkiej tłoczonej blachy nierdzewnej. Kiedyś miałem takie i pochodziły z seryjnego auta wersji de luxe. Czy Twoje są na pewno chromowane ?.
Jeżeli z nierdzewki, spróbuj zastosować inne środki - dla wyrobów ze stali nierdzewnej.
Jeżeli z nierdzewki, spróbuj zastosować inne środki - dla wyrobów ze stali nierdzewnej.
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Nie ma opcji edycji więc piszę kolejny raz.
Po szybkim przejrzeniu stron z tematu "polerowanie nierdzewki" w google, dowiedziałem się, że potrzeba do tego pasty (sprzedawana w kostkach) koloru niebieskiego, bo zielona podobno zostawia ciemne plamy. Poleruje się krążkiem filcowym załozonym na szlifierkę kątową.
Po szybkim przejrzeniu stron z tematu "polerowanie nierdzewki" w google, dowiedziałem się, że potrzeba do tego pasty (sprzedawana w kostkach) koloru niebieskiego, bo zielona podobno zostawia ciemne plamy. Poleruje się krążkiem filcowym załozonym na szlifierkę kątową.
Ok. Spróbuję i dam znać, ale kurde dziwne mi się to wydaje no ale może dojdę do sedn
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
one sa z nierdzewki, i marek ma racje piszac ze do takowego materialu stosuje sie inne pasty polerskie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Od siebie dorzucę ten tutorial. Co prawda obrabiają aluminium ale myślę że i tak może się przydać
Polishing guide | Page 1 of 3
Polishing guide | Page 2 of 3
Polishing guide | Page 3 of 3
Beny pisze:oddaj do fachowca od polerowania
a sa takowi??
Jezeli mowicie ze z nierdzewki to pewnie tak jest. Pojade do norauto i znajde. Postaram sie wyczyscic
g00dMan pisze:Od siebie dorzucę ten tutorial. Co prawda obrabiają aluminium ale myślę że i tak może się przydać
Nie da sie edytowac, wiec to skomentuje pod spodem.
OOOOOO to jest dobre, Efekt kozacki
Efekt pierwsza klasa, a od siebie dodam że polerowanie metali może być uzależniające
polerowanie kwasówki
Witam!
Nie radzę polerować dekli diaksem/szlifierka kątowa/
1.za duże obroty /chyba że z regulacją/ a i tak może wyrwać Ci z łapy i będzie klopot, najmiejszy jak dekiel poleci i się poobija;(
2.do tego jest potrzebna stacjonarna szlifierka z założoną tarczą filcową
3.pasta polerska, zielona lub biała na bazie łoju
4.po wypolerowaniu zmieniacz tarczę na szmacianą i wybłyszczasz
na koniec dodam że polerowanie kwasówki wymaga wprawy i doświadczenia ponieważ jest to materiał w brew pozorom trudny w obróbce i w przypadku dekli łatwo zpieprzyć robotę
Proponuje udać się do fachowca,
pozdro
Nie radzę polerować dekli diaksem/szlifierka kątowa/
1.za duże obroty /chyba że z regulacją/ a i tak może wyrwać Ci z łapy i będzie klopot, najmiejszy jak dekiel poleci i się poobija;(
2.do tego jest potrzebna stacjonarna szlifierka z założoną tarczą filcową
3.pasta polerska, zielona lub biała na bazie łoju
4.po wypolerowaniu zmieniacz tarczę na szmacianą i wybłyszczasz
na koniec dodam że polerowanie kwasówki wymaga wprawy i doświadczenia ponieważ jest to materiał w brew pozorom trudny w obróbce i w przypadku dekli łatwo zpieprzyć robotę
Proponuje udać się do fachowca,
pozdro
No właśnie obawiam się, że spartacze robotę wiec udam sie do fachowca jeżeli takowego znajdę
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Oj... chyba koledzy zbyt bardzo straszą. Ja bym zainwestował w: http://www.meguiars.pl/shop/product_inf ... cts_id=411
Sam używam i o dziwo nadaje się i do chromu, srebra, aluminium i nierdzewki.
Ja mam tylko starszą edycję w niebieskim opakowaniu.
Oczywiście wszystko zależy w jakim to wszystko jest stanie, ale moim zdaniem powinieneś dać radę zrobić to samemu.
W.
Sam używam i o dziwo nadaje się i do chromu, srebra, aluminium i nierdzewki.
Ja mam tylko starszą edycję w niebieskim opakowaniu.
Oczywiście wszystko zależy w jakim to wszystko jest stanie, ale moim zdaniem powinieneś dać radę zrobić to samemu.
W.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.