@qarinczu, sproboj tak: otwórz boczne szyby, wyjdzi z auta i zamknij kluczykiem w drzwiach lecz przytrzymaj kluczyk w pozycji do zamykania drzwi (nie pamietam czy to w lewo czy w prawo) i trzymaj tak dlugo az szyby - moze - się zamkną. U mnie to działa i mimo ze jeszcze nie mam kluczyka z pilotem to czeka mnie ten wydatek:( - ale ten sposob działa wiec licze na to ze jak zakupię ów kluczyk w ASO to domykanie szyb będzie działać.qarinczu pisze:Oj tam oj tam kiubz w dobie klimatyzacji kto teraz okna w samochodzie otwiera?
Ja osobiście chyba tylko pod mac drivem
MaciekStepien doprecyzuj proszę jeszcze, czy moje autko miało drzwi otwierane z pilota? Oraz kluczyk z pilotem? jeśli tak, to jak mogłabym go dokupić?
Jak sprawdzić wyposażenie fabryczne swojego mini?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Jak sprawdzić wyposażenie fabryczne swojego mini?
Tak tak ale o to domykanie pytal ktos inny. Mnie bardziej nurtuje to czy moge sobie dorobic kluczyk z pilotem... Bo nie wiem czy mam taka opcje w wyposazeniu. A sama kupilam auto tylko z jednym kluczykiem wiec nie wiem czy ten ktory zaginal nie mial przypadkiem pilota wbudowanego:/
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Masz taka sama sytuacje jak ja - jeden klucz. Podejrzewam ze wizyta w ASO rozwieje Twoje watpliwosci, tylko pewnie bedziesz musiala udowodnic ze MINI jest Twoje: pewnie pokazać swoje jeden jedyny klucz + dowód rejestracyjny - cos w tym stylu. A co do pilota wbudowanego w kluczyk to o ile sie orientuje wszystkie BMW MINI mialy takie, tyle ze kluczyk w egzemplarzu przed liftem jest bardziej "jajowaty" i logo mini jest wytłoczone w kluczu, a po lifcie kluczyk jest jakby nieco większy z logiem mini jako chyba taka naklejka-przycisk.qarinczu pisze:Tak tak ale o to domykanie pytal ktos inny. Mnie bardziej nurtuje to czy moge sobie dorobic kluczyk z pilotem... Bo nie wiem czy mam taka opcje w wyposazeniu. A sama kupilam auto tylko z jednym kluczykiem wiec nie wiem czy ten ktory zaginal nie mial przypadkiem pilota wbudowanego:/
Na pewno MINI po lifcie z 2004 roku mają dwa kluczyki w tym jeden z przyciskiem - przynajmniej jest tak w moim aucie. Podejrzewam, że wcześniejsze też miały.
@qarinczu myślę, że Twój klucz z przyciskami się zagubił po prostu, nowy trochę kosztuje
@qarinczu myślę, że Twój klucz z przyciskami się zagubił po prostu, nowy trochę kosztuje
-
- Nowy
- Posiadane auto:
500 zł za kluczyk do mini na gotowo ?
Ja w smarcie za programowania tyle płaciłem i dodatkowo laweta 200 km, bo zaprogramowanego kluczyka nie da się z nim zrobić nic poza otwarciem ręcznie kluczykiem
Ja w smarcie za programowania tyle płaciłem i dodatkowo laweta 200 km, bo zaprogramowanego kluczyka nie da się z nim zrobić nic poza otwarciem ręcznie kluczykiem
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
zgubil jak zgubil ja mam jeszcze plastikowy kluczyk zapasowy.
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Sprawdzilem, a więc kluczyk z przyciskami do R50 2003r. kosztuje 610zł i nie trzeba go programowac, ponieważ kluczyk jest dostarczany pod konkretny VIN.
Zamówić może tylko własciciel lub wspolwlasciciel z zaswiadczeniem od wlasciciela (leasing itp) albo notarialne potwierdzenie wlasciciela, ze dana osoba moze zamowic kluczyk, MEGA co? normalnie TOP SECRET
ciekawostka - masz auto z USA? nie dorobisz w Europie klucza
Zamówić może tylko własciciel lub wspolwlasciciel z zaswiadczeniem od wlasciciela (leasing itp) albo notarialne potwierdzenie wlasciciela, ze dana osoba moze zamowic kluczyk, MEGA co? normalnie TOP SECRET
ciekawostka - masz auto z USA? nie dorobisz w Europie klucza
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
@Maciek, a jak jest z R50 z 2005? Tez nie trzeba go programować?
Tak samo, podajesz vin doradcy od części a on zamawia kluczyk pod konkretne auto. No i trzeba pamiętać, że przez to czas oczekiwania może być trochę długi, co najmniej 10dni roboczych
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Dzieki! także czeka mnie kolejny wydatek.. ahh te MINIacze
Macku piszesz, ze sprawdziles R50 z 2003r, a mógłbyś zobaczyć jak to jest z moim miniutkiem rocznik 2002? Hmm, co będzie jak zamówie w ASO klucz z pilotem, a tu się okaże, że nie działa?:(
Nie ma różnicy pomiędzy tymi rocznikami.
Nie ma możliwości, że nie bedzie działać. Jeśli VIN bedzie zgodny to nasi zachodni sąsiedzi zadbają aby działało
Nie ma możliwości, że nie bedzie działać. Jeśli VIN bedzie zgodny to nasi zachodni sąsiedzi zadbają aby działało
Dziękuję Ci bardzo! W takim razie powoli muszę zacząć przymierzać się do jego kupna
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
@Maćku, czy możesz mi sprawdzić moje wyposażenie?:
VIN: WMWRC310X0TH54181
Z góry dzieki
VIN: WMWRC310X0TH54181
Z góry dzieki
Kluczyk bedzie dzialac,pilot natomiast nie,mozna miec maksymalnie 10 kluczy