obcieranie przy obciążeniu - tył R50
obcieranie przy obciążeniu - tył R50
Siea,
Ostatnio jechałem ze znajomymi (w sumie 4os. waga łączna powiedzmy 320kg;) i zauważyłem, że strasznie obcierają mi się opony chyba o nadkola z tyłu - mam standardowe 16". Czego może to być wina - bo przecież nie powinno być problemu z taką wagą?
Dzięki za pomoc.
Ostatnio jechałem ze znajomymi (w sumie 4os. waga łączna powiedzmy 320kg;) i zauważyłem, że strasznie obcierają mi się opony chyba o nadkola z tyłu - mam standardowe 16". Czego może to być wina - bo przecież nie powinno być problemu z taką wagą?
Dzięki za pomoc.
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
Re: obcieranie przy obciążeniu - tył R50
moze zawieszenie masz juz do d...? wymieniales amortyzatory?
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
w sumie nic z zawieszeniem nie robilem, podobno jeszcze w grudniu bylo z nim wszystko ok, rozumiem, ze jesli pojawia sie jakies stuki puki z tylu to mam zaczac sie martwic
?

-
- Wiarus
- Posiadane auto:
to tylko moje przypuszczenie
mam r50 z tego samego roku i przeswit jest z tylu calkiem spory, a zawieszenie twarde wiec nie ma szans zeby cos dobijalo

There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
(przez przeswit mialem na mysli odleglosc od nadkola)
1. DLACZEGO nie mozna edytowac postow?
2. JAK zmiesciles 4 osoby ~80kg w mini?
1. DLACZEGO nie mozna edytowac postow?
2. JAK zmiesciles 4 osoby ~80kg w mini?

2 z przodu i 2 z tylu ;P z tego co widzialem jak siedzieli w srodku to nie widac zeby strasznie usiadl, ale czulem kazda nierownosc jak jechalem. Troche lipa bo jak mi go sprawdzali to z zawieszeniem mialo byc wszystko ok. Zobacze u jakiegos innego szpeja.
Druga sprawa jest jakis latwy dostep do oleju skrzyni biegow (dolewka/wymiana)? czy musze go na podnosnik brac?
Druga sprawa jest jakis latwy dostep do oleju skrzyni biegow (dolewka/wymiana)? czy musze go na podnosnik brac?
Z tym zawieszeniem niestety tak jest... Miałem 215/40/17 i odległość od opony do nadkola w miejscu osłony amortyzatora wynosiła około 1 cm... na większych nierównościach, albo z kilkoma osobami na pokładzie ocierało 

właśnie miałem napisać o tym problemie, bo mam taki sam, ale się tym zbytnio nie przejmuję, jednak mój przedmóca - były właściciel mojego MINIacza mnie wyprzedził