Rodzaj zapłonu w Twoim Mini
Moderator: flapjck1
Rodzaj zapłonu w Twoim Mini
Przeglądałem forum pod kątem zapłonów jakie stosujemy w swoich Miniakach. Niewiele znalazłem. Przy okazji relacji z odbudowy/przebudowy przewijają się głównie tematy blacharki i mechaniki. Temat gaźnika, elektryki i zapłonu pojawia się jak jest jakiś problem. Z ciekawości zrobię ankietę dotyczącą zapłonu.
Re: Rodzaj zapłonu w Twoim Mini
Nie wyszła mi ankieta Coś wcisnąłem i poszło w eter bez ankiety. Miały być w niej dwie opcje do wyboru: 1-zapłon z modułem elektronicznym; 2- zapłon tradycyjny. Jeśli nie uda się zrobić ankiety temat do wykasowania.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
jest jeszcze trzecia opcja, konwersja standardowego aparatu stykowego do elektronika,
nabylem wlasnie takie cos, przystosowane do wyczynu niby. jak potestuje to dam znac co to warte
nabylem wlasnie takie cos, przystosowane do wyczynu niby. jak potestuje to dam znac co to warte
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
generalnie te moduły konwertujące tradycyjne aparaty zapłonowe to wygodna sprawa.
jak ktoś chętny to mam jedną sztukę na sprzedaż lub wymianę
jak ktoś chętny to mam jedną sztukę na sprzedaż lub wymianę
Przez wiele lat z powodzeniem stosowałem własny patent elektronicznego zapłonu.Powstał wiele lat temu w celu likwidacji wypalania się styków przerywacza i zwiększenia energii iskry.
Te parametry zostały osiągnięte.Dodam,że za komuny kupno przerywacza nie było łatwe
i graniczyło z cudem.
Te parametry zostały osiągnięte.Dodam,że za komuny kupno przerywacza nie było łatwe
i graniczyło z cudem.
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
za to teraz latwo je kupic ale maja tragiczna jakosc ( przerywacze i kondensatory )
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
chlopcy jak to wyglada?? konwertujące tradycyjne aparaty zapłonowe?? bo jesli ma to poprawic chociazby iskre w moim mini to jestem tym bardzo zainteresowany
Zdecydowanie poprawia iskrę. Z premedytacją zapuściłem ten temat w oczekiwaniu na odpowiedź ilu z nas stosuje układy elektroniczne. Większość usprawnień silnika związanych z układem zasilania dotyczy gaźnika, kolektora itp. Mieszanka paliwowo-powietrzna jest ważna i równie istotny jest element zapalający mieszankę. Ale o tym często zapominamy. Odpowiedni dobór cewki i modułu poprawi jakość spalania mieszanki. Układ taki przede wszystkim stabilniej pracuje, można zubożyć mieszankę, lepiej pali "na zimnym". Oszczędności na paliwie i wzroście mocy nie spodziewałbym się. Ktoś kto przesiadł się na elektronika od razu odczuwa różnicę.
Sluchajcie bo u mnie trzeba bedzie kupic nowa cewke kondensatro przerywacz caly aparat zaplonowy to moze byscie cos mi poradzili co kupic jakies "ulepszone".
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
do serii ? litrowka?
http://www.ebay.co.uk/itm/Mini-Electron ... 1e64fdbf85
pogadaj z tym sprzedawca, albo dobierz sobie cos z jego wieeeeelkiej oferty
ja skusilem sie na modyfikowany do sportu aparat z elektronika w srodku + nowa cewka ( zwykla )
koszt okolo 600 pln i mam paczke w domu
ja skusilem sie na modyfikowany do sportu aparat z elektronika w srodku + nowa cewka ( zwykla )
- gawa
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini British Open
- Kontakt:
najlepsze 123
http://www.tdcperformance.ca/index.htm
http://www.tdcperformance.ca/index.htm
pozdrawiam
Waldek
601348937
Waldek
601348937
flapjck1 pisze:do serii ? litrowka?
Ok cos poszukam a mam 1,3 silniczek. trzeba cos zrobic zeby mini chodzilo jak zegareczek bo teraz jesli chodzi o zaplon to jest nie bardzo bo podobno aparat w mini mam od garbusa (na ktorym mini jezdzil)...tylko nie do konca dobrze
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
powerspark wyglada tak:
- Załączniki
-
- DSC05960.JPG (186.03 KiB) Przejrzano 2257 razy
-
- DSC05959.JPG (133.34 KiB) Przejrzano 2257 razy
-
- DSC05958.JPG (180.97 KiB) Przejrzano 2257 razy
flapjck1 jak juz to cudo przetestujesz to daj podziel sie wrazeniami to moze ja zainwestuje w to cudo niz bawienie sie z oryginalnymi aparatami zawsze to lepiej jest cos ulepszac w ukochanym Mini )
-
- Nowy
- Posiadane auto:
odświeżam; Flap jak to się sprawuje???