Witam.
Mam pewien problem, ponieważ powyżej 2,5 tys. obrotów/min na biegu drugim i trzecim słychać takie chrobotanie, umiejscowione gdzieś z przodu pojazdu. Nie wiem co to może być. Na jedynce, na czwórce ani na piątce niczego takiego nie słychać. Ponadto problem pojawia się tylko wtedy, gdy silnik jest rozgrzany. Na zimnym wszystko jest jak najbardziej okej.
Czym to może być spowodowane? Dodam tylko, że ostatnio bardzo ciężko zaczął mi wchodzić pierwszy bieg - czasami wręcz się boje ten bieg na chama wpiąć.
Pozdrawiam.
Chrobotanie skrzyni biegów
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Chrobotanie skrzyni biegów
skrzynia ci pada,
poszukaj watkow na ten temat, ktorys z chlopakow ma namiar na typa w UK sprzedajacego skrzynie po remoncie, albo poszukaj uzywki w pl
generalnie skrzynia w nowym MINI to szit, ktory sprawial klopoty jeszcze w duzo slabszych roverach - tak tak, wasza skrzynka to r65 ktora mam w swoim r400
i ja juz wymienialem skrzynie 2 razy
( raz przy 120 kkm, drugi przy okolo 180 kkm )
poszukaj watkow na ten temat, ktorys z chlopakow ma namiar na typa w UK sprzedajacego skrzynie po remoncie, albo poszukaj uzywki w pl
generalnie skrzynia w nowym MINI to szit, ktory sprawial klopoty jeszcze w duzo slabszych roverach - tak tak, wasza skrzynka to r65 ktora mam w swoim r400

Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Re: Chrobotanie skrzyni biegów
Mi nie tak dawno temu też padła skrzynia ;/
po zrobieniu było ok a po jakimś czasie wyszło dziwne chrobotanie, objawiało się to tym że im większe obroty to tym bardziej terkotało. Co się okazało łożysko na wałku głównym dawało jakiś opór i hałasowało. Mogę polecić mechanika który mi robił skrzynię.
Nie chcę robić reklamy więc jakby coś po info zapraszam na prv
po zrobieniu było ok a po jakimś czasie wyszło dziwne chrobotanie, objawiało się to tym że im większe obroty to tym bardziej terkotało. Co się okazało łożysko na wałku głównym dawało jakiś opór i hałasowało. Mogę polecić mechanika który mi robił skrzynię.
Nie chcę robić reklamy więc jakby coś po info zapraszam na prv

Skrzynia problem z 2
Pytanie o pracę skrzyni biegów w mini cooperze rok 2007 po liftingu. Przy ruszaniu i wpinaniu dwojki, czesem zbyt lekki ruch powoduje, że bieg wyskakuje. Po skorygowaniu dalej wszytsko smiga ok. Patrzylem na ciegna i wszystko wyglada ok, czy ktoś mial podobny problem ?
Skrzynia problem z 2
Pytanie o pracę skrzyni biegów w mini cooperze rok 2007 po liftingu. Przy ruszaniu i wpinaniu dwojki, czesem zbyt lekki ruch powoduje, że bieg wyskakuje. Po skorygowaniu dalej wszytsko smiga ok. Patrzylem na ciegna i wszystko wyglada ok, czy ktoś mial podobny problem ?