Witam, z góry przepraszam za wklejenie nie mojego zdjęcia ( znalazłem to zdjęcie na forum ).
Przy odpowietrzaniu sprzęgła zauważyłem że brakuje mi łącznika blaszki na którym jest siłownik z obudową sprzęgła. Podczas wciskania sprzęgła cała blaszka się rusza i gołym okiem widać że tłok krzywo wchodzi(...). Na fotce widać to czego potrzebuję tylko nie wiem czy jest to śruba czy jakiś inny gadżet. Proszę o pomoc z ewentualnym wskazaniem gdzie mogę dokonać zakupu. Wielkie dzięki za pomoc !!!
Sprzęgło - czegoś mi brakuje.... fota
Moderator: flapjck1
Sprzęgło - czegoś mi brakuje.... fota
- Załączniki
-
- 1300cluchpump_535.jpg (17.68 KiB) Przejrzano 1072 razy
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Sprzęgło - czegoś mi brakuje.... fota
To są dwa elementy. śruba z gwintem 1/4" UNF i dystans pomiędzy podstawą siłownika a obudową sprzęgła w postaci kawałka rurki o średnicy zewnętrznej ok 10 mm. Śruba wkręcona jest w otwór w obudowie sprzęgła.
Dzięki za szybką informację. Dostanę gdzieś taki zestaw czy muszę sobie jakoś radzić...??
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Nie wiem czy opłaca się te elementy sprowadzać (oryginalne). Może ktoś z użytkowników miniaków w Twoim mieście znajdzie odpowiedniej długości śrubkę z demontażu silnika. Jest tam kilka śrubek 1/4" UNF o zblizonej długości. Rurkę dotniesz sobie np ze starej ...lampki nocnej bo zbliżone średnice maja rurki elektrotechniczne mocujące oprawki żarówek. Długość trzeba dobrać tak by podparty siłownik i bolec popychacza były w jednej linii. Śrubkę można dorobić mając narzynkę calową lub u tokarza. Długość = grubość blachy podstawki + długość rurki / dystansu + 10 mm. Gwint na długości 15 mm.
Ok, dziękuję za pomoc, postaram się coś wykombinować. Pozdrawiam !