siła wspomagania w cooper s

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

DawidSavage
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

siła wspomagania w cooper s

Post autor: DawidSavage »

Panowie,
Jak u was chodzi kierownica w cooperkach ? Jakiś czas temu kupiłem jednego, i po przesiadce ze smarta, chodzi ona można wręcz powiedzieć, bardzo ciężko. Dla porónania jeździłem jeszcze dwoma znacznie nowszymi samochodami - nissan i mazda - około 2010, w obu (w smarcie też) można na postoju kręcić kierownicą jednym palcem, natomiast w cooperze S, przyznam szczerze, że muszę zrobić to dwoma rękami.
Awatar użytkownika
hello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: '96 Sportspack
Kontakt:

Re: siła wspomagania w cooper s

Post autor: hello »

kierownica chodzi ciężko, czyli raczej wszystko ok, ale możesz na wszelki wypadek porównać z innym cooperem z podobnego rocznika
DawidSavage
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Nie mam zbytnio możliwości :). Nikt z moich znajomych nie ma cooperka.
Przynajmniej się lepiej czuje auto :)
psV

Post autor: psV »

U mnie chodzi najciężej ze wszystkich aut którymi jeździłem ze wspomaganiem, ale też nie mam problemów z kręceniem w miejscu (opony 205). Dla mnie jest idealnie, ale ja zawsze mam obie ręce na kierownicy. ;)
DawidSavage
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Nie mówię, że mi to nie odpowiada, ale tak przestawić musiałem wszystkie auta i jak wsiadłem na koniec do mojego to się zdziwiłem, dlatego moje pytanie, bo pomyślałem, że coś może być uszkodzone.
Awatar użytkownika
krzyss
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Accord 1980r.

Post autor: krzyss »

U nas tez jest ciezko, i ciesze sie ze tak jest. Dzieki temu mozna dobrze czuc auto :)
krzyss & Kasia
wanios
Nowy
Nowy
Posiadane auto: R53 MCS British Racing Green

Post autor: wanios »

W Miniaku żony też chodzi dużo ciężej niż w poprzednich autach. Te typy chyba tak mają :)
MPE

Post autor: MPE »

u mnie w miniaku S chodzi ciężej niż w pozostałych samochodach,taki urok mini :) więc chyba wszystko masz okej !
MariuszZ

Post autor: MariuszZ »

Potwierdzam, w moim MCS, który swieżo kupiłem, wspomaganie przeszlo remont (silnik) kilka tys. km temu i muszę przyznać, że chodzi dośc ciężko (prowadząc ostatnio Toyotę zauważyłem kolosalną różnicę!). Taki urok - mi osobiście nie przeszkadza.
ODPOWIEDZ