Akcja serwisowa BMW - Mini Cooper S - śruby turbiny
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Akcja serwisowa BMW - Mini Cooper S - śruby turbiny
ej , ale czemu sie dajecie tak "dymac" ? ja nie pracuje w marce premium ale przez mysl mi takie numery nie przechodza
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- zimonK
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56 Cooper S 13'
Jakaś paranojazoy pisze:Powinienem napisać witaj w klubie, ale niestety to co sie wyrabia w Warszawskich serwisach BMW/MINI przechodzi ludzkie pojęcie.Hubo84 pisze:Bawaria ale Inchcape Motors wcale nie lepszy, Fusa jeszcze nie zaliczyłemzoy pisze:[...]
Bawaria czy Fus ?.
Jak jeździłem VW Golfem i Skodą Octavią to przez 5 ostatnich lat, na autoryzowanych serwisach nie przerobili mnie tak jak w ciągu ostatnich kilku miesięcy w dwóch warszawskich salonach BMW !
O serwisowaniu MINI nie bedę już pisał bo w wielu watkach wspominałem o moich przygodach, ostatnio rozbawiła mnie jednak sytuacja u dilera na B,
- samochód BMW M3
- wiek 8 miesięcy
- problem, haczący pas kierowcy (trudno się go wyciąga)
- diagnoza, wyrobiona rolka
- koszty 68 PLN (rolka) i kilka stów za robociznę
Na pytanie zadane w serwisie, Panie za co ja mam płacić jest gwarancja, odpowiedz no widać nie umie Pan używać pasów i wyrobił Pan rolkę a to oznacza ze element się zużył![]()
ps. przepraszam ze nie na temat.
ps.2 nie serwisuje już w Warszawie

Szymon
Dzwoniłem do Centrali BMW, opisałem im dokładnie moje doświadczenia z ich serwisami i dowiedziałem się, że:
- w Bawarii postąpili "zgodnie z procedurami", ponieważ jeśli uznali, że wymieniana część była serwisowana w nieprawidłowy sposób (tzn. nie w autoryzowanym serwisie, gdzie wszystko wymienia się na nowe, a nie naprawia
lub uszkodzona), to nie podlega serwisowej wyminie.
- w Inchcapie zrobili mnie przynajmniej na 400 zł w chuja (powiedział to sam pracownik BMW) jeśli mam faktury (a takowe zbieram
) mogę wysłać je ze skarga na piśmie. Niestety za późno jest już (od września 2011 r.), żebym odzyskał kasę, ale jak przyślę to sprawą się zajmą..., poza tym mieli obowiązek usunąć wszystkie usterki, które wystąpiły bezpośrednio po ich serwisie...
p.s. podobno kierownik ww. serwisu już tam nie pracuje
- w Bawarii postąpili "zgodnie z procedurami", ponieważ jeśli uznali, że wymieniana część była serwisowana w nieprawidłowy sposób (tzn. nie w autoryzowanym serwisie, gdzie wszystko wymienia się na nowe, a nie naprawia

- w Inchcapie zrobili mnie przynajmniej na 400 zł w chuja (powiedział to sam pracownik BMW) jeśli mam faktury (a takowe zbieram

p.s. podobno kierownik ww. serwisu już tam nie pracuje

Dostałem właśnie pismo od dealera (Bawaria) z informacją odnośnie pompy płynu chłodzącego. Proszą o stawienie się w celu bezpłatnej wymiany.SpaCar pisze:Panie i Panowie,
akcja gwarancyjna - do wymiany śruby przy turbinie w S r56 - samochody od 2006 roku.
Nie czekać - zgłaszać się!!!
O śrubach cisza...
Może uda mi się zamieścić dokument z akcji serwisowej Coopera S mojej żony. Są tam dwa numery akcji serwisowych - podajcie je obsługującemu w ASO. Myślę, że wtedy się doszukają, że faktycznie jest także akcja na śruby;) Ja też musiałem sam poinformować, że taka akcja istnieje;)
Teraz się uda...

- Załączniki
-
- akcja cooper
- akcja cooper0001.jpg (54.76 KiB) Przejrzano 1830 razy
Pytanie czy jeśli wymienili mi turbinę na nową w lutym 2012 to czy też męczyć ich o tą śrubę turbiny
?

SpaCar, dzięki. Na pewno to pomoże 

Myślę, że śruby masz juz takie jak należy, ale zapytać nie zaszkodzi..bbbrk pisze:Pytanie czy jeśli wymienili mi turbinę na nową w lutym 2012 to czy też męczyć ich o tą śrubę turbiny?
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
A o co chodzi dokładniej z tymi śrubami? Co to za usterka? Śruby są wadliwe czy co?
R56 239km 342nm
ja aż boję się podjechać, pewnie znów wyjdą jakieś ukryte kosztybob.dsk pisze:A o co chodzi dokładniej z tymi śrubami? Co to za usterka? Śruby są wadliwe czy co?

Ja jestem już po akcji. Pompę wymienili, śruby przy turbo mnie nie obejmowały (wg VINu)
Ja odstawiłem wczoraj do ASO na KAMPANIĘ, jednak dotyczyła ona wymiany pompy chłodnicy turbiny (czy jakoś tak). Z tą śrubą to jakaś inna akcja? Mogła ona jakoś uszkodzić turbinę? Moja turbina jest nieco "zapocona olejem".
Jak juz Ci leje turbo to rozgladaj sie juz za nowym albo daj do regeneracji. Po poceniu zacznie Ci swiszczec to juz bedzie jej ostatek zycia.
Tu masz turbo nowe jak chcesz:
http://promotormocy.pl/offer/turbosprezarki
Tu masz turbo nowe jak chcesz:
http://promotormocy.pl/offer/turbosprezarki
-
- Nowy
- Posiadane auto: MCS 2013 + JCW Brake Kit
inne akcie serwisowe
Witam,
przymierzam sie do kupna Mini Cooper S R56 w najblizszym czasie (juz mam jednego na "oku"). Kupiony w PL, prod 9.2009.
Jakimi akcjami serwisowymi powinien byc objety taki samochod? Te dwie, ktore sa poruszane w tym watku czy jeszcze jakies?
Oprocz tego czy mozecie doradzic na co powinniem zwrocic uwage?
pozdrawiam
Maciej Kawecki
przymierzam sie do kupna Mini Cooper S R56 w najblizszym czasie (juz mam jednego na "oku"). Kupiony w PL, prod 9.2009.
Jakimi akcjami serwisowymi powinien byc objety taki samochod? Te dwie, ktore sa poruszane w tym watku czy jeszcze jakies?
pozdrawiam
Maciej Kawecki
Re: inne akcie serwisowe
Dorwij od wlasciciela 7 ostatnich znakow VIN. Zadzwon na serwis pod i spytaj czy masz sie zjawic na jakies akcje serwisowe i czy jakies zostaly przeprowadzone. Nastepnie spytaj o historie auta jak bedzie koles spoko to poda Ci wstepne info czy bylo naprawione u nich po wypadku czy cos.kawa pisze:Witam,
pozdrawiam
Maciej Kawecki
Kazdey miniacz moze miec inne akcje serwisowe to zalezy od modelu.
Zwroc uwage czy obroty nie skacza, czy sie nie poci gdzies, w jakim stanie turbo czy nie widac tez wyciekow oleju. Po rurce wydechowej tez bedzie widac, ze olej wcina ale moze to byc wina ciulatego oleju ja tak mialem teraz na Millersie susza.
Kup czujnik oblec cale auto czy nie malowae, jedz do ASO koszt sprawdzenia - 800 zeta albo na stacje diagnostyczna niech go przetrzepia - nie patrz nigdy na ich testy amorow bo to sciema

Sprawdz cala elektronike czy dziala, radia i inne wszystkie bajery, czy klima dziala no wszystko co sie da nawet kierunki, wycieraczki spryski itp.
Duzo tego jest ale warto poswiecic wiecej czasu