problem: skladanie kanapy

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

problem: skladanie kanapy

Post autor: Brennt »

przy okazji zmiany opon mialem przewiezc letnie z punktu zlomowania do punktu wymiany, wobec tego stwierdzilem, ze wypadaloby zlozyc kanape. i tu spotkala mnie niemila niespodzianka. lewa czesc (patrzac od tylu) zlozyla sie gladko, natomiast prawa ani rusz...

czy ktos kiedys mial z tym problem? obawiam sie najgorszego (ulamanego plastiku / urwanej linki wew. oparcia)

any ideas? :cry:
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: problem: skladanie kanapy

Post autor: flapjck1 »

a nie przytrzasnales czegos?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

tzn?

nigdy wczesniej nie skladalem siedzen wiec jesli juz to poprzedni wlasciciel mogl cos przytrzasnac, ale z drugiej strony to takie miejsce, w ktorym trudno zeby cokolwiek znalazlo sie przypadkiem
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=52&fg=20

bywa roznie :) jakas szmatka gazeta, pokrowiec na fotel, szalik itepe
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

nie wiem, wyglada na to, ze to wszystko trzyma sie na zaczepie w dziurze w czesci nr 2 ze schematu

nie mam pojecia jak ktos mialby tam cos wsadzic, ale pytanie jest takie - jak to ew. rozebrac i sie do tego dostac

poki co nie bede pewnie potrzebowal skladac tych siedzen, ale lepiej miec wszystko sprawne, niz nie ;/
gosiakulanin

Post autor: gosiakulanin »

Miałam kiedyś problem ze złożeniem siedzenia,ale okazało się że linka spadła z klamki.Czy obydwie klamki chodzą jednakowo,sprawdź.
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

no wlasnie w tej ktora dziala jest to takie klikniecie czy jak to nazwac :) czuc ze schodzi z zaczepu

w drugiej tak jakby bylo cos ulamane albo wlasnie linka byla zerwana/spadnieta

pytanie jak to rozlozyc/naprawic/sprawdzic ? :)
gosiakulanin

mi kolega zdjął tą klamkę i długo się męczył z zamocowaniem linki,ale się udało,spróbuj ją wyciągnąć,albo podjedź do mechanika bo ciężko ją wyjąć ja się bałam że się połamie bo trzyma się mocno na zaczepach:-)
gosiakulanin

żeby ją rozłożyć bez pomocy klamki trzeba klamkę wyjąć i tam jest linka za którą trzeba pociągnąć,ja tak parę razy robiłam,ale teraz jak mi zrobił mam spokój,najwyraźniej źle miałam założoną że mi spadała
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

problem rozwiazalem :) dzieki za sugestie z linka:) kombinerki, zagiety drut i pol godziny grzebania i zalozylem linke bez wyciagania klamki ( jak sie dobrze przyjrzalem, to bylo widac ze jest "spadnieta")
ODPOWIEDZ