rozladowujący się akumulator

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

luk327a

rozladowujący się akumulator

Post autor: luk327a »

Witam, prośba o pomoc. Już dwa razy zdarzyło mi się po ponad 2 tygodniowym postoju na parkingu nie odpalić samochodu. Akumulator padł. Jest on nowy marki bosch więc nie powinno być z nim problemu. Przypuszczam ,że coś pobiera w trakcie postoju prąd. Załączony jest alarm fabryczny, czujnik dps (położenia koła-zabezpieczenie przed kradzieżą felg ale podobno serwis który go montował zarzeka się że on nie pobiera tyle prądu żeby rozładować akumulator) posiadam jeszcze dodatkowy imobilaizer. Czy ktoś miał może podobny problem i co było jego przyczyną?
Olo

Re: rozladowujący się akumulator

Post autor: Olo »

Ja z takimi problemami udaje sie tutaj:

Auto-Elektronika Michał Dróżdż

Usługi: mechanik, tuning, chiptuning, elektromechanik

Adres:
Rzemieślnicza 3
41-253 Czeladź
woj. śląskie
luk327a

A co było przyczyną tego problemu?
luk327a

Czyli nikt z forum takiego problemu nie spotkał?
wilkuw

Post autor: wilkuw »

2 tygodnie stania to dlugo, do tego urzadzen zapieta cala masa, jesli problem pojawil sie teraz to pytanie co teraz zmieniales..nowe radio alram itp ?

Podejedz do elektryka niech sprawdzi jaki prad jest pobierany z aku na wylaczonym wozie i wszystko sie wyjasni
MPE

Post autor: MPE »

luk327a pisze:Witam, prośba o pomoc. Już dwa razy zdarzyło mi się po ponad 2 tygodniowym postoju na parkingu nie odpalić samochodu. Akumulator padł. Jest on nowy marki bosch więc nie powinno być z nim problemu. Przypuszczam ,że coś pobiera w trakcie postoju prąd. Załączony jest alarm fabryczny, czujnik dps (położenia koła-zabezpieczenie przed kradzieżą felg ale podobno serwis który go montował zarzeka się że on nie pobiera tyle prądu żeby rozładować akumulator) posiadam jeszcze dodatkowy imobilaizer. Czy ktoś miał może podobny problem i co było jego przyczyną?

Ja mam podobny problem,choć przyznać muszę ze od paru dni wszystko jest okej.U mnie polega to na tym ze samochodu nie umialem oddalić rano z pierwszej kopy.Mimo ze aku nowy a autem jeżdżę niemalże dziennie.I nie było reguły czy jest ciepło,zimno,deszcz,czy śnieg....Ostatnio jakoś daje radę,ciekawe na jak długo?I tez nikt nie wiedział co to takiego?
Olo

Skoro nikt nie wiedzial to widocznie nie dorosli do nazywanis sie mechanikami Ci co grzebali w Twoim aucie.

Jedz do:

Adres:
Rzemieślnicza 3
41-253 Czeladź
woj. śląskie

Ja tam robie swojego Mini jesli chodzi o elektronike bo mechanike robie gdzie indziej u Pana Piotra Łazarskiego w Sosnowcu na ul. Chemicznej kolo palacu Schoena czy jak sie to tam pisalo. Pan piotr zas wszystkie auta mi robie nawet pogwarancyjnie nowego Superba i juz nie raz udowodnil, ze wie Wiecej niz ludzie z serwisu

Nie reklamuje nikogo ale polecam bo warto u nich zostawic kase
MPE

Olo pisze:Skoro nikt nie wiedzial to widocznie nie dorosli do nazywanis sie mechanikami Ci co grzebali w Twoim aucie.

Jedz do:

Adres:
Rzemieślnicza 3
41-253 Czeladź
woj. śląskie

Ja tam robie swojego Mini jesli chodzi o elektronike bo mechanike robie gdzie indziej u Pana Piotra Łazarskiego w Sosnowcu na ul. Chemicznej kolo palacu Schoena czy jak sie to tam pisalo. Pan piotr zas wszystkie auta mi robie nawet pogwarancyjnie nowego Superba i juz nie raz udowodnil, ze wie Wiecej niz ludzie z serwisu

Spoko,dzieki za info...jak będę miał chwile wolnego to pojadę...
Nie reklamuje nikogo ale polecam bo warto u nich zostawic kase
Olo

Tak wogole jaki akumulator wsadzales do swojego Mini?
MPE

Centra Futura 640
Olo

A sprawdzales akumulator czy nie jest padniety?

Tak wiem wiem nowy kolega z firmy kupil Centre pol roku temu i juz jej nie ma bo sie sypnela.

Ja polecam Varty jak cos Silver Dynamic smigaja super w benzynie
MPE

Muszę podjechać i sprawdzić...być może jest gowno wart,chociaz podobno katalogowy?!
Olo

Nie patrz na katalogi. Zrob sobie test akumulatora zwarciowy i elektroniczny. W stacji diagnostycznej powinni miec urzadzenia do tego.

Ja nie patrze ja nic katalogowego zawsze kupuje i staram sie kupowac sprawdzonych i dobrych producentow. np. akumy: varta, czesci zawieszenia lemforder, paski i rozrzady contitecha, itp.

Na oryginalny pratycznie nie patrze bo to w wiekoszci wypadkow przeplacanie za towar w szczegolnosci w ASO. Jedynie co przy akumie powinno Cie interesowac to pojemnosc oraz prad rozruchowy oraz wymiary zeby wszedl do samochodu.

Boscha tez nie polecam sypie sie szybko jak centra
MPE

Wiem,wiem...ale akurat sugerowalem sie tak jak piszesz i wszystko było b.dobrze...Centre wziąłem bo podobno jest okej,Sam nie wiem co o tym sadzić bo prawdę pisząc,każdy ma Swoje racje...forum,ASO,sklep,doświadczenie,znajomi...wszystko sie zgadzało...ale trochę zaczyna mnie to odpłatnie irytowac...nowy aku 4 stowy nie moje a Mini sie męczy...niby gwarancja jest,więc jak coś bedzie nie tak to oddam i tyle w temacie.
Olo

Sprawdz stary i zobacz czy nie jest sypniety. Jak cos zadaj zwrotu kasy i kup Varte. Najwyzszy model warty 350zeta sredni 300 a seria najnizsza jakies 250 zloty wiec zawsze cos mozesz wybrac dla Siebie. Ja biore zawsze serie dla Diesli bo sa wytrzymalsze szyli Silver w dodatku mam w sumie wszystko w Miniaczu wiec wole miec lekki zapas
ODPOWIEDZ