Pomocy !!!!
Re: Pomocy !!!!
A ja powtarzam moja prośbę o pomoc w znalezieniu korbowodu... Używki do mini Coopera S 2003r
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
maly - a o jaka uszczelke chodzi konkretnie?
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Powiedzielimi mechanicy ze uszczelka pod glowica do wymiany bo cisninie slabe na jednym cylindrze,w oleju chyba nie bylo wody ani plynu... Zaraz do nich zadzwonie i sie dowiem wszystkiego.Brennt pisze:maly - a o jaka uszczelke chodzi konkretnie?
Chyba wiedza co robia bo powiedzial mi ze wlasnie zaczeli szukac wycieku plynu i musza sprawdzic dlaczego cisnienie na jednym cylindrze jest nizsze. Mowi mi zebym byl spokojny,jak cos to beda dzwonic. Zobaczymy...
to szukaja wycieku choc twierdza ze to uszczelka
nie kumam:)
wariacje w zbiorniku i nizsza kompresja to faktycznie objawy uszczelki, ale gdzie tam jeszcze szukac wycieku
jesli czujniki temperatury , termostat i wentylatory sa sprawne to niestety stawiam na uszczelke.
100% pewnosci bedzie po zdjeciu glowicy
a tą nie dadza do dobrego warsztatu kaza splanowac sprawdzic uszczelniacze szcelnosci i co jeszcze sie da 
uszczelniace ( jesli woz bral olej) zmien dla zasady
do tego niech panowie choc z grubsza zerkna na gladzie i luzy na tlokach
ew spuscic olej i zalac tloki jakas nafta
przy rozebraniu silnika robota moze juz nie kosztowac duzo wiecej a silnik bedzie zrobiony (lub sprawdzony) po calosci
btw dziwi mnie problem z uszczelka w wolno ssacym aucie (rozumiem ze mowa o cooperze 120 koni) wiec moze warto pomyslec czy jej zdmuchniecie nie bylo konsekwencja zagotowania wozu, a nie przyczyna tego zagotowania.

wariacje w zbiorniku i nizsza kompresja to faktycznie objawy uszczelki, ale gdzie tam jeszcze szukac wycieku

100% pewnosci bedzie po zdjeciu glowicy

uszczelniace ( jesli woz bral olej) zmien dla zasady

btw dziwi mnie problem z uszczelka w wolno ssacym aucie (rozumiem ze mowa o cooperze 120 koni) wiec moze warto pomyslec czy jej zdmuchniecie nie bylo konsekwencja zagotowania wozu, a nie przyczyna tego zagotowania.
No i odebralem w sobote,koszt 3500zl,wymieniona uszczelka,pompa wody,termostat,swiece,oleje,filtry,cos tam naprawiali jeszcze ale nie wiem jak to sie nazywa.Od czasu odebrania zrobilem juz jakies 400km i jest ok. Zobaczymy co bedzie dalej 

-
- Wiarus
- Posiadane auto:
to pol samochodu wymieniles ;/
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Jak tak na to patrzec to wymienilem juz wzystko od czasu zakupu miniacza heheBrennt pisze:to pol samochodu wymieniles ;/