Moje mini w trakcie remontu

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

czarek

Moje mini w trakcie remontu

Post autor: czarek »

oto link do stronki naszego teamu na której to jest kilka szczegółów dotyczących mojego projektu mini cooper 91 www.proa-systems-team.com niestety projekt trwa juz kilka ładnych miesięcy ale mam nadzieję jeszcze jesienią go troche poeksploatować na drodze.
zainteresowanych zaprazsam do śledzenia pozdrawiam Czarek
Awatar użytkownika
Saint
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: Moje mini w trakcie remontu

Post autor: Saint »

Czrek, ale jesienią którego roku? Znając twórce.... :lol:
Pozdrawiam serdecznie, Saint
Zawodowy Szyderca
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Post autor: czestermo »

heh Czarek sledze budowe twojego mini dokladnie. ale czy wyjedziesz w tym roku?? hmm zobaczymy heheh
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

a ten niebieski nie bedzie sie za bardzo gryzł z czerwienia?
hulit

Post autor: hulit »

Witam!

Moją uwagę zwrócily fajne użebrowane bębny. Ale najbardziej interesują mnie te wszystkie poduszki, tulejki, itd. z "defleksu", gdzie je zakupiles i ile mniej wiecej kosztuje komplet na cale auto, a takze kolor czy jest przypadkowy czy np. czerwone i niebieskie maja jakas inna twardosc, bo do tej pory spotykalem sie zawsze z żółtymi/pomarańczowymi! A tak w ogóle widać że remont ma ręce i nogi! Gratuluje i czekam na postępy!

Pozdrawiam!
czarek

Jeśłi chodzi o czas realizacji to wiem że mogło to zająć troche mniej czasu . Wina jak zawsze leży po środku.
Moja jest taka że od momentu zakupu mini zmieniłem kilka razy diametralnie podejście do projektu najpierw miał być podszykowany , potem odrestaurowany z zewnątrz, a kilka miesięcy ( pieniędzy ) temu postanowiłem zrobić z niego cukierek. I tego planu się trzymamy z Minidoktorem.
Prace trwają długo poniewaz każda częśc jesli nie została odnowiana i molakierowana proszkowo to musiała zostać wymieniona na nową. A tych decyzji nie podejmuje się łatwo ze względów wszystkim znanych $$$

Mini doktor ku mojemu zaskoczeniu robi to naprawdę profi zobaczymy efekty końcowe, kilka razy byłem u niego na inspekcji i poza nie warszawskim trybem pracy (czas w Krakoweie inaczej płynie ) jestem zadowolony z roboty.
Czas realizacji rozciąga się ze względu na papierkologię auto miało przegnite pole numeryczne a ja chcę mienć pełen legal z nowymi numerami i procedura nabijania oraz pozwoleń Warszawa - Kraków trwa.

Już za "kilka" dni zobaczymy efekt , powiedziałem doktorkowi że auto odbiorę dopiero jak zobaczę jego możliwości po wykresie z hamowni.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

bebny to aluminiowe minifins ( po 100 GBP para ) albo chinskie podrobki troszke tansze ( chyba aktulanie ok 50 GBP )
te wszystkie deflexy sa robione tez w naszym kraju, cen niestety nie znam :)

czarek: auto jest juz na tyle poskladane ze bedzie lada dzien jezdzic?? bo pawel jakies niesamowite wiesci rozpowszechnia... :mrgreen:
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

spokojnie wlasnie je widzialem, juz na dniach stanie na kolach jeszcze tylko silnik i jazda heh powodzenia
czarek

Tak autko mocno juz poskładane czekamy tylko na gowicę od Ard.....???
I ruszamy w drogę
Mini doktor

Post autor: Mini doktor »

Witam Wszystkich mini Maniaków co do polyurethan-ów posiadam wszystkie elementy do mkI i mkII a super finn-y chinskie nie pasują do orginalnych osłon hamulcowych
Ps. Czarku miło mi czytać tak dobre opinie na temat mojej Firmy a co do Pana Sainta( Romka) na co tak długo czekałeś?????
Pozdrawiam
Mini Doktor
czarek

Tak miło sie pisze ale jeszcze milej sie jeździ mini proszę o pośpiech bo zima juz...........
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

zima juz prawie za oknem ale do "Rabki" (to tak umownie bo chyba do Zęba jedziemy) na zimowy zlot mozna miniakiem przyjechac
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

Mini doktor pisze: super finn-y chinskie nie pasują do orginalnych osłon hamulcowych

no to ja mialem farta bo kupilem "chinskie" zalozylem i jest git, nic nie ociera
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Motox

Post autor: Motox »

Rozpowiadam bo to ma być rodzynek dopieszczony z kazdej strony. ZOBACZYMY już także się doczekać nie mogę tym bardziej , że czasem mamy się pozamieniać :lol:
Awatar użytkownika
rogal
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: 6 x MINI
Kontakt:

Post autor: rogal »

nic bardziej nie przedłuża żywotności zawieszenia jak jego smarowanie :mrgreen:
pozdrawiam
Rogal

tel. 695 455 231