ignorowanie tematow
Moderator: flapjck1
- Bochen
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Rover Mini 1.3i MPi 1999
Re: ignorowanie tematow
No shit Sherlock.
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
jw.
rozdzielenie forów to imo zly pomysl, glownie ze wzgledu na wspolne czesci obu forow i uzytkownikow obu z nich. nie mam nic przeciwko ogladaniu fajnych zdjec klasykow, ale temat o spawaniu zawieszenia czy sprzedazy podsufitki juz mnie nie interesuje
opcja ignorowania dzialow/tematow powinna zalatwic sprawe, a wiem ze to jest do zrobienia bez problemu.
jak kogos drazni to, ze BMW MINI nawiazuje do Mini i sie z nim kojarzy, to ja sie pytam po co kupil MINI?!?!
rozdzielenie forów to imo zly pomysl, glownie ze wzgledu na wspolne czesci obu forow i uzytkownikow obu z nich. nie mam nic przeciwko ogladaniu fajnych zdjec klasykow, ale temat o spawaniu zawieszenia czy sprzedazy podsufitki juz mnie nie interesuje
opcja ignorowania dzialow/tematow powinna zalatwic sprawe, a wiem ze to jest do zrobienia bez problemu.
Na forum New Mini ludzie których drażni sam fakt kojarzenia nowego prestiżowego mini BMW z jakimś starym zabytkowym samochodem ( w domysle gratem, strupem jasiem fasolą itp)
jak kogos drazni to, ze BMW MINI nawiazuje do Mini i sie z nim kojarzy, to ja sie pytam po co kupil MINI?!?!
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
markfive pisze: Jedyna rozsądna opcja to dwa niezależne od siebie fora
Forum mini classic i Forum New Mini
Na forum klasyka ludzie z klasykami i posiadacze dwu modeli starego i nowego czyli prawdziwi fani marki
Jedyną słuszną czy co? wcale nie jedyną a powiedziałbym wręcz bezsensowną. Nie widzę, żeby pod logiem MKP było napisane "Classic Only". A skoro chcemy ("nawet ja"), żeby forum i klub się rozwijały to takie podziały są szkodliwe imho.
markfive pisze: Na forum New Mini ludzie których drażni sam fakt kojarzenia nowego prestiżowego mini BMW z jakimś starym zabytkowym samochodem ( w domysle gratem, strupem jasiem fasolą itp)
Marku, po co te uszczypliwości? tego typu wycieczki proponuje spokojnie odstawić na bok
No chyba, że nie wyczułem ironii to w takim razie zwracam honor i kajam się
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
no co? marek wyrazil swoje zdanie i tyle
faktem jest ze ci od new mini sa nadmiernie aktywni ( psuja sie te samochody jakos bardziej jak maja juz te 10 lat czy co? ) a jak ktos nimi zupelnie sie nie interesuje to moze mu sie "ignore" przydac
myslimy nad tym, powstrzymajcie sie od komentarzy, mysle ze taka funkcjonalnosc sie pojawi
faktem jest ze ci od new mini sa nadmiernie aktywni ( psuja sie te samochody jakos bardziej jak maja juz te 10 lat czy co? ) a jak ktos nimi zupelnie sie nie interesuje to moze mu sie "ignore" przydac
myslimy nad tym, powstrzymajcie sie od komentarzy, mysle ze taka funkcjonalnosc sie pojawi
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- LUPER
- Zarząd
- Posiadane auto: mini i MINI
propozycja układu forum
A ja mam propozycję, co by forum stało się bardziej czytelniejsze, szczególnie dla nowych użytkowników, a i może dla nas też - z czasem, jak się przyzwyczaimy, choć wiem że zmiany rzadko są akceptowane, "bo przecież dobrze jest jak jest" To i tak pomysłem się pochwale:
REGULAMIN
Regulamin
FORA OGÓLNE
Informacje od Mini Klub Polska
Spoty i Zloty
Sprawy organizacyjne Mini Klub Polska (Tylko dla klubowiczów)
Sport
Pielęgnacja
Hyde Park
FORUM Mini classic
Myśl techniczna (obecne maksymalne dyskusje)
Galeria naszych Mini
Kupię/Sprzedam części
Kupię/Sprzedam Mini classic
Zakup kontrolowany Mini Classic
FORUM New MINI
Galeria naszych MINI
Kupię/Sprzedam części
Kupię/Sprzedam new MINI
Zakup kontrolowany New MINI
Linki
REGULAMIN
Regulamin
FORA OGÓLNE
Informacje od Mini Klub Polska
Spoty i Zloty
Sprawy organizacyjne Mini Klub Polska (Tylko dla klubowiczów)
Sport
Pielęgnacja
Hyde Park
FORUM Mini classic
Galeria naszych Mini
Kupię/Sprzedam części
Kupię/Sprzedam Mini classic
Zakup kontrolowany Mini Classic
FORUM New MINI
Galeria naszych MINI
Kupię/Sprzedam części
Kupię/Sprzedam new MINI
Zakup kontrolowany New MINI
Linki
Mini Cooper 1,3 93r - czerwony
Mini Cooper 1,3 90r - granatowy
Mini Clubman estate 1,3 81r - srebrny
MIni Clubman cooper 1,6D 10r - hot chocolate
Mini Cooper 1,3 90r - granatowy
Mini Clubman estate 1,3 81r - srebrny
MIni Clubman cooper 1,6D 10r - hot chocolate
-
- Nowy
- Posiadane auto:
Bardzo by mi odpowiadał taki układ. Choć główną innowacją jest tu podział galerii (na reszcie ), wydaje mi się mimo wszystko, że będzie lepiej - przejrzyściej.
-
- Nowy
- Posiadane auto:
żeby nie było, również jestem przeciwny rozdzielaniu forów na old mini/new mini.
I jedno i drugie jest piękne, przeglądam wszystkie nowe galerie, i zakup kontrolowany old mini, ale usterki i ich rozwiazania są mi zbyteczne, bo nigdy ich nie doświadczę - nie mam zdolności, żeby móc wiekszość rzeczy zrobić samemu w aucie, ani pieniędzy, żeby płacić komuś za odbudowę auta od podstaw
Wszystko jest na tyle jasno rozdzielone, na tej jednej stronie, że jest naprawde OK
I jedno i drugie jest piękne, przeglądam wszystkie nowe galerie, i zakup kontrolowany old mini, ale usterki i ich rozwiazania są mi zbyteczne, bo nigdy ich nie doświadczę - nie mam zdolności, żeby móc wiekszość rzeczy zrobić samemu w aucie, ani pieniędzy, żeby płacić komuś za odbudowę auta od podstaw
Wszystko jest na tyle jasno rozdzielone, na tej jednej stronie, że jest naprawde OK
- Beny
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi
myślałem, że to temat techniczny, ale widzę, że bez polityki się nie obeszło,
jak mnie jakiś dział w tym momencie nie interesuje (bo np nie mam nowego mini, ale może kiedyś kupię), to sobie odznaczam jako nieprzeczytane posty w tym dziale raz na kilka dni,
ale tak teoretycznie - czy będąc posiadaczami klasyka i nowego chcelibyście mieć dwa fora, czy może raczej jedno? - skoro jest to forum klubu zrzeszającego mini wszelkiej maści?
jak mnie jakiś dział w tym momencie nie interesuje (bo np nie mam nowego mini, ale może kiedyś kupię), to sobie odznaczam jako nieprzeczytane posty w tym dziale raz na kilka dni,
ale tak teoretycznie - czy będąc posiadaczami klasyka i nowego chcelibyście mieć dwa fora, czy może raczej jedno? - skoro jest to forum klubu zrzeszającego mini wszelkiej maści?
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Dobrze, że po kontrolnym wywołaniu tematu rozdziału okazało się, że jednak większość jest za wspólnym forum.
Faktycznie problem jest chyba bardziej w czytelnym układzie samego forum. , nie zmuszajacym do zapoznawania się ze wszystkimi tematami i postami.
Osobiście równiez nie czytam wszystkiego. Wybieram tematy które mnie interesują a resztę "załatwiam" kliknięciem "oznacz jako przeczytane"
Z racji użytkowania aktualnie trzech samochodów różnych marek, odwiedzam też inne fora na których jest to zorganizowane bardziej przejrzyście pomimo podziału na znacznie więcej modeli i roczników.
Faktycznie problem jest chyba bardziej w czytelnym układzie samego forum. , nie zmuszajacym do zapoznawania się ze wszystkimi tematami i postami.
Osobiście równiez nie czytam wszystkiego. Wybieram tematy które mnie interesują a resztę "załatwiam" kliknięciem "oznacz jako przeczytane"
Z racji użytkowania aktualnie trzech samochodów różnych marek, odwiedzam też inne fora na których jest to zorganizowane bardziej przejrzyście pomimo podziału na znacznie więcej modeli i roczników.
- Bochen
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Rover Mini 1.3i MPi 1999
Jedno forum, z dwoma sekcjami dotyczącymi dwóch różnych aut, z możliwością ignorowania poszczególnych sekcji. Ani w tym nie ma problemu technicznego bo w phpbb na bank jest taka opcja, ani nie ma problemu moralnego bo nie są wprowadzane podziały i obowiązek noszenia opasek na ramię, tylko przemawiają za tym kwestie wygody i ogólnej szczęśliwości
Dodatkowo, jeżeli już bawimy się w sugestie - może wydzielenie zarówno w proponowanym dziale dla nowych i starych mini, działu ogólnego i działu problemów technicznych?
btw coś czuję, że ktoś rzucił kamyczek który ruszy lawinę
Dodatkowo, jeżeli już bawimy się w sugestie - może wydzielenie zarówno w proponowanym dziale dla nowych i starych mini, działu ogólnego i działu problemów technicznych?
btw coś czuję, że ktoś rzucił kamyczek który ruszy lawinę
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
mozecie ruszac
nam sie jeszcze musi chciec
nam sie jeszcze musi chciec
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Yazek
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R55
Ostatnio zmieniony 16 sie 2012, 08:30 przez Yazek, łącznie zmieniany 1 raz.
Yazek
- dziesio
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
nie znam się, więc się wypowiem.
Jestem w trakcie uruchamiania nowej wersji forum (wybór padł wstępnie na phpbb3 - głównie dlatego, że jest darmowe).
Jeszcze nie wiem jak będzie to wyglądało, więc nie mogę wsadzić tego w dokładniejsze ramy czasowe. Myślę, że jeśli szybko uwinę się z miniakiem to w ciągu miesiąca będzie wszystko na nowo i wtedy też powrzucam odpowiednie funkcjonalności.
Do tego czasu proszę o cierpliwość
Jestem w trakcie uruchamiania nowej wersji forum (wybór padł wstępnie na phpbb3 - głównie dlatego, że jest darmowe).
Jeszcze nie wiem jak będzie to wyglądało, więc nie mogę wsadzić tego w dokładniejsze ramy czasowe. Myślę, że jeśli szybko uwinę się z miniakiem to w ciągu miesiąca będzie wszystko na nowo i wtedy też powrzucam odpowiednie funkcjonalności.
Do tego czasu proszę o cierpliwość
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
markfive pisze:Forum Nowego Mini jak widać już jest potrzebne patrząc na lawinowo narastajacą liczbę użytkowników. Sądząc po ilości tematów i postów nie wiem czy proporcja %, już nie wynosi 80/20 na korzyść nowego modelu.
Wydaje mi się, że użytkownicy "nowego mini" dołanczają do forum gdy coś się im posypie w aucie ... może warto rozbudować/stworzyć dział "techniczny" podzielony na silnik, ukł. jezdny, ukł. hamulcowy itp. Wiele "nowych'' użytkowników nie maja pojęcia o mechanice i zakładają dziwne tematy pt " POMOCY "
- Yazek
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R55
zasugeruje wrzucenie tematu "Przywitaj się" zaraz na górze pierwszej strony, aby ułatwić Nowym wejście na forum.
Szerszy podział na Mini i MINI jest dobrym pomysłem ale nie odcinajcie posiadaczy MINI od ich doskonałego wzorca:) bo są i miłośnicy marki, którzy posiadając nowe MINI traktują to jako stan przejściowy do Klasyka:). Co prawda, nie wszystkie tematy Mini zawsze wertuję od deski do deski ale dobrze jest mieć dostęp Klasyków.
Podział na konkretne problemy techniczne też uważam za dobry, ale nie należy rezygnować z "Projektów" - tzn tematów dotyczących konkretnych Miniaków. Dobrze jest w jednym temacie przeglądnąć całą historię danego auta:)
Z sugestii... proponuję (poza podziałem Mini i MINI) podział w działach Kupie/ Sprzedam na "Samochody" i "Części". Wpada tych tematów sporo i często te ciekawe umykają.
Nikogo nie poganiając, bo to nie o to chodzi, trzymam kciuki za przemianę:)
Szerszy podział na Mini i MINI jest dobrym pomysłem ale nie odcinajcie posiadaczy MINI od ich doskonałego wzorca:) bo są i miłośnicy marki, którzy posiadając nowe MINI traktują to jako stan przejściowy do Klasyka:). Co prawda, nie wszystkie tematy Mini zawsze wertuję od deski do deski ale dobrze jest mieć dostęp Klasyków.
Podział na konkretne problemy techniczne też uważam za dobry, ale nie należy rezygnować z "Projektów" - tzn tematów dotyczących konkretnych Miniaków. Dobrze jest w jednym temacie przeglądnąć całą historię danego auta:)
Z sugestii... proponuję (poza podziałem Mini i MINI) podział w działach Kupie/ Sprzedam na "Samochody" i "Części". Wpada tych tematów sporo i często te ciekawe umykają.
Nikogo nie poganiając, bo to nie o to chodzi, trzymam kciuki za przemianę:)
Yazek