[R53] Łożysko na przód - jakie?
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
[R53] Łożysko na przód - jakie?
Cześć,
Muszę wymienić łożysko (lewy przód) w MINI COOPER S 2003 (R53 163KM).
Jakie? Nigdy nie umiem się ogarnąć z tymi częściami,
przeglądam katalog inter cars:
http://sklep.intercars.com.pl/?search=% ... le=1&wsk=O
Widze zestaw piasta koła i łozyska koła, o ile mnie pamięć nie myli to piasta występuje razem z łożyskiem.
Do tego tam jest kilkanaście modeli, będę wdzięczny za pomoc.
pozdrawiam,
Dawid
Muszę wymienić łożysko (lewy przód) w MINI COOPER S 2003 (R53 163KM).
Jakie? Nigdy nie umiem się ogarnąć z tymi częściami,
przeglądam katalog inter cars:
http://sklep.intercars.com.pl/?search=% ... le=1&wsk=O
Widze zestaw piasta koła i łozyska koła, o ile mnie pamięć nie myli to piasta występuje razem z łożyskiem.
Do tego tam jest kilkanaście modeli, będę wdzięczny za pomoc.
pozdrawiam,
Dawid
Re: [R53] Łożysko na przód - jakie?
Nie powiem Ci czy wystepuje razem z piasta ale pewnie tak. A co do firmy to szukaj z SKF albo FAG lub INNA to 3 najlepsze firmy produkujace aktualnie lozyska. Co prawda w pracy uzywamy ich do innych celow i inaczej sa katowane ale sa naprawde trwale.
Peace V
Peace V
Witam!
U mnie tez ten problem tylko z tylu. Zastanawiam sie czy podane tam ceny sa za jedno lozysko czy za komplet na os. Ma ktos z was o tym pojecie bo jezeli to za sztuke to troszke to bedzie kosztowac
U mnie tez ten problem tylko z tylu. Zastanawiam sie czy podane tam ceny sa za jedno lozysko czy za komplet na os. Ma ktos z was o tym pojecie bo jezeli to za sztuke to troszke to bedzie kosztowac
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Za jedno. Jeśli szumią na osi z lewej i prawej strony to trzeba kupić dwa.
static
rozważ możliwość zakupu całej komletnej piasty, bo "na takim czymś" dłużej pojeździsz.
wymiana samych łożysk, to wciskanie w piaste na prasie w warunkach domowych to jakiś
chorror, a efekt końcowy może być różny - nie polecam takiego rozwiązania wogóle.
Niewiem nawet, czy coopery mają wogóle wymienne łożyska ?
wymienia się piastę w całości.
wymiana samych łożysk, to wciskanie w piaste na prasie w warunkach domowych to jakiś
chorror, a efekt końcowy może być różny - nie polecam takiego rozwiązania wogóle.
Niewiem nawet, czy coopery mają wogóle wymienne łożyska ?
wymienia się piastę w całości.
Panowie i Panie! Znam hurtownie która ma dostęp do bdb piast w zajebistych cenach. Piasty są firmy Ruville.
Z tego co się dowiedziałem to właśnie tej firmy piasty zakładane są w fabryce do naszych aut. Cena za piastę przednią to 300zł. Wiem, bo sam wymieniałem jakieś pół roku temu. Popatrzcie na InterCars ile kosztuje ta sama piasta u nich
Jakby ktoś był zainteresowany to podeślę adres i telefon. Pozdrawiam
Z tego co się dowiedziałem to właśnie tej firmy piasty zakładane są w fabryce do naszych aut. Cena za piastę przednią to 300zł. Wiem, bo sam wymieniałem jakieś pół roku temu. Popatrzcie na InterCars ile kosztuje ta sama piasta u nich

- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
A Ruville to nie pakowacz? Orientuje się ktoś jakiej marki elementy wkłada do pudełek?
static
Zgadza się, Ruville to konfekcjoner. Chińszczyzny tam nie uświadczysz, ciężko w sumie powiedzieć co będzie, reguły chyba nie ma. Może FAG? Swoją drogą właśnie FAGI widziałem na przód za 314/szt. - łożysko koła
Mam komplet lozysk RUVILLE do Twojego miniaka na przod za 290zł