Miniak na hamowni;)
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
Re: Miniak na hamowni;)
Jak ciągnie dobrze, to po co drążyć temat i szukać usterek na siłe?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini cooper s r53
Ja mierze swojego przy każdych wprowadzonych modyfikacjach i przy okazji spotkan organizowanych przez grupę do ktorej należe na wyspach.treash pisze:Tak się zastanawiam, bo tyle osób ma Miniaki S-ki które kupuje się dla osiągów, frajdy z jazdy a nikt nawet nie sprawdza auta na hamowni? Według mnie to podstawa bo diagnostyka na hamowni obrazuje stan silnika, tak jak u mnie wyszło że silnik w bardzo dobrej kondycji ale grzeje się za mocno więc polecono mi czyszczenie/wymianę intercoolera (osobiście wymieniam bo nie wierzę w czyszczenie) i przegląd stanu turbo.
Naprawdę nikt nie jest ciekaw ile ma tak naprawdę "hp" pod maską i jak z momentem???
Ale przyznaje ze prawdopodobnie koszty takiego shamowania sa niewpolmiernie nizsze w uk jak w pl
ja mierze swojego raz na tydzien
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: mini cooper r56 1.6 120 km 2009
Ja mierze go jak mam miarkę pod ręką
- treash
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S 2.0 192km (na razie:)
Oooo to ja głupi na hamownie jeżdżę a mogłem tak jak wy miarką zmierzyć;) A serio teksty jak "Jak ciągnie dobrze, to po co drążyć temat i szukać usterek na siłe" są bynajmniej dziwne..Seicento też ciągnie to po co Ci S-ka, przepłaciłeś i tyle;) S-kę kupujesz żeby mieć frajdę z jazdy na poziomie za który zapłaciłeś..kupujesz dla 174hp więc tyle oczekujesz bo tak równie dobrze mogłeś zwykłego brać z 122hp i tyle.
PS. koszt hamowni to 150 pln, dostajesz wydruki z parametrami + diagnostykę, więc koszt żaden.
PS. koszt hamowni to 150 pln, dostajesz wydruki z parametrami + diagnostykę, więc koszt żaden.
Zamiast głupio komentować wrzuć wykres
-
- Swój Człowiek
Ha wykres prawde Ci powiealan pisze:Zamiast głupio komentować wrzuć wykres
- treash
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S 2.0 192km (na razie:)
Panowie po wymianie intercoolera i filtra paliwa moc odzyskana teraz jest prawie 172 hp, więc czas rozpocząć dalszą zabawę..czy Waszym zdaniem warto kręcić autko na 192 hp i 280 Nm? Czy da to mocno w dupę silnikowi, bo spece mówią że spokojnie nic się nie stanie ale im więcej opinii tym lepiej;)
-
- Swój Człowiek
skimentuje to moim wykresemtreash pisze:Panowie po wymianie intercoolera i filtra paliwa moc odzyskana teraz jest prawie 172 hp, więc czas rozpocząć dalszą zabawę..czy Waszym zdaniem warto kręcić autko na 192 hp i 280 Nm? Czy da to mocno w dupę silnikowi, bo spece mówią że spokojnie nic się nie stanie ale im więcej opinii tym lepiej;)
dodam ze to nie koniec modyfikacji i ze jezdze autem codziennie bez zadnych problemow
- Załączniki
-
- rps20160416_145621.jpg
- (541.23 KiB) Pobrany 364 razy
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
Z ciekawości, jakie mody tam masz?Canusee666 pisze:skimentuje to moim wykresemtreash pisze:Panowie po wymianie intercoolera i filtra paliwa moc odzyskana teraz jest prawie 172 hp, więc czas rozpocząć dalszą zabawę..czy Waszym zdaniem warto kręcić autko na 192 hp i 280 Nm? Czy da to mocno w dupę silnikowi, bo spece mówią że spokojnie nic się nie stanie ale im więcej opinii tym lepiej;)
dodam ze to nie koniec modyfikacji i ze jezdze autem codziennie bez zadnych problemow
-
- Swój Człowiek
duzo pisaniaDrail pisze:Z ciekawości, jakie mody tam masz?Canusee666 pisze:skimentuje to moim wykresemtreash pisze:Panowie po wymianie intercoolera i filtra paliwa moc odzyskana teraz jest prawie 172 hp, więc czas rozpocząć dalszą zabawę..czy Waszym zdaniem warto kręcić autko na 192 hp i 280 Nm? Czy da to mocno w dupę silnikowi, bo spece mówią że spokojnie nic się nie stanie ale im więcej opinii tym lepiej;)
zapraszam do posta "skoksowany miniak"
tam szerzej opisalem autko
pozdrawiam