Tajemnicze stukanie!

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Awatar użytkownika
gisioo
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Re: Tajemnicze stukanie!

Post autor: gisioo »

Dzieki ale chodzi mi o nowe czesci i do modelu po lifcie 2006r
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

W Intercarsie nie ma, w Poznaniu na Grunwaldzkiej jest ponoć jakiś sklep z nowymi częściami do BMW/Mini, ale bez sensu tam dzwonić, dowiadywać się. Jeśli szukasz nowej części to wiesz już gdzie dzwonić :mrgreen: Podasz VIN, i po sprawie.

BTW, jak wygląda poduszka "od spodu"? Chodzi o #7?
Awatar użytkownika
gisioo
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Tak wlasnie chodzi mi o ta czesc nr "7"
Dzwonilem do serwisu ale chyba maja dlugi wekend bo nikt nie odpowiada! Sprobuje w poniedzialek i zobaczymy :)
Wielkie dzieki za pomoc :razz:
bruner77

Post autor: bruner77 »

Przede wszystkim tego typu czesci nie kupuje sie uzywanych to kompletny nonsens
Awatar użytkownika
gisioo
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Witam!!
Zamowilem dzisiaj ta poduszke u dilera BMW/MINI w Katowicach koszt to 95zl +koszt wysylki. :mrgreen:
bruner77

naprawiłem nareszcie poduszkę i zrobilem przeglad zapłaciłem 600 zł, poduszka była wytrzepana zupełnie olej z niej wyciekł. Jak ktoś szuka w centralnej Polsce kogoś od BMW/Mercedes/Mini/Chrysler/Audi/Volkswagen to prosze o info. Cała moja rodzina zawozi mu samochody do naprawy. gostek ma całe oprogramowanie. bruner@gazeta.pl
Cammel

Post autor: Cammel »

W moim przypadku mechanik stwierdził,że mam 2 poduszki do wymiany-1 zupełnie zużyta, 2 na wykończeniu - mimo wymiany nadal coś mi puka np. czasami przy skręcie w lewo lub cofaniu :(
Voyth

Post autor: Voyth »

Może któyś sworzeń wahacza ? Na Polskich drogach, to normalka :sad: Sam niestety ostatnio tego doświadczyłem - objawia się to tak gdy wjeżdżasz w dziurę poprzeczną na dwa koła, to czujesz normalnie dziurę a dodatkowo po którejś ze stron puknięcie. Jest to luz na sworzniu wahacza - jedna strona ma przez to luz. Weź MINIaka na podnośnik i zaprzyj się lewą ręką o koło mocno, a drugą ciągnij od siebie i do siebie, jak wyczujesz luz, to jest to sworzeń. Albo powiedz mechanikowi - najprościej to sprawdzić wsuwając łom obok miejsca mocowania sworznia - od razu wychodzi jak na dłoni :roll:
kasiakr

Post autor: kasiakr »

Witam wszystkich:)

podłaczam się do tematu, ostatnio w moim miniaku zaniepokoiło mnie dziwne stukanie, wydaję mi się, że w okolicach opon, zarówno przy skręcaniu w lewo i w prawo.
Mechanik powiedział, że łożysko jest jak najbardziej w porządku, felgi i klocki ham. również, a zagadka dalej nie rozwiązana.

proszę o pomoc :)
pozdrawiam
TomSky
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: TomSky »

kasiakr pisze:Witam wszystkich:)

podłaczam się do tematu, ostatnio w moim miniaku zaniepokoiło mnie dziwne stukanie, wydaję mi się, że w okolicach opon, zarówno przy skręcaniu w lewo i w prawo.
Mechanik powiedział, że łożysko jest jak najbardziej w porządku, felgi i klocki ham. również, a zagadka dalej nie rozwiązana.

proszę o pomoc :)
pozdrawiam

1. sworzeń wahacza
2. koncówka drążka kierowniczego
3. przeguby

jeśli mechanik tego nie sprawdził to co to za mechanik?
kasiakr

Post autor: kasiakr »

dokładnie to samo pytanie sobie zadalam po wizycie u mechanika, co to za mechanik ktory nie umie rozwiazac problemu :) bardzo dziekuje za pomoc, a teraz pilnie poszukuje DOBREGO mechanika w krakowie! anyone? bede wdzieczna za pomoc:)
Awatar użytkownika
gisioo
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Ja moge polecic dobrego mechanika ale w Łapczycy jakies 35km od krakowa jadac w strone Tarnowa. Jesli jestes zainteresowana :?:
Voyth

Post autor: Voyth »

Ja po dzisiejszym dniu jestem strasznie wkurzony...
-szyba lewa mi skrzypi, musze włożyć palec między uszczelkę, a szybę, żeby ucichło, lecz zaraz powraca... pewnie od tych naszych pięknych "dróg"...
-coś mi strasznie bulgota przy ruszaniu w desce - albo za mało chłodzidła, albo zapowietrzone albo nie wiem co...
-plastiki się trzaskają :(
bruner77

no niestety u mnie tez po 8miesiacach jezdzenia po polskich dziurach zaczelo trzeszczec w aucie, nawet slychac jak szyba skrzypi p.rzy wpadnieciu w dziure jadac powoli oczywiscie.
Klaudia

Post autor: Klaudia »

nie wiem czy to was pocieszy czy nie, ale ja właśnie wróciłam z diagnostyki zawieszenia, gdyz mam do wymiany pas przedni (pęknięcie) i przy okazji chciałam wymienic ewentualnie coś w zawieszeniu. Jak się okazało: sworzeń zew wahacza lewego i prawego oraz tylnia tuleja wahacza lewego i prawego. Tulejki w prawym kole wymieniałam jakieś 3 miesiące temu więc nie wiem czemu znów tak szybko są do wymiany...
ODPOWIEDZ