IMM 2010 Bawaria

Wszelkie sprawy dotyczące zlotów, spotkań i innych ustaleń istotnych dla naszej MINI społeczności.

Moderator: flapjck1

Wybierasz się na IMM2010 w Bawarii?

Tak
38
84%
Nie
7
16%

Liczba głosów: 45

Awatar użytkownika
SebaD
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Re: IMM 2010 Bawaria

Post autor: SebaD »

A oto odpowiedz organizatorow:

Hi Sebastian,

as we know about the problems between “classic” and “new” Minis we have decided to offer a special mixed club area.

So all mini enthusiasts can take part at this event.

I know that when we did our bid for the IMM I said that there will be no new minis inside the area. But as I know that there are clubs

with “both” in it our club decided to create the mixed club areas.

I hope this is the way to make communication between new and old minis a little bit easier.

If there are any further questions please ask me.

Kind regards

Stefan

Nie wiem o jakim problemie pisze Stefan, czy ktos moze cos kojarzy?

Pozdrawiam,
Seba
tess

Post autor: tess »

CANDIDATES IMM 2010
There were four clubs bidding to host the IMM in 2010. Each club was given the opportunity to make their presentation, after which presidents could ask questions. The key elements of each bid were as follows:
Italy - Mini e Moto Maniaci Florence
Facilities: Camping on a real campsite with toilet and shower facilities, electrical hookups, 40% natural shade and swimming pool.
Date: After a little uncertainty, this was ascertained to be Whitsun weekend 21st – 24th May 2010.
Cost: Expected to be between 70 and 100 euro, including 1 breakfast, 1 lunch and 1 dinner.
Other info: Possibility to spend 1 day on the circuit and 1 day on the Chianti wine route. There was a little uncertainty as to whether the circuit could definitely be booked for the agreed dates. Both classic Mini’s and new MINI’s are welcome.
France – Esprit Mini Team
Location: Le Mans Circuit has been secured for Whitsun weekend.
Facilities: Camping on a grass area, contractors will be booked to bring in toilets & showers
Date: Promotional flyers stated 20th – 23rd May, however this was put down to a printing error and the club confirmed that the event would be held 21st – 24th May.
Cost: Will be 70 euro, including 1 breakfast and 2 dinners.
Other info: Le Mans circuit is easily accessible via good motorway connections. The club put forward the idea of access to the track for your Mini at a cost of 250 euro for the weekend. There were requests for lower priced access for 1 day and for a parade lap, which the club agreed to look into. Mini’s may not be able to be parked next to tents as contracted security will be brought in and they will set the rules. Both classic Mini’s and new MINI’s are welcome.
Germany – Mini Clique Wesermarsch
Facilities: Camping area has plenty of space for tents and Mini’s, separate area for family camping, large hall with toilets for party and meeting. Extra toilets will be brought in as necessary.
Date: 21st – 24th May according to IMM regulations.
Cost: 50 euro, including 1 breakfast and 1 dinner. Other meals can be bought for 28 euro for the complete weekend or individually. Day tickets will also be available.
Other info: Site is in the centre of the village and easily accessible from all directions. The club promised good communication and information and pointed out that they have an experienced team of organisers. Event will be for classic Mini’s only, but there will be a separate parking area for other vehicles.
Germany – Fan Club Mini Bavaria
Facilities: Event hall for over 3000 people and camping area for 20,000 with electrical hookups and permanent showers and toilets.
Date: 21st – 24th May according to IMM regulations.
Cost: 50 euro, including 1 breakfast and 1 dinner.
Other info: Bavaria has good transport connections and in centrally located in Europe. The club have experience in organising Mini events and other large events. Classic Mini’s are preferred and can be parked next to tents, there will be a separate parking area for new MINI’s.
Voting was conducted by a voting card ballot. The results were as follows:
Germany – Fan Club Mini Bavaria 35 votes
France – Esprit Mini Team 32 votes
Germany – Mini Clique Wesermarsch 10 votes
Italy - Mini e Moto Maniaci Florence 8 votes
The IMM 2010 will be hosted by Fan Club Mini Bavaria.

Tu macie sprawozdanie z głosowania w Holandii. Z Anglii jeszcze nie ma, ale jak wiecie wygrali Szwajcarzy. Za przeciwników mieli tylko Włochów [Mini e Moto Maniaci] Niestety Francuzi którzy zaczęli starania o IMM w Polsce [w 2006] po 3 przegranych, zrezygnowali i w Anglii już nie startowali. Jak widzicie Niemcy nie życzą sobie nowych Mini. Niestety Szwajcarzy też. Na zloty w Niemczech, nowe Mini nie jest wpuszczane, u nas zresztą też tak było. Z czego to wynika? Pierwszym koronnym argumentem „ortodoksów” jest twierdzenie, że gdyby nie nowe Mini to klasyczne mogło by być jeszcze długo produkowane, a tak musiało zwolnić miejsce dla nowego. Drugim argumentem jest początkowe podejście BMW, jako właściciela marki Mini do klubów. Na początku BMW zażądało zaprzestania używania nazwy Mini w domenach i nazwach klubów bez ich zgody. To, w tamtym czasie nie przysporzyło im popularności. Następnym argumentem była cena. Mianowicie klasyczne Mini było stosunkowo tanim pojazdem segmentu popularnego[oczywiście na zachodzie], a nowe niestety już nie. Z tego wzięła się nienawiść do nowego Mini i przy okazji do jego właścicieli. To jest ten „problem” Oczywiście on już nie istnieje w większości krajów, ale dziwnym trafem ostał się w Niemczech. Ponieważ w Niemczech jest duża ilość klubów i one czynnie uczestniczą w IMM-ach [nawiasem mówiąc IMM-y to pomysł Niemiecki i pierwsze 5 IMM-ów odbyło się u nich] to ciągle na spotkaniach prezydentów starają się forsować swój „ortodoksyjny punkt widzenia”. Pamiętam jak w Anglii w 2004 skoczyli na organizatorów, jakim prawem są u nich na IMM-ie nowe Mini i natychmiast zaproponowali głosowanie by w regulaminie zabronić ich uczestnictwa. Na szczęście je przegrali.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
SebaD
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Hej Wojtek,
Dziekuje za wyjasnienie. milego dnia,
Seba
Gripper

Post autor: Gripper »

Hej Uff!

Jeżeli chodzi o datę wypadu do Pragi to temat jest otwarty. Najlepiej weekend, dobrze gdyby więcej osób miało chęć i możliwość się wyrwać. Znalazłoby się jakieś pole namiotowe pod Pragą albo w samym mieście i na weekend można by się wybrać.
Na miejscu grillowanie, dobra zabawa, odrobina zwiedzania itp.

A gdyby czas pozwolił to najchętniej naparł bym jeszcze na Budapeszt :)
Ale tak jak mówię, więcej aut - większe wrażenie :)
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Post autor: czestermo »

wiecie co, prawda jest taka ze i tak zrobimy jak chcemy!!!
pies trącał to co niemcy chca

nie ma takiej siły zeby zabronili ludziom tasować sie autami
w dani nie mozna bylo parkowac przy namiotach a efekt byl taki jaki był

przyjedziemy zobaczymy, jak nas wyśla gdzies za ogrodzenie to sami znajdziemy lepsze miejsce bez ich zgody
zresza stawiam że nie tylko my tak zrobimy

do pragi jedzimy w drodze powrotnej z IMM parkujemy w centrum miasta
z roku na rok coraz bliżej rynku czy mostu, za niedługo wjedziemy na most karlowy miniakami
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
Awatar użytkownika
macko
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: mini
Kontakt:

Post autor: macko »

Słuchajcie,

nie jestem wielkim fanem robienia zamieszania, ale czasami warto, jeżeli sprawa jest istotna. Nie wiem czy zarząd MKP by się podjął takiego wyzwania, ale może warto by było zademonstrować naszą jedność i solidarność z użytkownikami MINI rozbijając namiot klubowy i namioty uczestników na tym dalszym parkingu. Biorąc pod uwagę rozpoznawalność członków MKP na IMM'ach i tego, że imprezy kończą się w namiocie klubowym (o czym pisał nawet Mini Magazine) damy do zrozumienia organizatorom, że popełniają błąd wprowadzając podziały.
Oczywiście to jest temat do przedyskutowania, bo Klub może na tym zyskać ale także stracić. Taka akcja wymagałaby odrobiny "marketingu szeptanego" pośród użytkowników MINI, aby nie bojkotowali IMM'u tylko przyjeżdżali (zarówno w Polsce jak i w Europie), ale myślę, że to bez problemu dałoby się załatwić ;)

macko
maćko
Mayon
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Mayon »

a gdyby akcja macka się przyjęła i reszta nowych mini z róznych krajów która była by "wygnana" zaparkowała przy Polskim namiocie to by dopiero był nerw dla niemców hehe
Awatar użytkownika
SebaD
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

W zacnym gronie moge demonstrowac :)

Pomysl z wlaczeniem Klubu jest bardzo dobry, z jedna uwaga, wiele osob ktore pewnie chcialyby sie wybrac na zlot nie jest czlonkami klubu, w zwiazku z tym Prezes moze ale nie musi ich rezentowac, mysle ze to jest fair statement.

Chociaz moge sie mylic oczywiscie.
Seba

macko pisze:Słuchajcie,

nie jestem wielkim fanem robienia zamieszania, ale czasami warto, jeżeli sprawa jest istotna. Nie wiem czy zarząd MKP by się podjął takiego wyzwania, ale może warto by było zademonstrować naszą jedność i solidarność z użytkownikami MINI rozbijając namiot klubowy i namioty uczestników na tym dalszym parkingu. Biorąc pod uwagę rozpoznawalność członków MKP na IMM'ach i tego, że imprezy kończą się w namiocie klubowym (o czym pisał nawet Mini Magazine) damy do zrozumienia organizatorom, że popełniają błąd wprowadzając podziały.
Oczywiście to jest temat do przedyskutowania, bo Klub może na tym zyskać ale także stracić. Taka akcja wymagałaby odrobiny "marketingu szeptanego" pośród użytkowników MINI, aby nie bojkotowali IMM'u tylko przyjeżdżali (zarówno w Polsce jak i w Europie), ale myślę, że to bez problemu dałoby się załatwić ;)

macko
Awatar użytkownika
icemac
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: icemac »

jest na stronie formularz rejestracyjny, kto chce jechać rejestruje się i jedzie, kto nie to nie, kto zrzeszony to z klubem (jak chce), kto nie to oddzielnie...

znając życie miksy będą, choć nie liczyłbym na taki bajzel jak w Anglii :twisted:
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze :twisted:
Awatar użytkownika
SebaD
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

icemac pisze:jest na stronie formularz rejestracyjny, kto chce jechać rejestruje się i jedzie, kto nie to nie, kto zrzeszony to z klubem (jak chce), kto nie to oddzielnie...

znając życie miksy będą, choć nie liczyłbym na taki bajzel jak w Anglii :twisted:

I wszystko jasne :-)
Seba
Awatar użytkownika
sezar
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: Mini'91 New Mini Cooper S '03
Kontakt:

Post autor: sezar »

icemac pisze:jest na stronie formularz rejestracyjny, kto chce jechać rejestruje się i jedzie, kto nie to nie, kto zrzeszony to z klubem (jak chce), kto nie to oddzielnie...

Niektórzy narzekają, że podział jest na nowe i klasyczne mini, ale jak widać podziały też są u nas. Klasyczne mini ok, ale podział kolejny, klubowicze mogą razem reszta chołoty niech radzi sobie sama eh... nie jestem w klubie wiec mam jechać oddzielnie rozumiem. A myślałem że takie spotkania są po to by bawić się razem bo łączy nas jedno ale jak widać się pomyliłem.
Awatar użytkownika
SebaD
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

sezar pisze:Niektórzy narzekają, że podział jest na nowe i klasyczne mini, ale jak widać podziały też są u nas. Klasyczne mini ok, ale podział kolejny, klubowicze mogą razem reszta chołoty niech radzi sobie sama eh... nie jestem w klubie wiec mam jechać oddzielnie rozumiem. A myślałem że takie spotkania są po to by bawić się razem bo łączy nas jedno ale jak widać się pomyliłem.

Hej,
Bez zbednych emocji :) tez nie jestem czlonkiem klubu, ale rozumiem ze czlonkowie placa symbiliczna roczna skladke, ktos organizuje rozne klubowe aktywnosci, poswieca swoj czas etc. wiec ma prawo decydowac o zasadach gry w ramach klubu.

Pozytywne jest (jesli to stanowisko klubu oczywiscie) ze jada wszystkie miniaki, niewazne czy klasyk czy bmw. I to jest solidarne podejscie :)

Mozna sie z tym niezgadzac oczywiscie ...
S.
Awatar użytkownika
icemac
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: icemac »

sezar pisze:

Niektórzy narzekają, że podział jest na nowe i klasyczne mini, ale jak widać podziały też są u nas. Klasyczne mini ok, ale podział kolejny, klubowicze mogą razem reszta chołoty niech radzi sobie sama eh... nie jestem w klubie wiec mam jechać oddzielnie rozumiem. A myślałem że takie spotkania są po to by bawić się razem bo łączy nas jedno ale jak widać się pomyliłem.

celem wyjaśnienia - chodziło mi o zgłoszenie a nie wyjazd, czy zabawę,

powtarzam ZGŁOSZENIE

w formularzu rejestracyjnym oczywiście

bo nie wiem czy są zgłoszenia grupowe (chyba nie ma) jak w zeszłych latach

pozdrawiam
Maciek
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze :twisted:
Awatar użytkownika
sezar
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: Mini'91 New Mini Cooper S '03
Kontakt:

Post autor: sezar »

i emocje opadły :D
Awatar użytkownika
SebaD
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Wiecej informacji od organizatorow

Hi Sebastian,

ALL events are for ALL Minis. Only the skill test drive maybe a little bit too small for the new mini to get round the corners.

The difference between classic and mixed clubs at the IMM is the seperated camping area. Classic clubs are at the great camp site behind the main hall, mixed clubs direct next to the main hall.

So the mixed area is nearer to the “center” of the IMM.

We want to make communication better between classic and new Mini owners as in our opinion it’s one great community.

In the attachment there is the planned program. It’s not complete ready at the moment but you will have an overview….

Kind regards
Stefan

Mnie osobiscie wszystko to zaczyna sie naprawde podobac. Mysle ze warto pojechac :-)

W zalaczniku wstepny program.
Seba
ODPOWIEDZ