IMM 2010 Bawaria

Wszelkie sprawy dotyczące zlotów, spotkań i innych ustaleń istotnych dla naszej MINI społeczności.

Moderator: flapjck1

Wybierasz się na IMM2010 w Bawarii?

Tak
38
84%
Nie
7
16%

Liczba głosów: 45

Awatar użytkownika
humin
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

IMM 2010 Bawaria

Post autor: humin »

nowy rok przyszedł szybciej niż się spodziewaliśmy, więc i termin IMM2010 (21-24 maj) zbliża się dużymi krokami :D

koszt imprezy to 50Euro i zawiera koszulkę, naklejkę zlotową, jeden obiad oraz jedno śniadanie
termin zgłoszeń i wpłat mija 12 marca
stronka na której jest więcej informacji juz dawno działa IMM2010 website

wydaje mi się że bliskość imprezy zachęci do wyprawy sporą ilość miniaków z Polski - z ciekawości wrzucam ankietę w tym temacie
chyba powoli czas by zacząć planować zgłoszenia
Załączniki
header.jpg
header.jpg (15.09 KiB) Przejrzano 1918 razy
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Re: IMM 2010 Bawaria

Post autor: czestermo »

plan prosty
przybyć, pobawić się, wrócić
ważne żebyśmy byli znowu zauważeni :-)

a trasa z racji "po drodze" można po raz 3 zawitać na afterparty w Pradze (to już tradycja)tym razem może na dłużej niż na 10h
jak planowaliśmy w "gronie" może jakieś gorące źródła
albo rajd po stolicach Praga, Wiedeń, Bratysława. na upartego Budapeszt czy balaton
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi

Post autor: Beny »

czestermo pisze:
a trasa z racji "po drodze" można po raz 3 zawitać na afterparty w Pradze (to już tradycja)tym razem może na dłużej niż na 10h
jak planowaliśmy w "gronie" może jakieś gorące źródła
albo rajd po stolicach Praga, Wiedeń, Bratysława. na upartego Budapeszt czy balaton

i za to Cie lubie, hehehe ... Balaton wcale nie na upartego .. rewelacja
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
AleXander
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: AleXander »

Kurcze może tym razem chociaż bym się wybrał? :roll: A jak, tym razem musi się udać!! :twisted:

Na tej stronie IMM wybitnie brakuje Polaków w spisie... może dołączymy? Ile osób się pisze na wyjazd?
Gripper

Post autor: Gripper »

Czy posiadacz BMW MINI też się łapie na ten wyjazd do Bawarii? :)
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Sadam »

tu jest niestety problem, bo o ile na wszystkich dotychczasowych IMMach jakoś to było to teraz Niemcy chcę się odciąć całkowicie od nowych MINI, zresztą Szwajcarzy za rok zdaje się że podobną strategię obierają
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
Awatar użytkownika
humin
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Te kontrowersyjne strategie zostały przegłosowane większością na ostatnim IMMie.
Nie wyklucza to jednak uczestnictwa w imprezie klubów mających w swych szeregach nowe mini.
Jedyne ograniczenie to umieszczenie takiego klubu w wyznaczonej strefie co niestety jest pewną dyskryminacją.
Mając w szeregach klubu nowe mini które będzie wyrażało chęć wyjazdu na IMM będziemy zmuszeni stacjonowac w takiej strefie

Mixed Clubs:
When you register your Club in the booking system you will recognize a new option "Mixed Club". Originally we said that only Minis, no NewMinis will be allowed to enter the event ground. But as there are a few clubs which consist mainly of Minis but also have a few members with a NewMini we created a separate area for these clubs. So if you register your club and if you have NewMinis with you please answer with "Yes.". If your club is already registered please send us an email if your club is mixed.
Gripper

Dzięki za info, pytam przez ciekawość.
Może w tym, może w przyszłym roku pojawi się u mnie w garażu klasyk ale póki co zostaje mi jedynie jeździć na zloty sportowe z narzeczoną i naszymi psiakami :)

Czy szykuje się wogóle jakiś zlot we Wrocku posiadaczy i klasyków i nowych MINI?
Normalnie to nowe MINI to traktowane jest jak choroba :) - miazga normalnie.

Pozdrawiam i czekam na jakiś sygnał odnośnie zlotu, gwarantuję dobre zdjęcia :)

Gripper
tess

Post autor: tess »

Witam

IMM Regulations
- It is the responsibility of the hosting club to decide if new MINI’s are included.

To nie jest tak jak piszecie. Na IMM-ie w Anglii w 2004 niemieckie kluby usiłowały przeforsować uchwałę o nie wpuszczaniu nowych Mini na IMM-y. Głosowanie to przegrały. Zgodnie z regulaminem, klub robiący IMM sam o tym decyduje, czy wpuszcza nowe Mini czy nie. Dla mnie osobiście jest to głupota, bo jak by nie było, to IMM jest przedewszystkim spotkaniem ludzi „pozytywnie zakręconych” w temacie. Jeśli ktoś nie może przyjechać miniakiem, obojętnie klasycznym czy nowym to chyba lepiej by przyjechał czymkolwiek, niż nie przyjeżdżał wcale. Czy z tego tytułu że przyjechał za własną kasę ma być karany, niewygodą, wyrzuceniem jego auta na osobny dalszy parking? Nie wystarczy by inne autka były parkowane z tyłu za miniakami? Na 6-ciu IMM-ach na których byliśmy, tylko raz w Holandii był problem ze skodą w pierwszym dniu, kazano ją odwieźć na osobny parking, ale w drugim dniu już nie było problemu i stała za naszym klubowym namiotem. Natomiast nigdy nie było problemu z nowym Mini. By nie narażać Was na gorsze miejsce nie wybieramy się na ten IMM.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
humin
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

w takim razie uważam, że to bardzo nieciekawie świadczy o organizatorach
robienie podziałów jest kompletnie bez sensu

Wojtek nie przekreslaj wyjazdu bo przecież są jeszcze inne MINI w klubie, które możliwe, że będą się wybierały na IMM więc i tak miejsce takowe będzie nam przydzielone
w drugiej strony wiedząć, że afterparty i tak kończy się przy namiocie polskim wcale nie uważam, że wyznaczone "gorsze" miejsce okaże się gorsze :D

nie róbmy podziałów chociażby w naszym klubie - jedźmy tam razem i dobrze się bawmy
Awatar użytkownika
SebaD
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: SebaD »

Hej

W chwili obecnej 4 nowe miniaki maja w planach wybrac sie do Bawarii na ten zlot. Co prawda nie bylismy swiadomi ze impreza ma byc tylko dla klasykow (do glowy mi to nie przyszlo, ze mozna robic podzialy), ale poczekamy na rozwoj wydarzen.

Jednak bedac swiadom nowych faktow, przeszla mi troche ochota na na odwiedzenie helmutow.

Seba
ress
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: ress »

Uff pisze:Hej

W chwili obecnej 4 nowe miniaki maja w planach wybrac sie do Bawarii na ten zlot. Co prawda nie bylismy swiadomi ze impreza ma byc tylko dla klasykow (do glowy mi to nie przyszlo, ze mozna robic podzialy), ale poczekamy na rozwoj wydarzen.

Jednak bedac swiadom nowych faktow, przeszla mi troche ochota na na odwiedzenie helmutow.

Seba

Trzy.

Jak to ma tak wygladac to ja nie jade.
Gripper

Lekkie świństwo z takim dzieleniem. To że BMW ma teraz MINI to tyle że MINI nie zniknie. Ale w niemczech skąd sie wywodzi marka BMW robić taką chorą selekcję - to lipa.

Może nie sa z tego dumni...

A gdzie u nas najczęściej odbywają się zloty? Może by tak przy wiosennej lepszej pogodzie wybrać sie do Pragi :) Bez znaczenia czy Mini czy MINI :)

Dajcie znać co o tym myślicie.
Julian

Post autor: Julian »

Pomyślałem sobie, że też muszę włączyć się w rozmowę. Po pierwsze sam podział nie do końca rozumiem.
Przecież niemcy wydawało by się mogą byc dumni, że udało im się zniszczć znaczną część brytyjskiej motoryzacji (Rover),
zostawili sobie to co najlepsze (nowoczesne fabryki, salony, prawa do marki RR,Mini oraz Rover) i teraz sami produkują Mini,
które okazało się być sukcesem. Chcąc to uczcić mogliby promować włąśnie nowe. Po drugie uważam, że jak to zwykle bywa
nie każdy zdoła wybrać się classic'iem na taki zlot a są właściciele, którzy wybiorą się tam innymi samochodami. Co z nimi ?
Pozatym sam rozważam do pewnego czasu sprzedanie Check mate i kupienie Coopera d,
sądzę, że krzywdzące dla mnie by było nie przyjęcie takich ludzi jak ja do grona minimaniaków i świętowanie na IMM
tylko dlatego, że "dziś" jestem nowym a nie starym. Jednym co może, chociaż nie do końca powinno tłumaczyć Niemców
może być fakt, że jeździ u nich bardzo dużo MINI i może obawiają się, że będzie ich więcej niż classiców w co szczerze wątpię !
Awatar użytkownika
SebaD
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: SebaD »

Gripper pisze:Lekkie świństwo z takim dzieleniem. To że BMW ma teraz MINI to tyle że MINI nie zniknie. Ale w niemczech skąd sie wywodzi marka BMW robić taką chorą selekcję - to lipa.

Może nie sa z tego dumni...

A gdzie u nas najczęściej odbywają się zloty? Może by tak przy wiosennej lepszej pogodzie wybrać sie do Pragi :) Bez znaczenia czy Mini czy MINI :)

Dajcie znać co o tym myślicie.

Hej Gripper,
Podaj czas i miejsce :)
Seba
ODPOWIEDZ