MAJOWY ZLOT

Wszelkie sprawy dotyczące zlotów, spotkań i innych ustaleń istotnych dla naszej MINI społeczności.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: MAJOWY ZLOT

Post autor: flapjck1 »

zarzad stal na strazy i pilnowal zeby sie odbylo?

wolne zarty
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
tess

Post autor: tess »

flapjck1 pisze:zarzad stal na strazy i pilnowal zeby sie odbylo?

wolne zarty

Nie stał na straży, tylko go po prostu robił, jak nie było innych chętnych. Czytaj ze zrozumieniem.
Awatar użytkownika
m.t.design
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:
Kontakt:

Zloty

Post autor: m.t.design »

Miesiąc Maj to ogólnie nie fortunny termi na zloty w Polsce.
A to dlatgo, że co raz bardziej jest popularny IMM który odbywa i bedzie odbywał się w podobnych terminach (tak mi sie wydaje)
powodem tego jest między innymi wieksza przepustowośc granic i takie tam...
Faktem jest, że jak już ktoś zorganizuje co kolwiek dalej niż 15 km od Poznania to Poznaniaków poprostu nie ma ???
W przypadku kiedy frekwencja jest mała koszt jednostki na zlocie jest wysoki, a sponsorów jak na lekarstwo.
W Polsce wygląda to tak, że dla wielu ważne jest żeby zloty były organizowane, ale jeździć na nie to już nie koniecznie...
Grupa Poznańska faktycznie jest wyjątkowo elitarna i zamknięta w swoim gronie
Ciekaw jestem ilu Poznaniaków pojawi sie na imprezach w tym roku ???
mój nos mówi mi, że może jeden ....
Jestem przekonany, że jak tylko będą chętni to bedą i zloty....
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Post autor: czestermo »

no i gadka jak zawsze
niestety nie bylo mnie na żadnym zlocie majowym z racji złego dla mnie terminu.

ale generalnie włączając sie do dyskusji
jak brak chętnych do zorganizowania zlotu to go nie ma i kropka ( to jest odwieczny problem zaglądających tu minifanów, narzekaja ze nie ma zlotów lub narzekają ze te zloty na których byli są do dupy, jak są oświeceni to niech zrobią sami!!!! (podobno w poznaniu był jeden z najlepszych zlotów))

i nie wyobrażam sobie żeby jak pisze Tess zarząd miał stawać na wysokości
odkąd ja jestem w klubie, nigdy takiej sytuacji nie było i raczej nie będzie

nie trzeba żałować tego że nie ma zlotu , tylko tego że brak ludzi chętnych do jego zorganizowania.
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
Awatar użytkownika
m.t.design
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:
Kontakt:

zlot

Najlepszy zlot był w Warszawie :!: :mrgreen:
a tak na serio to nie będąc klubowiczem biorę czynny udział w pracy nad zlotami jak i sponsorowaniu ich.
Stwierdzam, że ludzie do pracy są i nie ma z tym problemu
za każdym razem trzeba zapraszać, przypominać, prosić się wręcz żeby ktoś raczył przyjechać ....
wiadomo, że nie każdemu pasują terminy to chyba normalne
Faktem jest, że pewnie klub powinien chociaż zachęcić do organizacji i wskazać preferowaną lokalizację a i być może
sfinansować część zlotu chociaż dla klubowiczów.
Z tego co pamiętam to nie dalej niż dwa lata temu trzeba było wybierać lokalizację i wręcz było na forum głosowanie ...
ale z Poznania i tak nikt nie przyjechał. :cry:
Awatar użytkownika
macko
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: mini
Kontakt:

Post autor: macko »

ej! zróbmy zlot dla Krzysztofa. W końcu może się w tym roku spotkać, a tu taki numer :D

:twisted:
macko
maćko
Awatar użytkownika
LUPER
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto: mini i MINI

Post autor: LUPER »

Osobiście też uważam że termin 1-3 maj na zloty jest kiepski, i faktycznie wiele osób chwyciło bakcyla na wyjazdy na imm które bardzo często odbywają się w Maju.

Jeśli już jesteśmy w temacie zlotu Majowego to nieoficjalnie i jeszcze nic pewnego ale proszę zaznaczyć sobie datę 8 Maja z dopiskiem Krakóww kółeczko, nie będzie to raczej 4 dniowy zlot z mnóstwem atrakcji ale może będzie to mile i ciekawie spędzona sobota w towarzystwie Mini i MINI z wieczorną wspólną imprezą, więcej zdradzić w tym momencie nie mogę, mam nadziej że powyższą informacje będę mógł potwierdzić i przedstawić więcej szczegółów do 2 tygodni

Pozdrawiam Marcin
Mini Cooper 1,3 93r - czerwony
Mini Cooper 1,3 90r - granatowy
Mini Clubman estate 1,3 81r - srebrny
MIni Clubman cooper 1,6D 10r - hot chocolate
magic

Post autor: magic »

Kolego m.t. design wyczówam w twoim poście jakieś regionalne antagonizmy, jeżeli tak jest to proszę na PW.

Jezeli chodzi o termin majowy to jest to jeden z najbardziej pewnych terminów w roku jeżeli chodzi o wolny czas, niezaleznie czy komuś pasuje czy zaplanował sobie majówke w innej formie niż zlot.
Nie bede juz wspominał o tradycji tych zlotów bo powiecie, że się powtarzam.
Argument dotyczący przepustowsci granic też zostawie w spokoju, a IMM zawsze był mniej wiecej o tym czasie.

Nie zgodze się z Tobą, że jak coś jest zorganizowane dalej niz 15km od Poznania to nikogo nie ma i nie wiem o czym mówisz jeżeli chodzi o zlot dwa lata temu?

Bylismy w Podlesicach w 2005 roku, bylismy na IMM w 2006 roku w Podlesicach, w 2007 też byliśmy na majowym zlocie w Zaniemyślu, a był troche dalej od Poznania bo ponad 30km. W Chrzanowie w 2008r, te właśnie 2 lata temu, które przytoczyłeś w swoim poście było 5 miniaków z Poznania i Wlkp. Więc nie pisz, że jak 15km od Poznania to nas nie ma. Chyba, że tak Cię boli fakt, że nikt nie stawił sie w Warszawie. Tak sie akurat w tym naszym "elitarnym" jak to nazwałes gronie stało, że w 2009roku niektórzy sprzedali swoje mini innym sie porodziły dzieci, a jeszcze inni rozebrali swoje auta do remontu i grupa delikatnie mówiąc była w małej rozsypce ale przecież chyba nie z powodu naszej nieobecności nie ma w tym roku zlotu. Nie pisz bzdur o kilometrach od Poznania bo nikt nie napisał, że nam Warszawa za daleko!
Chcielismy nadrobic tą majową nieobecność w tym roku stąd moje pytanie o zlot.

Co do najlepszych zlotów to nie ma dla mnie znaczenia, który był lepszy czy poznański czy warszawski, ucieszył mnie tylko fakt, że poziom zlotów rośnie, a to uważam też jest ważne bo jeżeli zloty bedą na wysokim poziomie to i chętni będą. Klub jak wspomniałeś powinien zachęcać i pomagać w organizacji i wtedy chętni na organizowanie też przypuszczam się znajdą.
Tess uważam miał rację, po to jest zarząd, zeby nakręcał klubowiczów na czynny udział w życiu klubowym.

Maćko twoje złośliwości dotyczące mojej osoby są nie na miejscu, nie traktuj problemu personalnie bo nie dla Poznania robi sie zloty majowe i nigdy byśmy nie chcieli, żeby tak było! Próżność to nie nasza cecha.

Nie ma zlotu majowego, trudno, mam tylko nadzieję, że to tylko w tym roku tak się stało.

Pozdrawiam

Krzsyztof
Awatar użytkownika
m.t.design
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:
Kontakt:

zlot

Niestety taki juz jestem mówie co myślę i zaobserwowałem takie zjawisko....
Nie mam nic do Poznaniaków, krakowiaków czy innych...
Sam też nie zawsze mogę jeździć na zloty bo mam takie same problemy jak inni,
i nie jestem fanatykiem.
Zloty i imprezy na pewno będą: Radom, Trójmiasto !!! i kilka innych
Po prostu przyjedź z kolegami i kolerzankami wszyscy jesteście mile widziani i zapraszam was już dziś w imieniu swoim i innych organizatorów....
Narzekanie i kręcenie nosem i nie zadowolenie, że nie ma Majowego nic nie zmieni do póki nie przeczytam maila, że chciał byś go zorganizować.
Na pewno docenię twój trud i przyjadę....
magic

Post autor: magic »

Nie wiem czy wiesz ale Zlot w Zaniemyslu w 2007 roku ja organizowałem.
Jak bedę organizował kolejny na pewno pierwszy dostaniesz takiego maila.

Pozdrawiam

Krzysztof
Awatar użytkownika
m.t.design
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:
Kontakt:

impra

to bardzo miło z twojej strony,
nie wiem czy zasługuję na takie wyróżnienie, ale dziękuję...
Sadzę jednak, że szybciej odbędzie się coś w Wa-wie i będziesz miał okazję nas odwiedzić.
SAMMMPŻ Rado
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: SAMMMPŻ Rado »

ja 10/04 walę na Youngtimera do Poznania, super impreza w mieście koziołków :mrgreen: , także spokoloko luz i spontan :razz:
Leyland Mini Clubman
Awatar użytkownika
se7ven
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7

Post autor: se7ven »

Zmień datę bo możesz nie zdążyć na BT :twisted:
Awatar użytkownika
Wojtello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Wojtello »

No, i doszliście do jakiegoś porozumienia? Czy dalej będziecie się kłócić? Maj już tuż tuż.
SAMMMPŻ Rado
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: SAMMMPŻ Rado »

al BT można rano odbębnić, czy się coś zmieniło ?
Leyland Mini Clubman
ODPOWIEDZ