MAJOWY ZLOT

Wszelkie sprawy dotyczące zlotów, spotkań i innych ustaleń istotnych dla naszej MINI społeczności.

Moderator: flapjck1

magic

MAJOWY ZLOT

Post autor: magic »

Witam!

W związku ze zbliżającym się dużymi krokami weekendzie majowym mam pytanie, czy w tym roku odbędzie się nasz tradycyjny Majowy Zlot Mini???

Jakaś informacja na ten temat mogłaby się pojawić!
Przeczytałem dość uważnie forum po długiej nieobecności ale nic nie znalazłem.

Na stronie klubowej tez nic nie ma na temat zlotu!

Pozdrawiam

Krzysztof
Awatar użytkownika
dziesio
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Re: MAJOWY ZLOT

Post autor: dziesio »

z tego co sobie przypominam na Walnym Zgromadzeniu zlot majowy (w weekend majowy) nie zostal zapisany do kalendarza na rok 2010.
[edit] osobiscie nic innego nie slyszalem na temat zlotu.
magic

...no ja sobie nie przypominam, bo nie byłem na walnym, nie jestem już nawet klubowiczem ale nadal jestem miłośnikiem Mini.
Jeżeli takie decyzje zapadły to może warto napisać na forum dla nie-klubowiczów, że nie ma zlotu w tym roku.

Szkoda, bo to chyba pierwszy raz kiedy nie będzie zlotu majowego.
A można się dowiedzieć dlaczego nie będzie zlotu, jakie były argumenty na wykreślenie go z kalendarza 2010r.?

Pozdrawiam

Krzysztof
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

nie ma komu robic

albo raczej wszyscy sie zniechecili po corocznych kwasach :P
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
macko
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: mini
Kontakt:

Post autor: macko »

Long Live the Club :D
maćko
Awatar użytkownika
monsterk
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: monsterk »

W zeszłym roku był i jakoś tako mało tych miniakowców z pyrlandii było
magic

No ale IMM nie dla wszystkich jest osiagalny, a zlot majowy z zasady taki był.
Chyba, że zlot majowy został przesunięty na IMM i bawić się bedą tylko te osoby, które na to stać reszta, czy to klubowicze czy nie-klubowicze się nie liczą.
Może klub stał sie elitarny...? Nie było mnie tu dawno, czy coś sie zmieniło?

Generalnie i tak wiem, że jeżeli nikt nie zabrał sie za organizacje zlotu to teraz i tak jest już za późno.

Zastanawia mnie tylko dlaczego władze klubu takłatwo zrezygnowały z najważniejszej daty w kalendarzu Mini klubu, która była prawie jak świeto, zawsze na czerwono i zawsze było wiadomo, że w maju możemy sie spotkać.
A czy na walnym ustalono termin na zlot w 2011r.?

Zgadzam się z Monsterkiem ale nie robi się zlotu tylko dla pyrlandii, chyba z tego powodu, że nie było dużo osób z pyrlandii nie upadła idea majowych zlotów.
Tak jak mówiełm dawno mnie tu nie było z różnych względów. Na jakiś czas wypadłem z życia mini społeczności i zdziwiła mnie informacja, a raczej jej brak na temat majowego zlotu, który w tym roku chetnie bym zaliczył, bo mam troche wiecej czasu szczególnie w maju i szczególnie w pierwszy weekend.

Krzysztof
Mayon
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Mayon »

prawda jest taka, że ciężko jest zorganizować coś co by się podobało wszystkim, jak dla mnie może być nawet tylko pole namiotowe byle by się spotkać z ludźmi, ale z tego co czasem widziałem i słyszałem to co niektórzy powinni mieć rezerwacje w 4 gwiazdkowym hotelu bo warunki się nie podobały, więc nie ma co się dziwić, ze tych zlotów pewnie będzie coraz mniej...
Awatar użytkownika
humin
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: humin »

Krzysztof po co takie dziwne stwierdzenia. Sam przyznajesz że nie zaglądałeś długo więc dlaczego piszesz głupoty o elitarności klubu, że reszta się nie liczy itp? Zasięgnij języka i dopiero wyciągaj wnioski.

Nie ma majowego bo w maju jest IMM, a po drugie nie było chętnych na organizację.
W dużej większości miniakowcy chcą głównie uczestniczyć w zlotach niż je organizować i wy tym jest problem. I nie chodzi tu o żadne podziały na klubowiczów i nie-klubowiczów.
I to nie władze zrezygnowały, tylko tak po prostu wyszło.

Póki co na rok 2010 z tego co sobie wypisałem są następujące imprezy:

21-24 maj IMM2010 (Niemcy)
19 Czerwiec APMC - Super oes (Kielce)
25-27 czerwiec Balkanska Minijada (Serbia)
10 Lipiec APMC - YTP (Poznan)
31 lipiec - 01 sierpień Baltic MINI Challenge (Litwa)
14 Sierpień APMC - MRW (Radom)
27-29 sierpień Retro Jurmala (Łotwa)
2-5 lub 9-12 września III Zlot Mini Trójmiasto
18 Wrzesień APMC - MRW2 (Biłgoraj)
koniec września (?) NarozeMini (Czechy)

Nie liczę lokalnych spotów, które znając życie jak tylko pogoda dopisze pojawią się jak grzyby po deszczu.
Tak jak widzisz w tym roku (póki co) w kraju, oprócz spotkań pucharowych, we wrześniu odbędzie się zlot w trójmieście na który serdecznie zapraszam.

Na rok 2011 z tego co się orientuję nie ma jeszcze planów więc nie widzę problemu byś zabrał się za organizację niezależnie że nie jesteś już klubowiczem.
Awatar użytkownika
dziesio
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

w tym roku IMM jest w Niemczech w okolicach Norynbergi, wiec nie jest tak daleko (z poznania 700km).
koszt wjazdu na zlot to ok 200zl wiec porownywalnie ze zlotami w polsce.
Dla przykladu zeszloroczny zlot w Warszawie kosztowal 245zl/os + 150zl wpisowego od auta.

moim zdaniem wygladaloby to tak, ze na zlot majowy przyjechaloby pare osob, ktore pojawiaja sie zawsze + kilka, ktore nie pojechalyby na IMM. Organizatorzy glowiliby sie dlaczego nikt nie chce przyjezdzac, a glownym argumentem by bylo to ze "sorry jade na IMM i nie mam juz kasy/urolpu".

Acha i nie jestem fanboyem IMM'ow. Osobiscie wole mniejsze zloty krajowe.
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi

Post autor: Beny »

ja tylko dodam tak na szybko, że ośrodek w sielpii pod kielcami jest położony przy niewielkim zalewie, wokół jest sporo ciekawych miejsc do zwiedzania i w ramach czerwcowego apmc moża zrobić 3 dniowy zlot bez większego dodatkowego wysiłku, sciganka na torze jest w sobotę od rana, ale ci co się nie ścigają moga 1. kibicować, 2 mieć w tym czasie coś w rodzaju rajdu krajoznawczego - a jest co oglądać w okolicy + zalew z piaszczystą plażą i disco w ośrodku nad zalewem
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Awatar użytkownika
dziesio
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

to disco brzmii intrygujaco =D
magic

Propozycja Benego jest ciekawa.
Zdaję sobie sprawę, że część osób pojedzie na IMM jednak uważam, że pominięcie majowej daty, która od zawsze istniała w świadomości Minimaniaków jest dla mnie nie do przyjęcia, połowa imprez, które są wymienione nie odbywa sie w Polsce, a puchar Mini dopiero od niedawna stał się naprawdę duzą i mam nadzieję, że z roku na rok coraz bardziej rozwijająca sie imprezą.
My juz jeden zlot zorganizowaliśmy i nie powiedziałem, że ostatni i wiem,że to nie jest łatwy kawałek chleba jednak załżę się, ze o zlocie i chetnych do jego organizacji rozmawiano na walnym dopiero, a to juz za póżno. Wcześniej nie widziałem, żeby na forum były jakieś zapytania ze strony zarządu o cheć organizacji zlotu. Ale może niedoczytałem, a jeżeli tak było to sorrka.
Jeżeli idea majowego zlotu upada z wymienionych wyżej przyczyn może warto pomysleć o przeniesieniu spotkań Minimaniaków na puchar Mini. Co roku zorganizować duży zlot przy innym mieście w którym odbywa się puchar wspomóc osoby, które go organizują zapewniając baze noclegową, atrakcje dla osób, które sie nie ścigają tak jak to przedstwaił Tomek i zapomnieć o temacie majowych zlotów.
Nie chcę mieć czarnych myśli jezeli chodzi o klub ale nasuwa mi sie myśl, że od majowych zlotów sie zaczeło i na majowych zlotach sie skończy.

Mam nadzieje, ze mój czarny scenariusz nigdy się nie sprawdzi, a klub, czego z całego serca mu życzę będzie sie rozwijał rózwnie prężnie jak puchar Mini.

Pozdrawiam

Krzysztof
Awatar użytkownika
humin
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: humin »

Myślę, że majowy nie "umrze" tylko w tym roku po prostu go nie będzie. Rzeczywiście może dobrym pomysłem byłoby pytanie na forum czy byliby chętni do takiej organizacji, choć nie wiem czy coś to pomoże. ponieważ sporo osób wiedziało o temacie.

Ale podoba mi się bardzo pomysł połączenia pucharu ze zlotem ogólnym - byłby weselej i pełne trybuny dopingujących szaleńców na torze :D
tess

Post autor: tess »

Witam
Od początku istnienia klubu, zarząd dbał o to by zlot majowy się odbywał. Było różnie, włącznie z zarzutami że zloty majowe tylko na południu itp. Zasada była jedna, zlot, tradycyjnie musi się odbyć, jak są chętni to go robią, jak nie ma, to zarząd musi stanąć na wysokości zadania i go zorganizować. Ale czasy się zmieniły, i zasada przestała obowiązywać, kropka. Szkoda.
Pozdrawiam
Wojtek
Ostatnio zmieniony 19 mar 2010, 00:36 przez tess, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ