Uciekajacy olej
Moderator: flapjck1
- Bochen
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Rover Mini 1.3i MPi 1999
Re: Uciekajacy olej
Jezeli chodzi o uszczelnienie wybieraka to jak najbardziej mozna to wyjac bez sciagania pokrywy. wzialem wkretarke i malenkie wietrlo i nawiercilem mala dziurke . Potem malym srubokretem uzywajac dziurki wymanewrowalem ten aluminiowy pierscien na zewnatrz.
Tez mam aktualnie problem z olejem - nagle okazalo sie ze caly blok jest zarzygany... Musze sie temu przyjrzec. W kazdym razie - powodzenia!
Tez mam aktualnie problem z olejem - nagle okazalo sie ze caly blok jest zarzygany... Musze sie temu przyjrzec. W kazdym razie - powodzenia!
- Lukas
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Austin Mini Flame Red 1989
- Kontakt:
Wracam do olejowego tematu.
Czym można wypłukać silnik i jak to zrobić? Spuściłem stary olej, ale na zimnym silniku, bo jest trochę w rozkładzie - nie mogłem zagrzać oleju żeby lepiej ściekał. Samochód nie jeździł od co najmniej pół roku, a olej nie wymieniany był kilka lat - Mini stał w garażu i czekał na lepsze czasy.
Zeszła cała micha oleju, ale nie mam pewności czy coś nie zostało i czy nie trzeba by tego wypłukać. Taki stary olej, mogło syfu trochę zostać. Z drugiej strony nie chciałbym używać jakichś preparatów rozpuszczających stary olej, bo przecieki i tak mam solidne.
Czym można wypłukać silnik i jak to zrobić? Spuściłem stary olej, ale na zimnym silniku, bo jest trochę w rozkładzie - nie mogłem zagrzać oleju żeby lepiej ściekał. Samochód nie jeździł od co najmniej pół roku, a olej nie wymieniany był kilka lat - Mini stał w garażu i czekał na lepsze czasy.
Zeszła cała micha oleju, ale nie mam pewności czy coś nie zostało i czy nie trzeba by tego wypłukać. Taki stary olej, mogło syfu trochę zostać. Z drugiej strony nie chciałbym używać jakichś preparatów rozpuszczających stary olej, bo przecieki i tak mam solidne.
aymoo.pl
- Bochen
- Swój Człowiek
Hej,
cieknie mi olej spod pokrywy zaworów. Wymieniłem uszczelkę, ale mam problem z jej odpowiednim ułożeniem. Przyszła w paczce trochę zgięta, a mianowicie jak leży na płasko to jej długie boki idą trochę do środka.
Macie jakiś patent na odpowiednie ułożenie uszczelki pod pokrywą?
cieknie mi olej spod pokrywy zaworów. Wymieniłem uszczelkę, ale mam problem z jej odpowiednim ułożeniem. Przyszła w paczce trochę zgięta, a mianowicie jak leży na płasko to jej długie boki idą trochę do środka.
Macie jakiś patent na odpowiednie ułożenie uszczelki pod pokrywą?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
kropelka, na odtluszczona pokrywe
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Bochen
- Swój Człowiek
Dzięki!
Chociaż teraz jak już uszczelka pojeździła to raczej nie ma szans jej odtłuścić tak żeby trzymało ;/
Chociaż teraz jak już uszczelka pojeździła to raczej nie ma szans jej odtłuścić tak żeby trzymało ;/
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Ja tam zawsze przykręcam nakrętki pokrywy palcami i potem długim wygiętym drutem wypycham uszczelkę przez korek wlewu do zrównania z bokami pokrywy. Jeszcze chyba mi się nie zdarzyło mieć uszczelki takiej, żeby nie była wygięta
Back on the road...
- Bochen
- Swój Człowiek
cholera, trochę karkołomna Twoja metoda
chyba jednak kropelki użyję
chyba jednak kropelki użyję
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Najprostsza metoda to przyklejenie uszczelki na butapren, po całej długości.
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
Ja przed sprzedażą próbuję je prostować ale nigdy nie jest idealnieSzolders pisze:Ja tam zawsze przykręcam nakrętki pokrywy palcami i potem długim wygiętym drutem wypycham uszczelkę przez korek wlewu do zrównania z bokami pokrywy. Jeszcze chyba mi się nie zdarzyło mieć uszczelki takiej, żeby nie była wygięta
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
- Bochen
- Swój Człowiek
hej,
wyciek spod uszczelki udało się opanować, ale blok od dołu nadal obrzygany i to na świeżo
powiedzcie mi, po co jest taka dziurka w obudowie skrzyni (lewa strona patrząc na auto od przodu). mam wrażenie że stamtąd cieknie. w dziurce jest taka jakby luźna zatyczka z dwoma plaskimi drutami.
jakie są potencjalne miejsca wycieków po lewej stronie silnika?
wyciek spod uszczelki udało się opanować, ale blok od dołu nadal obrzygany i to na świeżo
powiedzcie mi, po co jest taka dziurka w obudowie skrzyni (lewa strona patrząc na auto od przodu). mam wrażenie że stamtąd cieknie. w dziurce jest taka jakby luźna zatyczka z dwoma plaskimi drutami.
jakie są potencjalne miejsca wycieków po lewej stronie silnika?
- Bochen
- Swój Człowiek
dobra, przeczytałem stronę wczesniej. sorry za głupi post. proszę o usunięcie