Austin Mini Cooper '66 (w papierach ;)
Moderator: flapjck1
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Austin Mini Cooper '66 (w papierach ;)
a dlaczego wstawiana jest na nim łata, jak ten tylny pas kosztuje 70 zł i wymiana jest mniej pracochłonna i niż wspawanie łaty ?
MJ
wiesz, najłatwiej jest wstawić nową część i cześć. w sumie mało za to nie płacę i robili to co sobie zażyczyłem i jakoś nie chcę mi się tłumaczyć dlaczego jest zrobione tak a nie inaczej.
swoją drogą jako spawacz z zawodu (choć zajmuję się grubszymi blachami) cały czas nadzorowałem prace blacharskie i uważam, że jest zrobione solidnie. a jeśli ktoś uważa inaczej no to trudno.
i właściwie ten pas tylni wyszedł później i czasu nie było na zamawianie nowych części, które ja brałem na siebie, a robocizna miała być w kosztach remontu. więc dla mnie blacharz mógł się pałować z tym cały boży dzień i nawet mógł się spocić
swoją drogą jako spawacz z zawodu (choć zajmuję się grubszymi blachami) cały czas nadzorowałem prace blacharskie i uważam, że jest zrobione solidnie. a jeśli ktoś uważa inaczej no to trudno.
i właściwie ten pas tylni wyszedł później i czasu nie było na zamawianie nowych części, które ja brałem na siebie, a robocizna miała być w kosztach remontu. więc dla mnie blacharz mógł się pałować z tym cały boży dzień i nawet mógł się spocić
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Orzemek pisze:i właściwie ten pas tylni wyszedł później i czasu nie było na zamawianie nowych części, które ja brałem na siebie, a robocizna miała być w kosztach remontu. więc dla mnie blacharz mógł się pałować z tym cały boży dzień i nawet mógł się spocić
Czekam na fotorelację tego pasa i paru innych rzeczy, które były spawane za 2 lata. Solidność wyjdzie na zewnątrz - obym się pomylił w diagnozie!
teraz 2 lata w życiu mini to prawie cała wieczność. tyle rzeczy może się zdarzyć
Ukończony. minęły prawie dwa miesiące, bez jednego tygodnia. Zdjęcia wkrótce
Ukończony. minęły prawie dwa miesiące, bez jednego tygodnia. Zdjęcia wkrótce
zdjęcia z końca remontu- już prawie w domu
- Załączniki
-
- 100_2052.jpg (178.13 KiB) Przejrzano 1831 razy
-
- 100_2045.jpg (181.26 KiB) Przejrzano 1831 razy
i wreszcie efekt końcowy, zdjęcia robione po małym sprzątaniu wieczorem więc nie są zbyt dobre, może koloru nie widać tak dobrze ale dodamy i w świetle dziennym (jak będziemy mieć) :p
- Załączniki
-
- IMG_2110.JPG (184.65 KiB) Przejrzano 1822 razy
-
- IMG_2107.jpg (200.18 KiB) Przejrzano 1822 razy
-
- IMG_2106.jpg (158.8 KiB) Przejrzano 1822 razy
no i zdjęcia wnętrza, tapicerka do zmiany w przyszłości ale na to trzeba poczekać
- Załączniki
-
- IMG_2114.jpg (181.64 KiB) Przejrzano 1817 razy
-
- IMG_2113.jpg (185.29 KiB) Przejrzano 1817 razy
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
no bardzo fajny a kolor taki dosyć ponickowy czy mi sie zdaje?
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
no wlasnie mialem napisac ze na pomorzu cherry red rzadzi
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
no właśnie ponick ma jaśniejszy lakier i bardziej różowy.
w świetle dziennym nasz prezentuje się zupełnie inaczej
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Orzemek pisze:no właśnie ponick ma jaśniejszy lakier i bardziej różowy.
a jak zamontowałeś to radio ??
ja ma na opaski, ale może by to zmienić
radio jest zamontowane w zwykłą najzwyczajniejszą ramkę która była w zestawie, i przykręcona do miejsca pod schowkiem jak widać, dziury już tam były chyba po poprzednim radiu. miejsce do radia przeznaczone jest trochę za małe
no bardzo pięknie. Podoba mi się środek ,deska super. Tylko szczerze nie wygląda na rocznik 66... Poza tym jak mi się wydaje to chyba zawiasy byly na zewnątrz?
Jesli tak włąsnie wyobrażałaes sobie swojego miniaka i jesteś zadowolony to mnie również się podoba i gratuluję. Choc osobiście wolę oryginały. Ale to moje zdanie.
Pozdrawiam Mirka
Jesli tak włąsnie wyobrażałaes sobie swojego miniaka i jesteś zadowolony to mnie również się podoba i gratuluję. Choc osobiście wolę oryginały. Ale to moje zdanie.
Pozdrawiam Mirka
bo to nie jest rocznik 66. tak stoi tylko w papierach. któremuś poprzednich właścicieli chciało się rejestrować miniaka jako auto zabytkowe i chyba miał kogoś znajomego kto zmienił rocznik, próbowaliśmy to nawet zmienić ale jakoś nikt nie jest w stanie ustalić co to za mini i z którego roku... został więc 66.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
komu by sie chcialo bude mk4/5 przerabiac na mk1/2 ??
sztuka dla sztuki a co do genealogii tego miniaka to jak chcesz orzem to na priva moge ci udzielic jako takich wymijajacych odpowiedzi
sztuka dla sztuki a co do genealogii tego miniaka to jak chcesz orzem to na priva moge ci udzielic jako takich wymijajacych odpowiedzi
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow