cwaniak wodzi bo z miasta łodzi pochodzi.Bochen pisze:teraz rym
ponawiam pytanie, gdzie są łodzianie?
Mini British Open 1.3 1999 rok
Moderator: flapjck1
Re: Mini British Open 1.3 1999 rok
- Bochen
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Rover Mini 1.3i MPi 1999
Jakbym wywołał wilka z lasu
skręcam sobie z popiełuszki w wyszyńskiego a tu szary miniak mnie dojeżdża, chwila rozmowy podczas jazdy drzwi w drzwi i... skręciłem do domu [;
któż to?

skręcam sobie z popiełuszki w wyszyńskiego a tu szary miniak mnie dojeżdża, chwila rozmowy podczas jazdy drzwi w drzwi i... skręciłem do domu [;
któż to?
- Bochen
- Swój Człowiek
dzisiaj odebrałem bardzo ważną lekcję:
"Nie próbuj wyjmować baku w Mini jeżeli w środku jest 25 litrów wachy, bo potem k***a będziesz godzinę wkładał na miejsce"
Musze coś z tym pedalskim pływakiem zrobić. No i za Boga nie moge dociągniąć drzwi na zamku. Chyba ktoś pneumatykiem te śruby dokręcał.
Kolejny problem: wentylator cały czas wyje. Czy to normalne? Biorąc pod uwagę ilość miejsca pod maską i pogodę miałem wrażenie że tak. Ale w nocy, jak jest chłodno też tak samo. Termostat walnięty?
"Nie próbuj wyjmować baku w Mini jeżeli w środku jest 25 litrów wachy, bo potem k***a będziesz godzinę wkładał na miejsce"
Musze coś z tym pedalskim pływakiem zrobić. No i za Boga nie moge dociągniąć drzwi na zamku. Chyba ktoś pneumatykiem te śruby dokręcał.
Kolejny problem: wentylator cały czas wyje. Czy to normalne? Biorąc pod uwagę ilość miejsca pod maską i pogodę miałem wrażenie że tak. Ale w nocy, jak jest chłodno też tak samo. Termostat walnięty?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Też miałem problem z cały czas działającym wentylatorem. Wystarczyło ze zapaliłem silnik i on od razu sie włączał. Wykręciłem czujnik, troche nim postukałem, przemyłem. Dokładnie przeczyściłem styki. Po poskładaniu wszystko działało jak należy. Musze jednak dodać ze działo się tak zaraz po zakupie, a sądząc po stanie auta, mchu w rynience dachu i pajęczynach wewnątrz, stał bardzo długo nieużywany.
Back on the road...
- Sadam
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
a jak stukanie nie pomoże to pewnie trzeba czujnik wymienić, na szczęście nie są potwornie drogie
a co do pływaka to można to zrobić bez wyjmowania baku, ale bez benzyny w środku (ilości śladowe, najlepiej ściągnąć do kanistrów ile się tylko uda, a następnie postawić auto prawymi kołami na kołkach czy czymś takim, i wtedy się można dobierać do pływaka
a co do pływaka to można to zrobić bez wyjmowania baku, ale bez benzyny w środku (ilości śladowe, najlepiej ściągnąć do kanistrów ile się tylko uda, a następnie postawić auto prawymi kołami na kołkach czy czymś takim, i wtedy się można dobierać do pływaka
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas

- Bochen
- Swój Człowiek
dobra, pływakiem zajmę się za jakiś czas, jak troche tej wachy spale 
Jutro wstawiam auto do blacharza, zobaczymy co powie na dziurę w podłodze.

czujnik o którym piszecie to to czerwone z kabelkiem po prawej od termostatu?

Jutro wstawiam auto do blacharza, zobaczymy co powie na dziurę w podłodze.

czujnik o którym piszecie to to czerwone z kabelkiem po prawej od termostatu?
śryby od zamka spróbuj wpierw na chama dokręcic, wtedy powinny puścić w drugą strone.
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Jak nie mają kontaktu styki na czujniku to komp włącza wentylator na stale
- Bochen
- Swój Człowiek
no wlasnie nad tym sie zastanawialem, bo gdy odpiąłem wtyk i odpalilem auto to wiatrak włącza się natychmiast. dzieki za rozwianie wątpliwości. wydaje mi sie ze czujnik jest walniety bo wskaznik pokazuje srodek skali juz po przejechaniu mniej niz kilometra lol?
- Bochen
- Swój Człowiek
Co do wiatraka: odkrylem mały mod w aucie. Gniazdo w puszce bezpieczników, odpowiedzialne za wiatrak było spalone. Podłubałem, podłubałem ale nie udalo mi sie wyciagnac resztki spalonego styku. No to z ciekawości odkrecilem cala puszke i znalazlem jeden bezpiecznik wiszący sobie radośnie na samym kablu, z karteczką Kuhl Wentilator.
Grzebiac pod maską znalazłem 2 wtyki niepodpięte do niczego. Jeden prezentuje na zdjęciu. Drugi jest koło rozrusznika, wtyczka ma kolor niebieski i miejsce na styki. Może mi ktoś odpowiedzieć, za co są odpowiedzialne? Zdjęcia niebieskiego nie zrobiłem bo to pod grillem, a nie chcialo mi się go zdejmować.
Wczoraj wstawiłem auto do blacharza. O 9 zabrał się za robotę, o 16 dzwonił żeby zabrać Mini. Wstawił kawałek podłogi od strony pasażera, bo była dziura na wylot. Wygląda to na porządną robotę. Przy okazji zabezpieczył całą podłogę i zdarł do blachy wszystkie ogniska korozji, następnie zabezpieczył. Mam nadzieję, że przez jakiś czas mam spokój z rudą.
Zawieszenie wybija mi zęby. Chyba Koni wyląduje na półce..
Grzebiac pod maską znalazłem 2 wtyki niepodpięte do niczego. Jeden prezentuje na zdjęciu. Drugi jest koło rozrusznika, wtyczka ma kolor niebieski i miejsce na styki. Może mi ktoś odpowiedzieć, za co są odpowiedzialne? Zdjęcia niebieskiego nie zrobiłem bo to pod grillem, a nie chcialo mi się go zdejmować.
Wczoraj wstawiłem auto do blacharza. O 9 zabrał się za robotę, o 16 dzwonił żeby zabrać Mini. Wstawił kawałek podłogi od strony pasażera, bo była dziura na wylot. Wygląda to na porządną robotę. Przy okazji zabezpieczył całą podłogę i zdarł do blachy wszystkie ogniska korozji, następnie zabezpieczył. Mam nadzieję, że przez jakiś czas mam spokój z rudą.
Zawieszenie wybija mi zęby. Chyba Koni wyląduje na półce..
- Załączniki
-
- zdjecie [800x600].jpg (50.4 KiB) Przejrzano 1615 razy
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
Ta wtyczka ma sobie wisieć - pewnie Michał Kyy napisze od czego bywa. U nas też sobie wisi 

Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.morris-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.morris-land.pl
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
a koni w nastawach soft jest mieciutkie
te amorki maja regulacje
ale jak dla Ciebie sa za twarde to chetnie przejme 

Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Bochen
- Swój Człowiek
no trzeba pokombinować z tym zawiasem, bo coś z kolei z tyłu jak usiądzie jedna osoba (raczej szczupła
) to dobija opone do nadkola. a moze to normalne? [; nie jechalem nigdy innym miniakiem 
no i co z tymi wtyczkami?

no i co z tymi wtyczkami?