180km/h Mini 1.3
Moderator: flapjck1
Re: 180km/h Mini 1.3
oj tam kolega się pochwalił i tyle
ja też często wciskam pedał do deski
ale mi prędkościomierz nie działa juz od 2 lat
ale zjebka obowiązkowa zaliczona
ja też często wciskam pedał do deski
ale mi prędkościomierz nie działa juz od 2 lat
ale zjebka obowiązkowa zaliczona
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
ja naprawilem predkosciomierz po 3 latach
i jak sie mnie teraz ktos pyta to mowie ze jechalem 5,5 tys rpm
moj predkosciomierz kantuje o ok 30 kmph
i jak sie mnie teraz ktos pyta to mowie ze jechalem 5,5 tys rpm
moj predkosciomierz kantuje o ok 30 kmph
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Nowy
- Posiadane auto: Rover Mini Cooper 1.3 91r.
Beny pisze:nie mylmy prędkości rzeczywistej z wskazaniami prędkościomierza, bo to sa w mini dwie różne sprawy, istotne przy takiej prędkości byłoby podanie przełożenia i pokazanie obrotów jakie miał silnik, prędkościomierze w mini lubią pokazywać wskazania wyraźnie większe od rzeczywistości
rzeczywista prędkość mogła oscylować wokół 160 - 165 km/h,
i to dlatego podchodzimy z dystansem do takich zdjęć, powstają potem opowieści (ile to ja nie jechałem moim mini) nie mające wiele wspólnego z rzeczywistością,
jeśli masz kolego zacięcie do prędkości to zapraszamy na imprezy w sezonie: Mini Racing Weekened, Youngtimer Party, Classicauto Cup ... najlepiej porównać się z innymi Mini
sprawa jest prosta - napewno jest jakaś tolerancja błędu prędkościomierza - zakladam 5% tolerancji błędu. Niewiem czy to też będzie pewny pomiar, ale sprawdze sobie dziś porównując prędkośc pokazywaną na nawigacji do prędkości którą pokazuje prędkościomierz.... wcale nie zaprzeczam że nie będzie różnicy.... napisze jak sprawdze.
A jeżeli chodzi o zacięcia do prędkości to odpowiadam - TAK MAM... jak tylko zagłębie się w tematy powyżej wymienionych imprez - chętnie się pojawie ...
wtedy połączenie samochodu z umiejętnościami - daje wynik. Jazda na prostej z wciśniętym gazem w podłogę to nie jest wyczyn.
Pozdrawiam
Rafał
(0) 512-176-228
Rafał
(0) 512-176-228
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Beny pisze:nie mylmy prędkości rzeczywistej z wskazaniami prędkościomierza, bo to sa w mini dwie różne sprawy, istotne przy takiej prędkości byłoby podanie przełożenia i pokazanie obrotów jakie miał silnik, prędkościomierze w mini lubią pokazywać wskazania wyraźnie większe od rzeczywistości
i to dlatego podchodzimy z dystansem do takich zdjęć, powstają potem opowieści (ile to ja nie jechałem moim mini) nie mające wiele wspólnego z rzeczywistością,
jeśli masz kolego zacięcie do prędkości to zapraszamy na imprezy w sezonie: Mini Racing Weekened, Youngtimer Party, Classicauto Cup ... najlepiej porównać się z innymi Mini
Beny... przecież jeżdżenie po torach jest mało atrakcyjne w porównaniu z rozpędzaniem się z Góry Św. Anny....
morisek pisze:Beny pisze:nie mylmy prędkości rzeczywistej z wskazaniami prędkościomierza, bo to sa w mini dwie różne sprawy, istotne przy takiej prędkości byłoby podanie przełożenia i pokazanie obrotów jakie miał silnik, prędkościomierze w mini lubią pokazywać wskazania wyraźnie większe od rzeczywistości
sprawa jest prosta - napewno jest jakaś tolerancja błędu prędkościomierza - zakladam 5% tolerancji błędu. Niewiem czy to też będzie pewny pomiar, ale sprawdze sobie dziś porównując prędkośc pokazywaną na nawigacji do prędkości którą pokazuje prędkościomierz.... wcale nie zaprzeczam że nie będzie różnicy.... napisze jak sprawdze.
A jeżeli chodzi o zacięcia do prędkości to odpowiadam - TAK MAM... jak tylko zagłębie się w tematy powyżej wymienionych imprez - chętnie się pojawie ...
wtedy połączenie samochodu z umiejętnościami - daje wynik. Jazda na prostej z wciśniętym gazem w podłogę to nie jest wyczyn.
W nowoczesnych samochodach, do prędkości 100km/h tolerancja wynosi ok. 7%-10% na niekorzyść prędkościomierza, powyżej 100km/h przekłamanie może sięgać nawet 14% (tak jest np. w Skodzie Fabii I). W Mini sprawa chyba jest bardziej skomplikowana , ale obawiam się, że jeśli to byłoby tylko 5% wszyscy posiadacze skakaliby z radości Pozdrawiam!
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
co wy sie tak spinacie - stado dziadków , jakby nigdy nikt nie sprawdzał czy zamknie licznik
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
moj nie zamyka
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
flapjck1 pisze:moj nie zamyka
jaka szkoda
BTW
morisek - nie wycofuje się z tego się już napisał/powiedziało - to niezbyt o Tobie świadczy
Do admina - zainstaluj wtyczkę uniemożliwiającą EDYCJĘ postów po określonym czasie, bo jak widać ostatnimi czasy ludzie najpierw piszą później jak idzie nie po ich myśli to się wycofują ...
--edit--
najpierw wypadałoby pomyśleć co się napisze ...
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
dwa z 3 miniakow ktore mialem zamykaly szafe 180 byly to spi, natomiast w gaznikowcu nie probowalem ale wierze ze da rade.
- Beny
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi
nismo pisze:dwa z 3 miniakow ktore mialem zamykaly szafe 180 byly to spi, natomiast w gaznikowcu nie probowalem ale wierze ze da rade.
już wiem co mi w tych opowieściach nie pasuje (oprócz tego że boję się zbyt szybko jeździć), po prostu panowie pomyliliście fora internetowe ... poszukajcie czegoś typu: szybcy i wściekli, jakieś fora tuningowe, o wyścigach na ćwierć mili itp ...
opowieści ile mi poleci chyba zawsze wzbudzały tutaj uśmiech politowania i tego typu odruchy,
p.s. moja litrówka też szafę zamykała ... tylko że szafa nie była do 180
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
moje dwie litrówki tez zamykają budziki:) to daje 280km/h!!!!!!!!!! WINNER!
Czasem na drodze spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
-
- Nowy
- Posiadane auto: Rover Mini Cooper 1.3 91r.
icemac pisze:flapjck1 pisze:moj nie zamyka
jaka szkoda
BTW
morisek - nie wycofuje się z tego się już napisał/powiedziało - to niezbyt o Tobie świadczy
Do admina - zainstaluj wtyczkę uniemożliwiającą EDYCJĘ postów po określonym czasie, bo jak widać ostatnimi czasy ludzie najpierw piszą później jak idzie nie po ich myśli to się wycofują ...
--edit--
najpierw wypadałoby pomyśleć co się napisze ...
Ja nie zrobiłem niczego bez przemyślenia, i wcale nie chodzi o to że nie idzie coś po mojej myśłi - stwierdziłem że lepiej zakończyć temat i nie dyskutować z niektórymi... tym bardziej że to przecież Ja tutaj jestem od niedawna....! nie chce się kłócić... ale też nie pozwole na skakanie do mnie.
ja uważam za temat zakończony.
Pozdrawiam
Rafał
(0) 512-176-228
Rafał
(0) 512-176-228
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
strasznie sie spinacie, a seks bez gumki ktos mial (przed ślubem) ?
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
- Załączniki
-
- czirli.jpg (79.89 KiB) Przejrzano 1067 razy