180km/h Mini 1.3

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Re: 180km/h Mini 1.3

Post autor: czestermo »

oj tam kolega się pochwalił i tyle
ja też często wciskam pedał do deski
ale mi prędkościomierz nie działa juz od 2 lat :)

ale zjebka obowiązkowa zaliczona
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

ja naprawilem predkosciomierz po 3 latach

i jak sie mnie teraz ktos pyta to mowie ze jechalem 5,5 tys rpm :D

moj predkosciomierz kantuje o ok 30 kmph
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
morisek
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Rover Mini Cooper 1.3 91r.

Post autor: morisek »

Beny pisze:nie mylmy prędkości rzeczywistej z wskazaniami prędkościomierza, bo to sa w mini dwie różne sprawy, istotne przy takiej prędkości byłoby podanie przełożenia i pokazanie obrotów jakie miał silnik, prędkościomierze w mini lubią pokazywać wskazania wyraźnie większe od rzeczywistości
rzeczywista prędkość mogła oscylować wokół 160 - 165 km/h,

i to dlatego podchodzimy z dystansem do takich zdjęć, powstają potem opowieści (ile to ja nie jechałem moim mini) nie mające wiele wspólnego z rzeczywistością,

jeśli masz kolego zacięcie do prędkości to zapraszamy na imprezy w sezonie: Mini Racing Weekened, Youngtimer Party, Classicauto Cup ... najlepiej porównać się z innymi Mini ;)

sprawa jest prosta - napewno jest jakaś tolerancja błędu prędkościomierza - zakladam 5% tolerancji błędu. Niewiem czy to też będzie pewny pomiar, ale sprawdze sobie dziś porównując prędkośc pokazywaną na nawigacji do prędkości którą pokazuje prędkościomierz.... wcale nie zaprzeczam że nie będzie różnicy.... napisze jak sprawdze.

A jeżeli chodzi o zacięcia do prędkości to odpowiadam - TAK MAM... jak tylko zagłębie się w tematy powyżej wymienionych imprez - chętnie się pojawie :)...
wtedy połączenie samochodu z umiejętnościami - daje wynik. Jazda na prostej z wciśniętym gazem w podłogę to nie jest wyczyn.
Pozdrawiam
Rafał
(0) 512-176-228
marcin.kraków
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: marcin.kraków »

Beny pisze:nie mylmy prędkości rzeczywistej z wskazaniami prędkościomierza, bo to sa w mini dwie różne sprawy, istotne przy takiej prędkości byłoby podanie przełożenia i pokazanie obrotów jakie miał silnik, prędkościomierze w mini lubią pokazywać wskazania wyraźnie większe od rzeczywistości

i to dlatego podchodzimy z dystansem do takich zdjęć, powstają potem opowieści (ile to ja nie jechałem moim mini) nie mające wiele wspólnego z rzeczywistością,

jeśli masz kolego zacięcie do prędkości to zapraszamy na imprezy w sezonie: Mini Racing Weekened, Youngtimer Party, Classicauto Cup ... najlepiej porównać się z innymi Mini ;)

Beny... przecież jeżdżenie po torach jest mało atrakcyjne w porównaniu z rozpędzaniem się z Góry Św. Anny.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Luomo
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Luomo »

morisek pisze:

sprawa jest prosta - napewno jest jakaś tolerancja błędu prędkościomierza - zakladam 5% tolerancji błędu. Niewiem czy to też będzie pewny pomiar, ale sprawdze sobie dziś porównując prędkośc pokazywaną na nawigacji do prędkości którą pokazuje prędkościomierz.... wcale nie zaprzeczam że nie będzie różnicy.... napisze jak sprawdze.

A jeżeli chodzi o zacięcia do prędkości to odpowiadam - TAK MAM... jak tylko zagłębie się w tematy powyżej wymienionych imprez - chętnie się pojawie :)...
wtedy połączenie samochodu z umiejętnościami - daje wynik. Jazda na prostej z wciśniętym gazem w podłogę to nie jest wyczyn.

W nowoczesnych samochodach, do prędkości 100km/h tolerancja wynosi ok. 7%-10% na niekorzyść prędkościomierza, powyżej 100km/h przekłamanie może sięgać nawet 14% (tak jest np. w Skodzie Fabii I). W Mini sprawa chyba jest bardziej skomplikowana :wink: , ale obawiam się, że jeśli to byłoby tylko 5% wszyscy posiadacze skakaliby z radości :wink: Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

co wy sie tak spinacie - stado dziadków :wink: , jakby nigdy nikt nie sprawdzał czy zamknie licznik
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

moj nie zamyka :(
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
icemac
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: icemac »

flapjck1 pisze:moj nie zamyka :(

jaka szkoda ;)

BTW
morisek - nie wycofuje się z tego się już napisał/powiedziało - to niezbyt o Tobie świadczy :???:

Do admina - zainstaluj wtyczkę uniemożliwiającą EDYCJĘ postów po określonym czasie, bo jak widać ostatnimi czasy ludzie najpierw piszą później jak idzie nie po ich myśli to się wycofują ...

--edit--
najpierw wypadałoby pomyśleć co się napisze ...
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze :twisted:
nismo

Post autor: nismo »

dwa z 3 miniakow ktore mialem zamykaly szafe 180 byly to spi, natomiast w gaznikowcu nie probowalem ale wierze ze da rade.

:)
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi

Post autor: Beny »

nismo pisze:dwa z 3 miniakow ktore mialem zamykaly szafe 180 byly to spi, natomiast w gaznikowcu nie probowalem ale wierze ze da rade.

:)

już wiem co mi w tych opowieściach nie pasuje (oprócz tego że boję się zbyt szybko jeździć), po prostu panowie pomyliliście fora internetowe ... poszukajcie czegoś typu: szybcy i wściekli, jakieś fora tuningowe, o wyścigach na ćwierć mili itp ...
opowieści ile mi poleci chyba zawsze wzbudzały tutaj uśmiech politowania i tego typu odruchy,

p.s. moja litrówka też szafę zamykała ... tylko że szafa nie była do 180 ;)
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Awatar użytkownika
Wódz
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Wódz »

moje dwie litrówki tez zamykają budziki:) to daje 280km/h!!!!!!!!!! WINNER!
Czasem na drodze spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
morisek
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Rover Mini Cooper 1.3 91r.

Post autor: morisek »

icemac pisze:
flapjck1 pisze:moj nie zamyka :(

jaka szkoda ;)

BTW
morisek - nie wycofuje się z tego się już napisał/powiedziało - to niezbyt o Tobie świadczy :???:

Do admina - zainstaluj wtyczkę uniemożliwiającą EDYCJĘ postów po określonym czasie, bo jak widać ostatnimi czasy ludzie najpierw piszą później jak idzie nie po ich myśli to się wycofują ...

--edit--
najpierw wypadałoby pomyśleć co się napisze ...

Ja nie zrobiłem niczego bez przemyślenia, i wcale nie chodzi o to że nie idzie coś po mojej myśłi - stwierdziłem że lepiej zakończyć temat i nie dyskutować z niektórymi... tym bardziej że to przecież Ja tutaj jestem od niedawna....! nie chce się kłócić... ale też nie pozwole na skakanie do mnie.
ja uważam za temat zakończony.
Pozdrawiam
Rafał
(0) 512-176-228
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

kłuć sie !!!! pokaż jaja :-D
nismo

Post autor: nismo »

strasznie sie spinacie, a seks bez gumki ktos mial (przed ślubem) :) ?
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

:D
Załączniki
czirli.jpg
czirli.jpg (79.89 KiB) Przejrzano 1067 razy
ODPOWIEDZ