Doposażenie Mini
Doposażenie Mini
Czy ktoś z Was próbował kiedyś doposażyć swoje autko w dodatkowe elementy?
w Mini R56 takie jak:
- lusterko wsteczne fotochromatyczne
- czujnik deszczu
- chromowany wlew paliwa
- system HiFi Alpine
- złącze snap-in dla iPhone 4?
Może znacie jakich sprzedawców u których można by zakupić takie używane części ?
Albo ktoś z Was może ma coś takiego do sprzedania?
W ASO ceny nowych są kosmiczne. ;/
Pomożecie?
w Mini R56 takie jak:
- lusterko wsteczne fotochromatyczne
- czujnik deszczu
- chromowany wlew paliwa
- system HiFi Alpine
- złącze snap-in dla iPhone 4?
Może znacie jakich sprzedawców u których można by zakupić takie używane części ?
Albo ktoś z Was może ma coś takiego do sprzedania?
W ASO ceny nowych są kosmiczne. ;/
Pomożecie?
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
Re: Doposażenie Mini
taniej wyjdzie niestety chyba zmienic samochod, na taki ktory juz to posiada
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Otrzymałem odpowiedz od jednego sprzedawcy, ze posiada lusterko fotochoromatyczne z czujnikiem deszczu.
ale pyta sie mnie ile pinów?
W sumie to nie wiem bo mam zwykłe w moim R56 bez czujnika deszczu.
Wiecie moze jakie powinienem zamówić. ? i Czy w ogole bedzie to działać jak podłącze. ? z tego co wiem pewnie bede musiał jakos czujnik deszczu zaprogramowac w ASO. A moze jest jakas inna opcja?
ale pyta sie mnie ile pinów?
W sumie to nie wiem bo mam zwykłe w moim R56 bez czujnika deszczu.
Wiecie moze jakie powinienem zamówić. ? i Czy w ogole bedzie to działać jak podłącze. ? z tego co wiem pewnie bede musiał jakos czujnik deszczu zaprogramowac w ASO. A moze jest jakas inna opcja?
możliwe że dojdzie wymiana szyby przedniej z czujnikiem deszczu,
elektryke trza podciągnąć pod lusterko więc ilość pinów pewnie obojętna.
korek wlewu idzie opanować - jest tutaj ten temat szczegółowo opisany
pomyśl nad zmianą dachu na szklany (3,5koła używka) zmiana komputera komfortu (trudno
dobrać - u mnie trzeci zadziałał) i wtedy to lusterko + szyba + robocizna - troche ponad 6 koła
wyjdzie; wnętrze skórzane lub jakieś inne felgi z szerokim rantem - to jest też ciekawe.
i to jest zmiana - takie tam korki, gadżety to pikuś.
elektryke trza podciągnąć pod lusterko więc ilość pinów pewnie obojętna.
korek wlewu idzie opanować - jest tutaj ten temat szczegółowo opisany
pomyśl nad zmianą dachu na szklany (3,5koła używka) zmiana komputera komfortu (trudno
dobrać - u mnie trzeci zadziałał) i wtedy to lusterko + szyba + robocizna - troche ponad 6 koła
wyjdzie; wnętrze skórzane lub jakieś inne felgi z szerokim rantem - to jest też ciekawe.
i to jest zmiana - takie tam korki, gadżety to pikuś.
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Ja bym najpierw dowiedział się w ASO czy jest możliwość doposażenia (po VIN) wtedy będziesz wiedział, czy jest sens bawić się w doposażanie, bo oni raczej oferują w miarę do ogarnięcia dodatki.
Mimo wszystko nie skreślałbym ASO z doposażenia, gdyż potrafią oni zaoferować ceny naprawdę OK. Jak się pytałem o doposażenie w fotele WORKS to cena z montażem była niższa niż rynkowa cena samych foteli...
W.
Mimo wszystko nie skreślałbym ASO z doposażenia, gdyż potrafią oni zaoferować ceny naprawdę OK. Jak się pytałem o doposażenie w fotele WORKS to cena z montażem była niższa niż rynkowa cena samych foteli...
W.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
a jaka byla cena doposazenia w te fotele?
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
- Psztymucel
- Wiarus
- Kontakt:
Nie mam dokładnej rozpiski, ale za 2 fotele (alcantara + podgrzewanie) normalnie trzeba zapłacić coś koło 3100-3200 € + 300 € montaż, a mi zaoferowali 2999 € za całość. Mowa o R56, nie wiem jak to wygląda z R50/53. No i rynek niemiecki, ale myślę, że w PL też spokojnie można negocjować.Brennt pisze:a jaka byla cena doposazenia w te fotele?
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Moj samochód R56 1.6d posiada prawie pełne wysposażenie, wszystko prócz właśnie czujnika deszczu, tego lusterka forochromatycznego oraz mini visual boost.
koła są 17, skóra, podgrzewane fotele, szklany dach, ksenony,
Pytam bo zalezy mi własnie na tym lusteku i czujniku bo sie przyzwyczaiłem z poprzedniego samochodu. ;/
koła są 17, skóra, podgrzewane fotele, szklany dach, ksenony,
Pytam bo zalezy mi własnie na tym lusteku i czujniku bo sie przyzwyczaiłem z poprzedniego samochodu. ;/
A tu jeszcze małe zdjątko 

- Załączniki
-
- cooper d
- miniiii.jpg (266.71 KiB) Przejrzano 2932 razy
- Psztymucel
- Wiarus
- Kontakt:
Według realoem istnieje pakiet doposażenia lusterka:
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=51&fg=95
Tak więc podejrzewam, że jest to banalna sprawa do ogarnięcia i wiązka (jeżeli potrzebna) jest standardowa.
Co do czujnika deszczu się nie wypowiem, ale z doświadczenia mogę powiedzieć, że działa on beznadziejnie, więc tutaj lepiej polegać na swoich oczach
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=51&fg=95
Tak więc podejrzewam, że jest to banalna sprawa do ogarnięcia i wiązka (jeżeli potrzebna) jest standardowa.
Co do czujnika deszczu się nie wypowiem, ale z doświadczenia mogę powiedzieć, że działa on beznadziejnie, więc tutaj lepiej polegać na swoich oczach

-
- Wiarus
- Posiadane auto:
3000euro za 2 fotele to imo cena z kosmosu
- Psztymucel
- Wiarus
- Kontakt:
Taka jest ich cena... pokazałem tylko, że rozmawiając w ASO można dostać coś po kosztach.Brennt pisze:3000euro za 2 fotele to imo cena z kosmosu
Idąc Twoim tropem, to cena MINI jest z kosmosu... a jakoś nikomu to nie przeszkadza wydawać na niego pieniądze

-
- Wiarus
- Posiadane auto:
prawie 15k za dwa fotele to chyba duzo biorac pod uwage cene auta? nie twierdze, ze w innych markach jest taniej, bo nigdy nie kupowalem samych foteli, a tylko stwierdzam fakt
-
- Nowy
- Posiadane auto:
Weź pod uwagę nowe auto przy nowych fotelach 
100+ za mini to 15 tys nie wydaje się jakąś poważną kwotą ;P
Natomiast podejście zmienia się przy kupnie używanego samochodu, który chce się doposażyć - 15-20tys mini, i 15 tys fotele, zmienia całkowicie pogląd na sprawę.

100+ za mini to 15 tys nie wydaje się jakąś poważną kwotą ;P
Natomiast podejście zmienia się przy kupnie używanego samochodu, który chce się doposażyć - 15-20tys mini, i 15 tys fotele, zmienia całkowicie pogląd na sprawę.
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
wliczajac tylna kanape 1/5 ceny auta to fotele - uwazasz, ze to normalne?