Jako że w R56 nie ma temp wody ani tem oleju planuje założyć dodatkowe zegary ( chyba auto gauge wersja smoke ) Ktoś może zakładał i wie gdzie dokładnie zamontować czujniki?
Z tego co się dowiadywałem to odnośnie temp wody można kupić taki ładny adapter na wąż ale dokładnie w którym miejscu go zamontować to nie wiem :/
A co do oleju to też słyszałem kilka opcji np: pod filtr oleju ale jako że jest wkładka to chyba nie realne ? A może np wstawić czujkę w miejsce śruby gdzie się spuszcza olej?
Jesli chodzi o wnetrze i oryginaly to po bokach obrotomierza. Jesli chodzi podco podpiac to trzeba w ASO pytac bo oni montuje je przynajmiej u nas w Katowicach
Olo pisze:Jesli chodzi o wnetrze i oryginaly to po bokach obrotomierza. Jesli chodzi podco podpiac to trzeba w ASO pytac bo oni montuje je przynajmiej u nas w Katowicach
Nie chodzi mi gdzie mam zamontować same wskaźniki tylko gdzie wpiąć czujniki. Wiadomo że oryginalne wpina się gdzieś pod kompa i nie ma problemu ale jeśli chcesz jakieś inne to trzeba się wpinać np w jakiś wąż między termostatem a chłodnicą... a co do reszty to nie jestem pewien. Są fajne adaptery że przecinasz wąż, zakładasz adapter wpinasz czujnik i śmiga tylko chodzi w jakim miejscu najlepiej zamontować czujnik żeby nie było przekłamania.