Lampa tylna - świeci połówka

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

aniko

Lampa tylna - świeci połówka

Post autor: aniko »

Witam.
Mam nastepujący problem, może ktoś coś doradzi. Wymieniałem lewy tylny błotnik razem z lampą. Po wymianie świeci tylko jej górna część (pozycja+stop), oczywiście żarówki są sprawne. Może kupiłem złą lampę, w wersji angielskiej jak sugeruje lakiernik? Chodzi o mini coopera 1,6D, rok 2008. Będę wdzięczny za radę. Pozdrawiam
Maciusiowy

Re: Lampa tylna - świeci połówka

Post autor: Maciusiowy »

może być - w wersji angielskiej wersji prawa lampa jest lewą, a lewa jest prawą - tak słyszałem :mrgreen:
xjscabrio

Post autor: xjscabrio »

mysle ze w mini tylne lampy sa takie same w wersji LHD i RHD . to nie w tym jest problem. sprawdz sciezki w lampie i podlaczenie.
Awatar użytkownika
iad
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R53

Post autor: iad »

Mam trochę inny problem z tylną lampą.
Zauważyłem że po myciu auta dostaje się do niej trochę wody. Najprawdopodobniej od dołu bo widać w tym miejscu jak ten "klej" łączący szkło z resztą lampy się rozlał.
I teraz moje pytanie, czy rozkleić lampę i ją na nowa skleić?
jak tak to jak to zrobić i czym najlepiej skleić?
czy lepiej oddać gdzieś do naprawy?
V

Post autor: V »

iad pisze:Mam trochę inny problem z tylną lampą.
Zauważyłem że po myciu auta dostaje się do niej trochę wody. Najprawdopodobniej od dołu bo widać w tym miejscu jak ten "klej" łączący szkło z resztą lampy się rozlał.
I teraz moje pytanie, czy rozkleić lampę i ją na nowa skleić?
jak tak to jak to zrobić i czym najlepiej skleić?
czy lepiej oddać gdzieś do naprawy?
Klejem akwarystycznym takim co sie szyby w akwarium kleji. Dobrze oczysc powierzchnie stara i odtlusc zanim go polozysz i tyle. Albo szukac nowej lampy jak nie chce Ci sie bawic
ODPOWIEDZ