Przycisk SPORT w R56
Przycisk SPORT w R56
Jestem nowy więc się najpierw przywitam. Obecny MCS R56 to moje drugie Mini - pierwszym był R50 też w kolorze BRG. Forum czytam od dwóch lat więc postanowiłem się wreszcie zalogować... Mam pytanie odnośnie przycisku SPORT - jak to działa czy na zasadzie over boost czy jakoś inaczej. Przy używaniu przycisku zauważyłem oczywiście szybszą reakcję na gaz i mniejszy spodek obrotów, ale na hamowni tylko w niewielkim zakresie obrotów więcej KM i tyle. Czy przy modyfikacjach MCS (wydech, intercooler, program) można tym przyciskiem jeszcze coś zmieniać, np. mieć dwie mapy?
Re: Przycisk SPORT w R56
Nie zmienisz innej mapy musialbys kupic caly nowy komputer z mozliwoscia wgrania 2 map i przelanczania sie miedzy nimi po starcie silnika a to koszt w tysiacach. W BMW w bawari jeden handlowiec ma takie cos w Z4 z 309 koni robi niecale 400.
Jak wcisniesz sport to usztywnia Ci sie uklad kierowniczy oraz skraca obrot i ciezej kiera chodzi. Reakcja na gaz sie zmienia oraz podbija troche obroty. Overboost to jest chwilowe przeladowanie i jak wcisniesz pedal w podloge wtedy masz overboosta.
Jak wcisniesz sport to usztywnia Ci sie uklad kierowniczy oraz skraca obrot i ciezej kiera chodzi. Reakcja na gaz sie zmienia oraz podbija troche obroty. Overboost to jest chwilowe przeladowanie i jak wcisniesz pedal w podloge wtedy masz overboosta.
Re: Przycisk SPORT w R56
Po modyfikacjach robisz remap silnika na nowych czesciach. Jak robisz IC to razem z down pipe oraz cat backa warto nowego wrzucic oraz zmienic CAI czyli na polskie uklad zimnego powietrza czyli filt z k&n wsadzic albo AEM.