Olej cieknie mi z półosi. Wczoraj rzuciłem się pod autko i zacząłem rozkminiać ich demontaż. I muszę stwierdzić, że wspomniane wcześniej wycieki mają zbawienny wpływ na kondycję wózka, który zroszony olejem nie ma na sobie ani krzty rdzy!
I teraz mam dylemat - uszczelniać?
Wyciek oleju a sprawa konserwacji.
Moderator: flapjck1
- Arti
- Wiarus
- Posiadane auto: Rover Mini Balmoral edition
- Kontakt:
Wyciek oleju a sprawa konserwacji.
Pozdrawiam,
Arti
Arti
Re: Wyciek oleju a sprawa konserwacji.
Uszczelnij i od czasu do czasu zakonserwuj wózek olejem Pozdr.!
- Arti
- Wiarus
- Posiadane auto: Rover Mini Balmoral edition
- Kontakt:
Teraz mam jakby "automatyczne" nawilżanie
A tak serio - kiedyś oglądałem jakiś program z cyklu "odnawiamy klasyka" i mieli Jeepa Willysa, który nie miał wanny bo przeżarła ją rdza za to rama w idealnym stanie bo była oblepiona brudem wymieszanym z olejem czy innymi smarami. Po umyciu rama jak z fabryki.
A tak serio - kiedyś oglądałem jakiś program z cyklu "odnawiamy klasyka" i mieli Jeepa Willysa, który nie miał wanny bo przeżarła ją rdza za to rama w idealnym stanie bo była oblepiona brudem wymieszanym z olejem czy innymi smarami. Po umyciu rama jak z fabryki.
Pozdrawiam,
Arti
Arti
Ja tez między innymi dlatego małych wycieków nie usuwam. Mówi się że Mini : znaczy swój teren". Dlatego tez przedni wózek nie rdzewieje a tylko wręcz przeciwnie. Ale jak juz rozebrałes to usuń wyciek. Najprawdopodbniej zanim ten olej Ci wyschnie na przednim wóżku do tego czasu pojawi sie inny wyciek, który ponownie go zakonserwujeArti pisze:Teraz mam jakby "automatyczne" nawilżanie