Felgi do Mini Cooper R56

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

matboy95

Felgi do Mini Cooper R56

Post autor: matboy95 »

Myślę nad kupnem felg do modelu podanego w temacie. Interesują mnie 17stki ale nie wiem czy nie są za duże do tego samochodu, w którym jest twarde zawieszenie i jeżdzę nim po dziurawym mieście jakim Łódź.
rob1441
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Re: Felgi do Mini Cooper R56

Post autor: rob1441 »

Po Łodzi na 17nastkach jest git :)
rob1441
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: rob1441 »

Git tzn ze po roku jazdy są całe
matboy95

Post autor: matboy95 »

A po dwóch latach pokrzywione?
Awatar użytkownika
lookee94
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R55 Clubman S

Post autor: lookee94 »

Ja przejezdzilem rok po Częstochowie, jak na perwsze auto trzeba się przyzwyczaić, zwłaszcza jak się przesiadasz z SUV-a :D, po każdej dziurze zastanawiasz się czy ci kolo nie odpadło, ale nie jest tak źle. Co prawda, jak ktoś lubi trochę szybciej pojeździć, to zdarza się, że nie wszystko ominiesz i parę rysek na rantach mam, jeda trochę mi się wykrzywila od wewnątrz ale naprostowana i nic nie widać, nawet już nie wiem które koło... Na mniejszych felgach i mniej wystajacym rancie komfort psychiczny jest o niebo większy, ale jak się nastawisz na to żeby nie pokrzywic felg to będzie dobrze :wink: z drugiej strony od dziur o wiele gorsze jest dojezdzanie prawa strona do krawężnika, np na przystanku albo parkingu, tutaj trzeba po prostu być czujnym i ogarniać gabaryty :smile:
Awatar użytkownika
satyr88
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R53
Kontakt:

Post autor: satyr88 »

Ja też mam 17" w MCS, jest twardo, na początku trzeba się przyzwyczaić. Takie koła zmuszają do ostrożniejszej jazdy. Każdą dziurę się odczuwa, trudniej prowadzi się na drogach z koleinami - ściąga kierownice. Tragedii nie ma - plus taki, że ładnie wygląda, ale dla komfortu lepsze mniejsze felgi. Ja po 3 miesiącach dorobiłem się już kilku odprysków lakieru i rys.
Brabus2003

Post autor: Brabus2003 »

witam jesli jestes zainteresowany zakupem felg moge ci cos zaproponowac posiadam 2 komplety do wyboru jesli jestes zainteresowany napisz dszymkowski@wp.pl
beniorito_

Post autor: beniorito_ »

może ktoś mi podpowiedzieć czy jest szansa założyć takie felgi do mini checkmate z 2006?
Bo jestem zainteresowany kupnem a nie chciał bym zaraz wyrzucać bo cos nie pasuje.
http://allegro.pl/alu-felgi-momo-next-b ... 24090.html
ODPOWIEDZ