tapicerka panele tylne

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

joanna_i_bohdan
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

tapicerka panele tylne

Post autor: joanna_i_bohdan »

Szanowni światli koledzy,

Moje maleństwo jest w trakcie remontu i miedzy innymi "nadejszla wiekopomna chwila" na tapicerkę i fotele. Idiota, który był właścicielem maleństwa przede mną był uprzejmy wyprać ową tapicerkę (z pięknego beżowego sztruksu) osobiście, skutecznie ją przemaczając na panelach drzwiowych, tak, że się skurczyła, a panele przednie powypaczały.

Tapicerki takiej jak moja a w lepszym stanie szukałam, ale bezskutecznie (bywa szara, ale nie beżowa), więc muszę ratować to co mam, bo myślę o żółtych tablicach :-)

Stąd pytanie: w oczywisty sposób panele drzwiowe z przednich drzwi (ta dykta wsuwana w drzwi na której jest tapicerka) powinny być proste. Ale co z tyłem? Panele tylne od tapicerki w moim maleństwie są łukowate (dykta) w dość podobny sposób i nie wiem czy tak być powinno czy powinno być prosto. Jakoś nigdy się nie przyjrzałam jak to jest w innych autkach i nie wiem czy to efekt prania czy tak być powinno (co też jest prawdopodobne). Będę wdzięczna za wskazówkę dla tapicera :-)
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: tapicerka panele tylne

Post autor: flapjck1 »

jako nowe sa plaskie, wyginają się na samochodzie

zawsze można zdjąć tkaninę a sama dykte wyciac nowa i naciagnac "stara" szmate
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
joanna_i_bohdan
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: joanna_i_bohdan »

Dzięki :wink:
Awatar użytkownika
Mario Big Red
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: Mario Big Red »

Mam dobrego tapicera w Wawce
okolice Reala przy Grochowskiej
jeśli masz pytania - dawaj na priva
Robił mi kabrioleta
Landryna do ścigania , Chevi do jeżdżenia a Mini do pieszczot i dla kaprysu małżonki
ODPOWIEDZ