Chiptunung Countryman cooper s
Chiptunung Countryman cooper s
Mimo ze teoretycznie 7,9s do setki to obiektywnie nieźle to jednak majac drugie auto któe ogarnia tą setkę w niecałe 5 czuje się pewien dyskomfort. I teraz pytanie co z tym zrobić - normalny chiptuning odpada bo gwarancja, ale znalazłem takie coś w DE jak Racechip Pro 2 - jakieś opinie lub inne rozwiazania?
Re: Chiptunung Countryman cooper s
Można zrobić program (chiptuning) bez utraty gwarancji
Pierwsze słysze że mozna? A gdzie i jak? Bo wydaje mi sie że R60 to ma już sterownik zabezpieczony przed tuningiem i trzeba go otworzyć zeby coś zrobić.
Zabezpieczenie przed tuningiem to żaden problem, trzeba tylko wracać do oryginału przed wizyta w serwisie
Program w sterowniku i jego zmiany na wizyty w serwisie to byłaby męga udręka. Auto jeździ takze za granicę i nie będę kombinował jak coś się stanie gdzieś w trasie. Wiem ze program byłby lepszy, ale boxa zdemontuję w dowolnym miejscu w kilka minut.
Mam ten sam problem z wieśniakiem.Też w porównaniu z innymi moimi,to żółw.
Ja już po gwarancji,więc chyba wgram program,a gdy będe sprzedawał to
wrócę do oryginału
Ja już po gwarancji,więc chyba wgram program,a gdy będe sprzedawał to
wrócę do oryginału
W przyszłym tygodniu powinien dotrzeć box z DE - zdam realcję jak mi zona auta pożyczy
Przesyłka się trochę opóźniła ale dzisiaj zamontowałem i przetestowałem tego Boxa. Różnica jest wyczówalna - ato zdecydowanie lepiej jedzie "górą" . Prosta apka na smarkfona do sprawdzania przyśpieszenia pokazuje powtarzalnie jakieś 1,2-1,3 sekundy szybciej do 100 km/h - wychodzi jakieś 6,8 sek, a to już jest wyczuwalne. Przy prędkościach rzedu 160-170 na 6 biegu auto nie traci zapału i po wciśnięciu gazu przyzwoicie jeszcze przyśpiesza. Testujemy dalej
-
- Zarząd
- Posiadane auto: Rover Mini i R60
- Kontakt:
lukass5 i jak się sprawuje Miniak po 2 miesiącach jazdy z boxem? Ja się waham czy robić mapę czy boxa, niestety nie mam S-ki a ze 112 koniami i w automacie trochę wolny się wydaje. Z ciekawości ile kosztował Twój box?
Tak jak każdemu, z czasem brakuje kopa w aucie, tak więc oddałem mojego Countrymana do wrocławskich tunerów i podniosłem sobie troszkę moc i myślę że wyszło to nieźle
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper S Countryman All4
A gdzie znajdują się "wrocławscy tunerzy" i ile sobie za to wołają?
bede wdzieczna za odpowiedz i opinie
bede wdzieczna za odpowiedz i opinie
-
update: ok, juz widze ul. Graniczna 115b?
Tak, S-Performance na ul.Granicznej we Wrocławiu. Koszt takiej usługi w zależności od auta to ok 1600zł
-
Jestes zadowolony? faktycznie czuć dodatkową moc?
Tez mam countrymana cooper s all4 i zastanawiam sie ...
Tez mam countrymana cooper s all4 i zastanawiam sie ...