R56 ONE 1,6B 2010 rok

R55, R56, R57, R58, R59, R60 & R61

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Pawci_o
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto:

R56 ONE 1,6B 2010 rok

Post autor: Pawci_o »

Witam.
jakiś czas temu pojawił mi się błąd, świecą poduszki i niezapięte pasy, dziś zaprowadziłem samochód do serwisu - czekam na wieści.

ale ja nie o tym, a mianowicie, ostatnio dolałem ponad 0,5l oleju do silnika... wydało mi się że to dużo, dziś samochodzik w serwisie podnieśli i okazało się że mam do wymiany ring czujnika ciśnienia i uszczelkę miski olejowej - przy okazji wymiana oleju.
Mini żonie kupiłem w salonie BMW - samochód był w salonie jako demonstracyjny, jeździliśmy- oglądaliśmy, czytaliśmy historię serwisową, wszystko niby dobrze... po niedługim czasie - w czasie wycieczki do Krakowa okazało się że podczas przyspieszania na 4-5 biegu obroty rosły szybciej niż prędkość- nie było czuć buta... z czasem było coraz gorzej... teraz jest tak że już na 2-gim biegu sprzęgło się ślizga.
samochód miał 76 tyś w dniu zakupu teraz ma 80 tyś, przez te 4 tyś nie jest możliwe spalenie sprzęgła, jeżdżę normalnie- nie szaleję...

czekam na telefon z serwisu BMW w Świlczy koło Rzeszowa gdzie kupiłem i zaprowadziłem dziś samochód.
proszę Was o informację czy macie, mieliście problemy ze sprzęgłem w swoich mini- jeśli tak to przy jakich przebiegach ??
ja wiem że sprzęgło w moim to 1-mas cena sprzęgła w BMW to 1335 zł.
ODPOWIEDZ