Inna puszka bezpieczników
Moderator: flapjck1
Inna puszka bezpieczników
Czy ktoś już zamontował inną niż orginalna puszkę bezpieczników? ja będę chciał to zrobić ze względu na dostępność bezpieczników nowego typu na każdej stacji benzynowej i oczywiście wydaje mi się, że zastosowanie puszki nowego typu będzie mniej awaryjne od starej puszki. Czy już ktoś sprawdził to rozwiązanie i od jakiego auta można taką puszkę zaadoptować?
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Re: Inna puszka bezpieczników
Zmiana skrzynki bezpieczników wiąże się z przeróbką instalacji elektrycznej ( większą lub mniejszą ) w zależności, w którym miejscu ma się znajdować. W MPI jest zamontowana w kabinie na prawym nadkolu. Sądzę, że znalezienie odpowiedniej na złomie nie będzie problemem a koszt minimalny.
Puszka.
Wprawdzie nie ma obecnie żadnego problemu z kupnem bezpieczników (nawet do MINI) ale ja zastosowalem
listwę bezpiecznikową pochodzącą od Wartburga.Znajduje się na niej 6 gniazd bezpiecznikowych i to bylo
powodem zmiany.Zmieścilem bowiem naniej również te bezpieczniki,kóre standardowo wiszą na kablach.
Poza tym wygląd i mocowanie listwy od Wardburga jest prawie identyczne jak w MINI.Wystarczy tylko 1 otworek
wywiercić w podszybiu,gdyż Wartburg ma nieco większy rozstaw otworów mocujących.Także i same
bezpieczniki będą wedlug prawdopodobnie Twojego mniemania bardziej typowe.Zyczę przyjemnej
zabawy z bezpiecznikami. Kamal1.
listwę bezpiecznikową pochodzącą od Wartburga.Znajduje się na niej 6 gniazd bezpiecznikowych i to bylo
powodem zmiany.Zmieścilem bowiem naniej również te bezpieczniki,kóre standardowo wiszą na kablach.
Poza tym wygląd i mocowanie listwy od Wardburga jest prawie identyczne jak w MINI.Wystarczy tylko 1 otworek
wywiercić w podszybiu,gdyż Wartburg ma nieco większy rozstaw otworów mocujących.Także i same
bezpieczniki będą wedlug prawdopodobnie Twojego mniemania bardziej typowe.Zyczę przyjemnej
zabawy z bezpiecznikami. Kamal1.
witam
dołączę się do tematu.. mam pytanko o puszkę z bezpiecznikami nowego typu. jak gdziekolwiek jest opis, który bezpiecznik jest od czego, to tyczy się on puszki z 4 bezpiecznikami. czy jest gdzieś dostępny opis [lub czy może ktoś taki napisać] bezpieczników w standardowo montowanej skrzynce w nowszych modelach.??. tych bezpieczników jest tam sporo i było by fajnie zawczasu wiedzieć który jest od czego
pozdrawiam
dołączę się do tematu.. mam pytanko o puszkę z bezpiecznikami nowego typu. jak gdziekolwiek jest opis, który bezpiecznik jest od czego, to tyczy się on puszki z 4 bezpiecznikami. czy jest gdzieś dostępny opis [lub czy może ktoś taki napisać] bezpieczników w standardowo montowanej skrzynce w nowszych modelach.??. tych bezpieczników jest tam sporo i było by fajnie zawczasu wiedzieć który jest od czego
pozdrawiam
jpg z puszką na nowe bezp
- Załączniki
-
- bezp.jpg (79.15 KiB) Przejrzano 928 razy
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Można go obejrzeć na stronie www.markfive.republika.pl
Klikamy na "warsztat", a nestępnie "Obsługa - skrzynka bezpieczników w MINI - to proste !"
A jeśli to za mało to polecam Haynesa. Na końcu książki są schematy do każdego jednego modelu. 2h studiowania i powinno się udać z nich coś wywnioskować.
Gorzej jeśli instalacja jest niestandardowa.
Pozdrawiam
Klikamy na "warsztat", a nestępnie "Obsługa - skrzynka bezpieczników w MINI - to proste !"
A jeśli to za mało to polecam Haynesa. Na końcu książki są schematy do każdego jednego modelu. 2h studiowania i powinno się udać z nich coś wywnioskować.
Gorzej jeśli instalacja jest niestandardowa.
Pozdrawiam
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Dzieki Sadam
Lecę sprawdzać
jak się kiknie na powyższy adres, to: sorry, ta strona nie istnieje
Lecę sprawdzać
jak się kiknie na powyższy adres, to: sorry, ta strona nie istnieje
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
oj no literówka w adresie no ale strona powinna być znana, lepszej polskiej o Mini nie znajdziesz
Poprawny adres:
www.markfive.republika.pl
w Haynesie bezpieczniki też są opisane, no ale wszystko in english, a tak przynajmiej jedno po naszemu
Pozdrawiam
Poprawny adres:
w Haynesie bezpieczniki też są opisane, no ale wszystko in english, a tak przynajmiej jedno po naszemu
Pozdrawiam
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Sadam pisze: strona powinna być znana, lepszej polskiej o Mini nie znajdziesz
Poprawny adres:
Pozdrawiam
wiem, wiem, chciałem tylko zwrócić uwagę na literówkę