Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem forum i szczęśliwym posiadaczem (jak na razie niestety awaryjnego ...) Mini Cooper S R53 z 2006 roku wersja Checkmate. Próbowałem znaleźć podobne problemy na forum, ale bezskutecznie... Proszę pomóżcie, bo już nie wiem jak sobie z tym poradzić.
Pojawił się ostatnio problem z elektryką, tzn pierwszy objaw zauważyłem w momencie przekręcenia kluczyka w stacyjce, nie było żadnej reakcji, po kilku próbach odpalił (na początku myślałem, że był to problem z klemami obluzowanymi, ale po sprawdzeniu nie było problemu) następnie zauważyłem, że nie działają kierunkowskazy i światła awaryjne, ale po jakimś czasie zauważyłem, ze kierunkowskazy i awaryjne działają, ale nie sygnalizuje tego kontrolka na tablicy (nie słychać przekaźnika), okazało się, że nie ma podświetlenia zegarów, nie działa szyberdach, nie ma regulacji lusterek. Nie działają również przyciski sterowania na kierownicy(radio/telefon). Klimatyzacja, chociaż wskazują kontrolki, że działa nie chłodzi. Sprawdziłem bezpieczniki i przekaźniki (pod maską i przy kierowcy) wszystkie są ok
Czy może spotkał się z tym ktoś z Was??? Pomóżcie...
Z góry dziękuję za podpowiedzi
Mini Cooper S R53 Problem z elektryką, Pomocy
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53 CheckMate
Re: Mini Cooper S R53 Problem z elektryką, Pomocy
Kochani Forumowicze, czy nikt z Was nie miał takiego przypadku? Czy jakieś pomysły może macie o co może chodzić.
Dodatkowo nie zamyka się centralny zamek po ruszeniu autem. Centralny zamek działa z przycisku na konsoli środkowej lub z pilota
Dodatkowo nie zamyka się centralny zamek po ruszeniu autem. Centralny zamek działa z przycisku na konsoli środkowej lub z pilota
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
ugnita elektryka w slupku A?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53 CheckMate
A możesz więcej o tym powiedzieć. W słupku po stronie pasażera czy od kierowcy? Jak tam się dostać?