MINI COOPER R50 SEVEN
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI COOPER R50 SEVEN
MINI COOPER R50 SEVEN
Witam wszystkich klubowiczów. Jako, że stałem się świeżo upieczonym szczęśliwym posiadaczem Mini Coopera chciałem podzielić się z wami moim nowym nabytkiem. Model R50 (Seven) z roku 2005. Sprowadzony z Włoch ale już na PL blachach. Przebieg 98tys, w całości w oryginale. W najbliższych planach jeżeli chodzi o mechanikę to wymiana oleju wraz z wszystkimi filtrami. Późniejsze plany to przyciemnienie wszystkich szybek oraz felgi w czarny mat. Prezentuje się następująco, co sądzicie? Pozdrawiam!
Re: MINI COOPER R50 SEVEN
Bardzo fajny, brat bliźniak mojego. No za wyjątkiem panoramy... a to Seven coś znaczy, czy to jedynie Twoje określenie? Szerokości życzę!
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
-
- Nowy
Ma wszędzie oznaczenia 7seven (np na progach, słupkach) więc nie wiem jak to określić, wersja/pakiet?
-
- Nowy
- Posiadane auto:
Seven to wersja specjalna, nawiązuje do wersji specjalnej klasycznych Mini. Opis tutaj: http://www.bmw-klub.pl/n/news/newsbmw/2 ... 0_Mini.htm
Oprócz tych wersji jest jeszcze Sidewalk oraz MC40 - w sumie tylko 5 wersji dla R50/R52/R53. W drugiej generacji było ich o wiele więcej, ale też były mniej specjalne.
W Twoim Seven brakuje niestety naklejek przy przednich błotnikach.
Oprócz tych wersji jest jeszcze Sidewalk oraz MC40 - w sumie tylko 5 wersji dla R50/R52/R53. W drugiej generacji było ich o wiele więcej, ale też były mniej specjalne.
W Twoim Seven brakuje niestety naklejek przy przednich błotnikach.
O dzięki, czytałem już ten artykuł ale jakoś mi umknęło, tyle jest zestrojeń miniaków, że zawrotu głowy można dostać.MacOlo pisze:Seven to wersja specjalna, nawiązuje do wersji specjalnej klasycznych Mini. Opis tutaj: http://www.bmw-klub.pl/n/news/newsbmw/2 ... 0_Mini.htm
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
-
- Nowy
Od razu zapytam, bo nigdzie nie mogę tego znaleźć a może wy mi pomożecie. Mianowicie jak ustawia się zegarek na głównym liczniku/prędkościomierzu? Jak wciskam ten jeden malutki przycisk przeskakuje mi ze stanu przejechanych kilometrów od momentu wyzerowania na (--:--) rozumiem, że mogę tam ustawić czas? Jeśli tak to w jaki sposób? No i drugie pytanie gdzie jest wejscie w mini do interfejsu, abym mógł podpiąć komputer? Z góry dzięki za odpowiedź
-
- Nowy
Dzięki, zegarek ustawiony OBD też udało mi się znaleźć. Gdyby ktoś szukał, zaślepka z gniazdem znajduje się pod kierownicą, nad nogami kierowcy z lewej strony.
-
- Nowy
Mały up Dzisiaj dotarło mi troche pierdółek na start mianowicie:
- olej Mobil 1 2000 10W40
- filtr oleju
- filtr powietrza
- filtr kabinowy
- tuleje wachacza
- wycieraczki przód
- zarówki Philips WhiteVision H7 + W5W
- ledy nad tablicę
Efekt lampek wrzuce później jak zamontuje, mam nadzieję, że będą świecić troche bardziej na biało niż jest teraz Pozdrawiam!
- olej Mobil 1 2000 10W40
- filtr oleju
- filtr powietrza
- filtr kabinowy
- tuleje wachacza
- wycieraczki przód
- zarówki Philips WhiteVision H7 + W5W
- ledy nad tablicę
Efekt lampek wrzuce później jak zamontuje, mam nadzieję, że będą świecić troche bardziej na biało niż jest teraz Pozdrawiam!
- Alex
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53 2003
Ja montowałem ostatnio ledy podświetlenia u siebie.
Czym kierowałeś się wybierając olej ? na czym Mini jeździło wcześniej?Mini Cooper S R53 2003
-
- Nowy
U mnie oświetlenie wygląda podobnie, ładnie świeci na biało i mocno, fotki dodam wieczorkiem jak się ściemni Co do oleju, wybrałem Mobil z tego względu, że nie wiem co lała poprzednia właścicielka do silnika. Wiem, że mini poleca Castrola jednak z tego co się orientowałem Castrol jest mocno czyszczący. Jeżeli by jeździł cały czas na Castrolu to ok, jednak jak na czymś innym (o czym mi niewiadomo) mogą powstać nieszczelności, których wolałbym uniknąć. Dlatego zdecydowałem się na bezpieczny ale porównywalnie dobry olej, czyli Mobil. Stąd moja decyzja. Wiem, że olej to temat rzeka, każdy leje po swojemu i co innego poleca jednak ja nigdy się na Mobilu nie zawiodłem, nigdy w poprzednich samochodach nie miałem najmniejszego problemu dlatego postanowiłem i tym razem zalać sprawdzonym przeze mnie olejem Tak to wygląda.
- Alex
- Swój Człowiek
bardziej chodziło mi o jego oznaczenie 10W40.. nie pamiętam już jaki mam wlany ale dedykowany do mojego modelu ( chyba 5w30 ) ale na pewno jest to motul
Mini Cooper S R53 2003
- Alex
- Swój Człowiek
co tam masz w postojowych? Ja postojowe w swoim mam pomarańczowe..
Mini Cooper S R53 2003
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
Żarówki czy folia?Alex pisze:co tam masz w postojowych? Ja postojowe w swoim mam pomarańczowe..
Bzyku