Przyciemnienie szyb
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI COOPER R50 SEVEN
Przyciemnienie szyb
Witam. Zamierzam przyciemnic szybki w swoim mini. Wiadomo, żeby ładnie wyglądał chciałbym aby przednie też były przyciemnione. Zdaję sobie sprawię, że każda folia nawet najjaśniejsza łamie już przepisy. Mam pytanie co w związku, gdy celowo nie będę ze sobą woził dowodu rejestracyjnego? Lub gdy podczas kontroli opuszczę maksymalnie szyby w dół z pretekstem, że są uszkodzone i uniemożliwić im tym samym pomiar przepuszczalności światła? Może ktoś zagłębiał się w tym temacie. Dzięki za odpowiedzi.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: F54, F56, R50, E91.
- Kontakt:
Re: Przyciemnienie szyb
Dowodu Ci nie zatrzymaja, bo go mieć nie będziesz, ale pewnie mandat z górnej półki, zakaz dalszej jazdy i laweta.
A co zrobisz jak milicjant postanowi sam sprawdzić czy szyby faktycznie nie dzialaja?
A co zrobisz jak milicjant postanowi sam sprawdzić czy szyby faktycznie nie dzialaja?
www.bmw-diesel.pl
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI COOPER R50 SEVEN
Tylko pytanie jak to sprawdzi skoro policjant nie ma prawa wsiąść do mojego samochodu i grzebać w elektronice bo niby na jakiej podstawie? Jest to moja właśność i mam prawo się na to nie zgodzić. Tak samo jest z holowaniem, nie mają prawa wsiąść do środka. To tak jakby wszedł Ci do domu bez nakazu i zaczął grzebać w zakamarkach.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: F54, F56, R50, E91.
- Kontakt:
Zapoznaj się z KRD. Policjant ma prawo nawet jeździć takim pojazdem w celu oceny stanu technicznego, w ramach posiadanych uprawnień.
www.bmw-diesel.pl
- Alex
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53 2003
Mandat za to jest od 50 - 500zł (zły stan techniczny pojazdu, niezgodny z przepisami). Oczywiście nie mogą zabrać dokumentu na oko, muszą zmierzyć przepuszczalność szyby - taką aparaturę ma tylko kilka patroli.
Podczas podejrzenia popełnienia wykroczenia musisz stosować się do poleceń funkcjonariusza.
Polecam też artykuł:
http://prawonadrodze.org.pl/policjant-p ... -zatrzyma/
Podczas podejrzenia popełnienia wykroczenia musisz stosować się do poleceń funkcjonariusza.
Polecam też artykuł:
http://prawonadrodze.org.pl/policjant-p ... -zatrzyma/
Mini Cooper S R53 2003