Niedlugo koncze technikum i chcialbym dojezdzac na studia jakims fajnym malym autkiem. Wiem juz ze chce MINI tylko jeszcze niewiem na jaki model sie zdecydowac:) Napewno jakis mocniejszy (min 50-pare KM) i najlepiej taki ktory jest w b.dobrym stanie (abym niemusia spedzic calych wakacji przy grzebaniu w silniku czy blacharce czy szukajac czesci), dobrze byloby rowniez aby byl to odel nak najmniej awaryjny:) Jakie jest spalanie na 100km tych aut??
spalanie od 5 l/100km do 12l/100km ( od silnika 998 standardowego do rasowanego 1275 )
998 ccm = 42 KM
1275 najczesciej albo 53 KM albo 63 KM
uwaga jesli chcesz jezdzic mini na codzien masz dwie drogi: albo kupisz auto w naprawde idealnym stanie i bedziesz je madrze eksploatowal ( sporo czynnosci serwisowych i dosc czesto ) ,albo bedziesz zawsze w czyms dlubal, jesli nie stac cie lub nie masz checi i umiejetnosci odpusc sobie
rocznikami nie patrz bo mini z 1997 roku moze byc bardziej zaje.... niz mini z 1978 a prawie na pewno bedzie duzo drozsze
Jak przekonac otoczenie ze nie tylko Jas Fasola moze jezdzic takim autkiem:) ???? (Mnie przekonywac nietrzeba bo wiem ze autko jest niepowtarzalne, kultowe, klasyczne i jedyne w swoim rodzaju:) )
nie przekonywoj bo to nic nie da, wiem po sobie, ze dopiero po jakims czasie, jak masz wytrwalosc tym jezdzic, sie wszyscy przekonuja do rzecha...
Jesli stalbym sie kiedys szczesliwym posiadaczem tegoz autka chcialbym nieco podrasowac jego silnik

, znacie jakes stronki (najlepeij gdyby byly to czesci sprowadzane z Japoni:)) gdzie mozna kupic czesci sportowe tudziez tuningowe do tych autek (zwyklych juz sporo odwiedzilem) ??
najdrozszy sklep z czesciami do mini, duzo stuffu profi,
www.minisport.com,
najwiekszy wybor czesci roznorakich jest generalnie w UK, jest tego tam z jakiegos dziwnego powodu najwiecej
tuning najczesciej trzeba zaczac od siolidnego remontu niestety....
zajrzyj
www.markfive.republika.pl, przekop forum, tematy przez ciebie poruszane byly juz walkowane