Kolektor z kwasowki
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini cooper s r53
Kolektor z kwasowki
Nateszcie odebralem kolektor wydechowy ktory zamyka temat modyfikacji zewnetrznych silnika i ostatnia ukladanka przed oststnim strojeniem jednostki sterujacej.
Jest to kolektor Direnzy jak i podobnie reszta wydechu ze sportowym katalizarotrm o przepustowosci 200cpi
Mam nadzieje ze sie sprawdzi
Jest to kolektor Direnzy jak i podobnie reszta wydechu ze sportowym katalizarotrm o przepustowosci 200cpi
Mam nadzieje ze sie sprawdzi
- Załączniki
-
- 20161206_163944.jpg
- (641.36 KiB) Pobrany 912 razy
- Aikonus
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53 Black Monster
Re: Kolektor z kwasowki
A co ta przepustowość daje? I napisz czy sondy nie bedą wariować jak go założysz....
-
- Swój Człowiek
Mam nadzieje ze sondy nie beda glupiec znajduja sie w dokladnie tych samych miejscach co fabryczne ale zakladam takie prawdopodobienstwo i mam nadzieję ze mino wszystko nowe mapy temu zapobiegna.Aikonus pisze:A co ta przepustowość daje? I napisz czy sondy nie bedą wariować jak go założysz....
Rury w tym kolektorze so o 3/4 cala grubsze maja za zadanie poleprzyc oproznianie komor spalania a co za tym idzie mam nadzieje na pomoc w przyroscie mocy i co wazniejsze momentu obrotowego
- Aikonus
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53 Black Monster
Czyli co zmieniając cały wydech, trzeba robić mapowanie?
-
- Swój Człowiek
Oczywiscie ze nieAikonus pisze:Czyli co zmieniając cały wydech, trzeba robić mapowanie?
Ale chcac mapowac zmodyfikowany silnik jest zalecana a wrecz nieodzowna zmiana ukaladu wydechowego zeby poleprzyc oproznianie silnika a w moim przypadku kolektor byl ostatnia skladna ukladanki
-
- Swój Człowiek
Wymiana przebiegła bez zadnych niespodzianek i problemow wszystko pasuje jak powinnoAikonus pisze:Czyli co zmieniając cały wydech, trzeba robić mapowanie?
Moze to moje subiektywne odczucie ale auto jakby reagowalo razniej na pedal gazu. A czy tak jest w rzeczywistosci hamownia wykaże
Nie pojawily sie zadne bledy any nieporzadane ikonki na desce rozdzielczej.
Cala operacja zajela okolo godzinki.
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini cooper s r53 163 hp
A możesz napisać gdzie można kupić ten wydech i ile kosztuje ?
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Cooper S r53
Z tego co widziałem można kupić na ebay'u, a koszt ok 250 funtów + przesyłka. http://tiny.pl/gp86rSzis pisze:A możesz napisać gdzie można kupić ten wydech i ile kosztuje ?
Jak wrażenia po kilku miesiącach użytkowania? Mierzyłeś może jaki przyrosty mocy daje zamontowanie tego kolektora? Owijałeś go jakimś bandażem dodatkowo? Zmienia się mocno dźwięk?Canusee666 pisze:Wymiana przebiegła bez zadnych niespodzianek i problemow wszystko pasuje jak powinnoAikonus pisze:Czyli co zmieniając cały wydech, trzeba robić mapowanie?
Moze to moje subiektywne odczucie ale auto jakby reagowalo razniej na pedal gazu. A czy tak jest w rzeczywistosci hamownia wykaże
Nie pojawily sie zadne bledy any nieporzadane ikonki na desce rozdzielczej.
Cala operacja zajela okolo godzinki.
pozdrawiam
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S r53
napisz jak wrazenia bo tez mam direnze i mysle wlasnie nad kolektorem z direnzy i jak to cale gra:)
- pionajelen
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S
I co,ktoś taki też zakładał i się wypowie? Bo chyba na nowy sezon będę o takim myślał, reszte wydechu też mam direnze i jestem zadowolony