Już jest przegłosowany senacki projekt nowych stawek akcyzy.
http://moto.onet.pl/aktualnosci/zmiany- ... nat/cxkrcf
Akcyza 2017
Moderator: flapjck1
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Akcyza 2017
wolnossący 1,3 112KM/6700 , 138Nm/5197
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Akcyza 2017
Na szczescie jesli przejdzie przez sejm to najwczesniej od lutego zacznie to dzialac...
Banda zlodziei!
Banda zlodziei!
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Za najmłodsze Mini zapłacisz 80 zł, więc nie ma dramatu
Inna sprawa, że jak sobie policzyłem, to wyszło mi, że teraz ludzie zaczną kupować auta 14+, więc będzie efekt odwrotny od oczekiwanego - więcej starych aut.
Szkoda też, że nie zrobili jakiejś akcji dla aut klasycznych. Np. jeżeli sprowadzasz i rejestrujesz na zabytek to nie płacisz nic.
Inna sprawa, że jak sobie policzyłem, to wyszło mi, że teraz ludzie zaczną kupować auta 14+, więc będzie efekt odwrotny od oczekiwanego - więcej starych aut.
Szkoda też, że nie zrobili jakiejś akcji dla aut klasycznych. Np. jeżeli sprowadzasz i rejestrujesz na zabytek to nie płacisz nic.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Klasyczne? Czy nowe, bo chyba to drugie na tyle wychodzi.Psztymucel pisze:Za najmłodsze Mini zapłacisz 80 zł, więc nie ma dramatu
wolnossący 1,3 112KM/6700 , 138Nm/5197
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Oi walnąłem się 800 zł.
Niby jest 8000 zł, ale jeszcze trzeba zrobić małą matematykę.
Wartość akcyzy = współczynnik bazowy x (1 – współczynnik deprecjacji)
Dla aut starszych niż 14 lat i jeden miesiąc wynosi on 0,9.
Niby jest 8000 zł, ale jeszcze trzeba zrobić małą matematykę.
Wartość akcyzy = współczynnik bazowy x (1 – współczynnik deprecjacji)
Dla aut starszych niż 14 lat i jeden miesiąc wynosi on 0,9.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
ja już zapłaciłem ... wyszło 28 zł ale wydaje mi się ,ze ta akcja to taki straszak żeby na koniec roku były wpływy do budżetu ... wystarczy ,że wszyscy handlarze zapłacą za to co maja na placach i suma jest ... jadąc na cło spodziewałem się tłumu a był dwie osoby pani w okienku nie wiedziała co ma wpisać rover ? austin ? czy mini ... wszystko to było w brifie ... a wcześniej miała problem z megane scenic ...
Pani :"ja wiem jak wygląda megane ... jest mały ... a scenic taki duży ... to nie moge wpisać megane ..."
Właściciel: " ale ja mam na błotniku napisane megane ... i w dokumentach też ..."
lałęm ze śmiechu
Pani :"ja wiem jak wygląda megane ... jest mały ... a scenic taki duży ... to nie moge wpisać megane ..."
Właściciel: " ale ja mam na błotniku napisane megane ... i w dokumentach też ..."
lałęm ze śmiechu