Pytanka...
Moderator: flapjck1
Pytanka...
1. Gdzie moge kupic olej 20W40? (to raczej do kolegów i kolezanek z Krakowa)
2. Jakie oznaczenia na tłokach oznaczaja ktory to szlif?
3. Skad mam wiedziec ze simering wybieraka zostal dobrze wlozony na swoje miejsce?
4. Czy jest ktos tak mily i pozyczylby mi na moment klucz dynamometrzyczny? (to tez KRK)
!!!! Rogal - odezwij sie,bo wypadaloby zaplacic Ci za czesci - nie odp mi na maila!!!!!
2. Jakie oznaczenia na tłokach oznaczaja ktory to szlif?
3. Skad mam wiedziec ze simering wybieraka zostal dobrze wlozony na swoje miejsce?
4. Czy jest ktos tak mily i pozyczylby mi na moment klucz dynamometrzyczny? (to tez KRK)
!!!! Rogal - odezwij sie,bo wypadaloby zaplacic Ci za czesci - nie odp mi na maila!!!!!
- LUPER
- Zarząd
- Posiadane auto: mini i MINI
Re: Pytanka...
Witam
Wiem gdzie kupić w Krakowie olej Liqui Moly 20W50 za 90zł za 5l
Zadzwoń, to dam Ci namiary do przedstwiciela Liqui Moly to może nawet Ci przywiezie.
pozdrawiam Marcin
tel 501575350
Zadzwoń, to dam Ci namiary do przedstwiciela Liqui Moly to może nawet Ci przywiezie.
pozdrawiam Marcin
tel 501575350
Dzieki, juz kupilem ORLEN 20W50 za 37.50 zl - smieszna cena troche ale olej jest (poki co)!
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
smieszna cena bo i olej smieszny, to jest o ile sie nie myle z rafinerii trzebnica czyli olej "regenerowany"
w zyciu bym tego nie wlal do miniaka
a parametry 20w50 to ma tylko na papierze
w zyciu bym tego nie wlal do miniaka
a parametry 20w50 to ma tylko na papierze
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
To tez nikt Cie nie zmusza do wlewania takiego oleju do miniaka, a ja wlalem bo nie zaplace 150 zl za olej dopoki nie bede pewny ze za moment nie bede musial go wylac....
Pytałeś o 20W40 a kupujesz 20W50.20W50 lub 15W40 Castrola mozna kupić za około 50 zł w pierwszym lepszym hipermarkecie. A w hurtowniach jest wiekszy wybór w zblizonych cenach. Np shell, microoil czy sunoco.Nie jest to wiele drożej a jakość bez porównania. Zresztą Orlen z tego co mi sie wydaje jest przeznaczony do ciężarówek.
Kupilem 20W50 bo 20W40 nie jest tak prosto kupic a olej byl mi potrzebny "na wczoraj" i dlatego tez taka decyzja! A czy ORLEN jest do ciezarowek?! przynajmniej ten co kupilem jest do "samochodow osobowych z silnikami benzynowymi oraz nadaje sie do starych typow silnikow diesla zarowno samochodow osobowych jak i ciezarowych"
- Jerzy
- Nowy
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Orlen 20W50 to dawna Aquila Lubro - syf nad syfy. Lepiej kupić dowolny 10W40 czy 15W40. Oleje 20W40 raczej wyszły z użycia - bardzo mały zakres temperaturowy.
Do Mini zalecanygęstszy olej, właśnie 20W50, testowałem różne dostępne - najlepiej sprawował się Midland/Microoil.
Do Mini zalecanygęstszy olej, właśnie 20W50, testowałem różne dostępne - najlepiej sprawował się Midland/Microoil.
Jerzy
MGF 1,8i, Mini 1380 GTI, Fiat 125p
MGF 1,8i, Mini 1380 GTI, Fiat 125p
Widzisz niepotrzebnie tyle postów. Jakbyś precyzyjnie napisał w temacie o co Ci chodzi z tym olejem, sprawa załatwiona zostałaby jedną-dwoma odpowiedziami. Pozdrówka.
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
LUPER pisze:Witam
Odgrzewając temat, to nie jest olej motocyklowy? Właśnie szukam jakiegoś 20W50 we Wrocławiu i w ofercie Liqui Moly znalazłem 20W50 ale do czterosuwów.
Pozdrawiam
Adam
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
oleje do motocykli tez beda sie spisywac pod warunkiem ze beda w jakiejs w miare wysokiej klasie sae no i beda mialy odpowiednia lepkosc czyli najlepiej 20w50
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Pytanie porównawcze: czy Quaker State 20W-50 jest lepszy czy też porównywalny z Midland Performance 20W-50?
I pytanie dodatkowe - mój Mini ma nalany Lotos City 15W-40 (mineralny rzecz jasna). Czy zmiana na któryś z powyższych olejów (olei?) będzie dla niego:
a. bez znaczenia,
b. szkodliwa,
c. pozytywna?
I pytanie dodatkowe - mój Mini ma nalany Lotos City 15W-40 (mineralny rzecz jasna). Czy zmiana na któryś z powyższych olejów (olei?) będzie dla niego:
a. bez znaczenia,
b. szkodliwa,
c. pozytywna?
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
quaker to jest chyba stara nazwa midlanda, co do performance to sprawdz czy nie jest to syntetyk jesli wlejesz taki moze pojawic sie mozliwosc rozszczelnienie silnika i skrzyni ( lepsze wymywanie )
generalnie taki olej 20w50 dla silnika bedzie lepszy od lotosa a juz zwlaszcza city
generalnie taki olej 20w50 dla silnika bedzie lepszy od lotosa a juz zwlaszcza city
Quarker to Midland albo Microoil - bardzo dobre oleje. Lotos lej tylko w ostateczności... ale i tak nie jestem pewien ,czy na nie lepiej na suchym silniku jechać