Witajcie
Zakupiłem mini coopera, 2007 rok, 1.6 w automacie. 175 tys najechane. Generalnie jestem bardzo zadowolony. Mam tylko jeden problem. Dolałem troszkę płynu do spryskiwaczy, est full pod korek, a komputer pokazuje mi, że jest niski poziom. Coś jest nie tak z czujnikiem pewnie?
Jak to sprawdzić? Czy miał ktoś podobny problem? Może coś na kostce się poluzowało? Gdzie znajdę te przewody?
niski poziom płynu do spryskiwaczy
Re: niski poziom płynu do spryskiwaczy
Miałem taki problem. Okazało się że pompka spryskiwacza lewego światła była zapchana. Podjedź do mechanika, niech zdejmie koło, nadkole i sprawdzi obydwie pompki. Często są zapchane lub ulegają pęknięciu i pokazuje się błąd niskiego stanu płynu do spryskiwacza ale tak naprawdę jest to błąd spryskiwacza (w Mini jest jeden wskaźnik ogólny, a nie dwa oddzielne).
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: mini cooper
Tyle, ze ja nie mam ksenonow ani spryskiwaczy lamp chyba.
To sprawdź najpierw czy nie masz spryskiwaczy xenonów, jeśli nie to oznacza że czujnik spryskiwaczy jest walnięty.
-
spryskiwaczy nie ma na pewno, xenonów też nie mam w tej wersji akurat.
Jest możliwe, że się przywiesił? może wypryskam go do zera i zaleje i sie odwiesi? jak go wymienić jak coś?
Mam jeszcze pytanie. Wczoraj zrobiłem nim jakieś 130km i w penym momencie zaświeciła się kontrolka oleju dosłownie na sekundę. Stan oleju ok. Ciśnienie chyba też. Zaświeciła się na sekundę i nie powróciła, zostawić to chyba i jeździć? Może błąd chwilowy.
Jest możliwe, że się przywiesił? może wypryskam go do zera i zaleje i sie odwiesi? jak go wymienić jak coś?
Mam jeszcze pytanie. Wczoraj zrobiłem nim jakieś 130km i w penym momencie zaświeciła się kontrolka oleju dosłownie na sekundę. Stan oleju ok. Ciśnienie chyba też. Zaświeciła się na sekundę i nie powróciła, zostawić to chyba i jeździć? Może błąd chwilowy.
-
- Posiadane auto: R56s
Jeśli kontrolka oleju zaświeciła się na ostrym zakręcie lub przy gwałtownym hamowaniu to najczęściej trzeba trochę go dolać. Sprawdź dokładniej ile jest
-
Bylo podgorke wtedy troszke, ale poziom jest raczej okej choc trudno przy takim bagmecie okreslic:) miesci sie w normie.
Gdzie mozna znalesc jakas wtyczke od tego czujnika speyskiwacza? Moze cos nie styka?
Gdzie mozna znalesc jakas wtyczke od tego czujnika speyskiwacza? Moze cos nie styka?