syczenie przy przyspieszaniu i zrywanie po dohamowaniu

R55, R56, R57, R58, R59, R60 & R61

Moderatorzy: flapjck1, Drail

nikifor
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: mini cooper s clubman

syczenie przy przyspieszaniu i zrywanie po dohamowaniu

Post autor: nikifor »

hej wszystkim,

jest to ostatni sposob w jakim mialem zaczac przygode z forum, ale niestety nie mam wyjscia

na poczatku roku stalem sie dumnym wlascicielem tego oto mini http://mini.org.pl/viewtopic.php?f=75&t=15449&start=135

przez ten czas zrobilem ok 2tys km i nic w nim nie grzebalem bo wszystko bylo cacy poza tym ze wywalilo check engine :oops:

dzis jednak na trasie rzeszow-krk po kilku km na autostradzie przy dodawaniu gazu (nie zawsze) turbina zaczela dlugo i glosno syczec, nie pojawily sie zadne ostrzezenia wiec kontrolujac temperature (90-100) dojechalem do krk. i tu sie przestraszylem bo przy i po dohamowaniu na swiatlach zaczelo zrywac gaz (jakby malo paliwa) i troche smierdziec (jakby olejem/plynem). pomoglo wylaczenie i wlaczenie silnika niestety na kolejnych swiatlach to samo. doturlalem sie do domu bo niedaleko mialem i nie wiem co robic dalej.

tu pojawia sie glowny problem tzn jestem sparalizowany i sam nie mam jak zajrzec pod maske ani nawet ja otworzyc i nie mam tu nikogo znajomego kto moglby mi pomoc

stad tez moja wielka prosba: czy ktos z krk i okolic jest w stanie wbic do mnie (okolice matecznego) i mi pomoc zdiagnozowac i rozwiazac ten problem? place w dowolnej walucie, od szacunku, przez piwo po pln

ratunku! :cry:
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: syczenie przy przyspieszaniu i zrywanie po dohamowaniu

Post autor: flapjck1 »

Maska w górę i sprawdzasz poziom oleju i płynu chłodzącego

Potem popatrz czy któryś z węży na dolocie nie spadl
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
ODPOWIEDZ