Witam wszystkich,
Posiadam mini cooper s 2009 r 175 km, ostatnio wyskoczył mi 3 razy błąd katalizatora i słaby akumulator dziś podczas wymiany akumulatora doszedł trzeci spalanie stukowe na 3 cylindrze co to może być ?
dodam, ze pompa wysokiego ciśnienia wymieniona rok temu , turbina zregenerowana w ubiegłym roku , rozrząd wymieniony 2 lata temu, moduł komfortu wymieniony w tym roku.
Jeździ na paliwie shell v power, olej 10w60 liqui
Auto jeździ bardzo dobrze ostatnio tylko ma bardzo delikatne drgania obrotów ( wyczuwane na dotyk ) na wolnych obrotach i teraz ten błąd
podpowiedzcie w czym tkwi problem ?/
Marcin
błąd spalanie stukowe na 3 cylindrze
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: błąd spalanie stukowe na 3 cylindrze
Sprawdz kompresje
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Obstawiam rozrząd. Łańcuch się rozciągnął i rozjechały się fazy. Też miałem błąd "spalania stukowego" i "mnożenia, adaptacja mieszanki paliwowo powietrznej". Wymieniłem kompletny rozrząd i po problemie.
PS. "Rozrząd wymieniany 2 lata temu"... to żadna informacja. Jeden zrobi w tym czasie 10 tyś a inny 100 tyś. km.
PS. "Rozrząd wymieniany 2 lata temu"... to żadna informacja. Jeden zrobi w tym czasie 10 tyś a inny 100 tyś. km.
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: mini cooper s
Witam,
Kompresja na 1-13 na 2,3,4 12
Kompresja na 1-13 na 2,3,4 12
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: mini cooper s
STi77 pisze:Obstawiam rozrząd. Łańcuch się rozciągnął i rozjechały się fazy. Też miałem błąd "spalania stukowego" i "mnożenia, adaptacja mieszanki paliwowo powietrznej". Wymieniłem kompletny rozrząd i po problemie.
dokładnie 18 miesięcy i zrobione 37 tyś km wczoraj oglądali go i powiedzieli , że wszystko z rozrządem w porządku , sprawdzili cewki też dobre chyba pozostaje mi czyszczenie zaworów ssących i zobaczymy czy pomoże a założyli nowy czujnik spalania stukowego