Kupię kompletną głowice do R53

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Daniel
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper S

Kupię kompletną głowice do R53

Post autor: Daniel »

Dzień dobry. Jednak z racji tego że moja głowica nie nadaje się do niczego, zostałem oszukany przy kupnie auta, potrzebuję kompletną głowicę do r53.. Jest luz (przynajmniej) na 1 mostku nad wałkiem i drugi wałek pękł. Jeżeli ktoś ma bardzo proszę o prv.
Mr.Do
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S R53

Re: Kupię kompletną głowice do R53

Post autor: Mr.Do »

A nie zastanawiasz się nad kupnem całego silnika? Swój sprzedasz na części. Ewentualnie całego minikaka z małym przebiegiem po jakiejś stłuczce i silnik przerzucisz
Daniel
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper S

Post autor: Daniel »

Dzień dobry.
Głowicę kpl. można trafić nawet za 500zł, do tysiąca podejrzewam że jakąś "rewelacyjną". Silniki to 3500. U mnie dół jest super, jak poskładałem wszystko od nowa po poprzednim właścicielu nie te auto. Jednak nie sprawdziłem, nie podejrzewałem że mostek może mieć luz. Na pewno pierwszy od kółka zębatego, pasek ciągnie w dół i na pierwszym mostku najwyraźniej wyciera się najbardziej.
Mr.Do
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S R53

Post autor: Mr.Do »

Współczuję, ja mam podobnie, poprzednik naprawiał wszystko domowym sposobem z epoki fiata 125p. Wiele detali pourywał i złożył na trytkach, na allegro wszystko można kupić czasami za psie pieniądze. Na razie w silniku nic nie słyszę oprócz łańcucha, który niedługo zmienię. Mam nadzieję że nie będę miał tam takiej miny jak Ty
ODPOWIEDZ